Görüş Bildir
Haberler
Trabzonspor Halilodzic ile Prensipte Anlaştı

Trabzonspor Halilodzic ile Prensipte Anlaştı

Batuhan
24.04.2014 - 10:37

Trabzonspor Halilodzic ile Prensipte Anlaştı

Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yakın çevresinin teknik direktör konusundaki planları deşifre oldu.

Buna göre Hacıosmanoğlu ve kurmaylarının önümüzdeki sezon için Vahit Halilhodziç'le kesin olarak anlaşmaya vardıkları, Cezayir Futbol Federasyonu'ndan kaynaklanacak olası bir olumsuzluk ihtimaline karşı da Hector Cuper'i plase olarak değerlendirdikleri ortaya çıktı.

Halilhodziç'le görüşmeleri Genel Direktör Burak Gürdal yürüttü. Bu isimle Trabzonspor'da görev yaptığı dönemlerde yakın ilişki kuran ve mutlaka birlikte çalışma düşüncesinde olan Hacıosmanoğlu, Gürdal'ı da bünyeye katarak üçlü bir koalisyonla Trabzonspor'u başarıya taşıyacakları inancıyla düğmeye bastı.

Mustafa Akçay'ın ayrılmasından sonra da Halilhodziç'e teklif götüren ancak başında bulunduğu Cezayir Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na katılacak olmasın nedeniyle federasyondan izin alamayan Hacıosmanoğlu, finaller sonrası için tekrar harekete geçti. Cezayir Futbol Federasyonu'nun iki takım çalıştırma fikrine de sıcak bakmaması nedeniyle tıkanan süreç yeni sezon ve finaller sonrası için tekrar başlatıldı.

Vahit Halilhodziç'le temasını hiç kesmeyen Burak Gürdal, Dünya Kupası sonrası için anlaşmayı netleştirdi. Boşnak Teknik Direktör görüşmeler sırasında Trabzonspor'da görev yaptığı dönemde sorunlu bir kadroyla çalışmak zorunda kaldığını, başarıyı çok istediğini ancak bir takım sebeplerden dolayı bunu gerçekleştiremediğini kaydederek o yıllarının içinde bir ukde olarak durduğu yönündeki düşüncesini tekrarladı.

Halilhodziç, imkanlar ve kadro açısından bakıldığında Trabzonspor'un o günlerden son derece ileri bir seviyede olduğuna işaret ederek başarı için uyumlu ve planlı bir çalışmanın yeterli olacağı görüşünü dile getirdi. Bu arada tecrübeli teknik direktör Cezayir Federasyonu'nun uzun süreli sözleşme teklifini de geri çevirdi.

Böylelikle taraflar Dünya Kupası sonrası için el sıkıştılar. Bu arada Hacıosmanoğlu ve çevresinin transferde Halihdoziç'in görüşlerine göre hareket etmeyi planladıkları, yabancılar konusundaki tavrın da Boşnak teknik adamın düşünceleri doğrultusunda şekillendiği öne sürüldü.

Ayrıca Malouda'nın tekrar Trabzon'a dönerek antrenmanlara çıkması yönünde karar alması için kendisine sabırlı olması yönünde telkinlerde bulunulduğu, Fransız oyuncunun da kendi ekolünde yetişen Halilhodziç ismine sıcak yaklaşarak tavır değişikliğine gittiği kaydedildi.

PLASE HECTOR CUPER

Gelecek sezon için kesinlikle Vahit Halilhodziç'le çalışma düşüncesinde olan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yakın çevresi, düşük de olsa Cezayir Futbol Federasyonu'ndan kaynaklanabilecek olası bir olumsuzluğa karşı Hector Cuper'le de temas kurdu. Taraflar bir süre önce İstanbul'da masaya oturdu ve nabız yoklamaya dayalı bir ön görüşme gerçekleştirildi.

Orduspor'dan ayrıldıktan sonra bu sezon Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Wasl FC takımını çalıştıran ve buradaki görevi de sonlanan Cuper, Trabzonspor'da çalışma fikrine olumlu yaklaştı.

Buna göre bir aksilik olmazsa Trabzonspor'u önümüzdeki sezon yüksek yüzdeyle Vahit Halilhodzic ya da Hector Cuper isimlerinden biri çalıştıracak.

HAMİ MANDIRALI BİLİYOR

Halilhodziç operasyonun sızmasının ardından görüşlerine başvurduğumuz İbrahim Hacıosmanoğlu'na çok yakın bir kaynak Hami Mandıralı'nın da bu temaslardan bilgi sahibi olduğu ve rahatsızlık duyduğunu vurguladı.

Söz konusu isim Mandıralı'nın Halilhodziç olayını önceden beri bildiğini, Hector Cuper görüşmesini de öğrendiğini dile getirdi.

İşte isminin açıklanmasını istemeyen kaynağın sürece ilişkin TrabzonAjans.com'a yaptığı değerlendirmeler: 'Başkan'ın aslında hep Vahid'le çalışma düşüncesi var. Kendisi, Burak Gürdal ve Vahid Halilhodziç'in olacağı bir organizasyonun başarı getireceği fikrine yıllardır sahip. Hayali hep böyle bir ekiple çalışmaktı. Mustafa Akçay adımı konjonktürel sürecin ve seçim atmosferinin getirdiği bir sonuçtu. Ancak o ayrıldıktan sonra Vahit'le tekrar temasa geçildi bu sefer Dünya Kupası engel oldu. Şimdi de finaller sonrası için söz alındı. Vahit iki takım çalıştırma iznini alsaydı bugün Hami Mandıralı olmayacaktı. En iyi ihtimalle kendisine birlikte çalışma teklifi getirilecekti. Eğer Mandıralı kalan haftalarda bu performansı sürdürür, Avrupa yolunu açarsa önümüzdeki dönem için de bu teklif kendisine yapılabilir ancak kabul eder mi bilinmez.

Hami hoca herşeyi bildiği için rahatsız. Ancak gerçek olan bir şey var ki gerek performansı gerekse de yabancı konusundaki tavrı kamuoyunda büyük destek görüyor. Aslında bunun verdiği güvenle hareket ediyor.

Siz hiç Başkan'ın ağzından Hami Mandıralı'ya destek veren bir açıklama duydunuz mu? Özellikle yabancı konusu İbrahim Hacıosmanoğlu'nu çok rahatsız ediyor. Başkan'ın görüşü bu isimler elden çıkarılsa bile sorunsuz çıkarılmaları yönünde. İlerleyen dönemde gelecek oyuncuların etkileneceklerini düşünüyor. Ancak yıldızlarla ilgili kararı kalmaları yönünde. Çünkü Halilhozdiç'in talebi de bu yönde

Hami Mandıralı'nın başarısı aslında biraz sürpriz oldu. Toplumda oluşan destek dalgası dikkate alınır mı bilemem ama en iyi ihtimalle Hami'ye gelecek teknik adamla çalışması teklif edilir. O bunu kabul eder mi? Sanmam. Eğer takımı Avrupa'ya taşıyıp ayrılırsa zaten en büyük alternatif olarak gündemdeki yerini alır.

Serhat Altıncı'nın aniden genel menajerliğe gelişinin bir anlamı var. Başkan takım içerisinde yaşanan olağanüstü gelişmelerden hem haberdar olmak hem de kontrol altında tutmak istiyor. Hami Mandıralı geçmişte Ünal Karaman ve Alper Boğuşlu'nun yaşadıklarını bildiği için bu gelişmeden de rahatsız. Ayrıca Hacıosmanoğlu'nun Erciyes maçıyla ilgili olarak son olarak medyada soyunma odasına girerek futbolculara yaptığı konuşmadan bahsetmesinin altındaki mesaj da iyi okunmalı'

HAREKETLİ GÜNLER KAPIDA

Yabancı kriziyle başlayan ve teknik direktör operasyonun medyaya yansımasıyla yeni bir boyut kazanan sürecin, Hami Mandıralı'nın performansı da eklendiğinde önümüzdeki dönemde Trabzonspor adına hareketli günlerin yaşanacağının habercisi oldu.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0