onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Times Gazetesi Türkiye'nin Para Politikasını Yazdı: 'Erdoğan İçin Hayra Alamet Değil'

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Times Gazetesi Türkiye'nin Para Politikasını Yazdı: 'Erdoğan İçin Hayra Alamet Değil'

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi, 'Erdoğan Türkiye'nin tekleyen ekonomisine güveniyor' başlıklı haberinde, 'artan enflasyonun, ana caddelerde işlerin yoğunluğuyla, dikkatleri diğer kötü haberlerden uzak tutmayı uman bir cumhurbaşkanı için hayra alamet olmadığı' yorumunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Times İstanbul Muhabiri Hannah Lucinda Smith'in imzasını taşıyan haberde, Türkiye'de 'resmi enflasyon oranının yüzde 15,6 olduğu, ancak gayriresmi tahminlerin çok daha büyük olduğu' kaydediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 gün önce geceyarısı çıkarttığı bir kararnameyle 'Öztürk ile milyonlarca Türk'ün durumunun daha da kötüleştiği' ifade ediliyor. Haber şöyle devam ediyor:

'Görev süresi 5 ayı bulmayan Merkez Bankası Bakanı Naci Ağbal, faiz oranlarını artırdıktan sonra görevden alındı. Ağbal'ın yerine gelen Şahap Kavcıoğlu, Erdoğan'ın partisinden eski bir milletvekili ve Cumhurbaşkanı'nın alışılmışın dışındaki ekonomi felsefesine, yüksek faiz oranlarının yüksek enflasyonu beraberinde getirdiğine inanıyor. Türkiye'nin ana caddelerinde ise tersi kanıtlar gözler önünde.'

'Ağbal'ın görevden alınması görünürde anlaşılmazdı'

'Ağbal'ın görevden alınması görünürde anlaşılmazdı'

'Naci Ağbal'ın görevden alınması görünürde anlaşılmazdı' diyen Times, 'Ağbal'ın kısa görev süresinde TL'yi güçlendirdiğini ve yabancı yatırımcıların Ağbal'a güvenin bir göstergesi olarak Türkiye'ye geri dönmeye başladığını' ifade ediyor. Muhalif bir gazetenin de 'Cumhurbaşkanının ne düşündüğünü sadece Cumhurbaşkanı biliyor' manşetiyle çıktığı kaydediliyor.

Ancak gazete, son günlerdeki diğer gelişmeler ışığında bir tür stratejinin ortaya çıkmaya başladığını vurguluyor ve bu stratejiyi de 'ekonomiyi ucuz kredilerle turboya alırken, destekçilerinin ve müttefiklerini memnun edip, dikkatleri diğer alanlardaki kötü haberlerden uzaklaştıracak, manşetlik hamleler yapmak' diye tanımlıyor. 'Uzmanların da bu durumu erken seçime gidilebilceğinin işareti olarak yorumladığı' kaydediliyor.

Erdoğan'ın Ağbal'ı kovmasının da, piyasalar açılır açılmaz TL'nin ABD Doları karşısındaki değerini yüzde 16 düşürdüğü vurgulanıyor.

Erdoğan'ın Ağbal'ı kovmasının da, piyasalar açılır açılmaz TL'nin ABD Doları karşısındaki değerini yüzde 16 düşürdüğü vurgulanıyor.

Haberde görüşlerine yer verilen eski diplomat ve İstanbul Ekonomi Danışmanlığı adlı şirketin Başkanı Sinan Ülgen, 'Erdoğan'ın seçimlere kadar içeride azalan desteğini, bir yandan kimlik siyaseti yapıp, diğer yandan özellikle inşaat sektörü üzerinden ekonomik büyümeyi devam ettirmek için ucuz kredi akışını devam ettirmeye çalışıyor gibi göründüğünü' söylüyor.

'Turizm Erdoğan'ın umduğu kadar iyi değil'

'Turizm Erdoğan'ın umduğu kadar iyi değil'

Turizmin Türkiye ekonomisinin yüzde 11'ini oluşturduğu ve 2,2 milyon istihdam sağladığını belirten Times, Türkiye'nin mümkün olduğu kadar kısa sürede yabancı tatilcilere ülkeyi açmaya niyetli olduğunu belirtiyor. Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un bu ay, turistlerin aşı sertifikası ya da negatif test olmadan ülkeye girebileceğini söylemesiyle, rezervasyonların zirve yaptığını belirten Times, 'Ancak o günden bu yana İngiltere hükümeti, vatandaşlarının ülke dışında tatil yapabileceği tarihi ileri attı, Türkiye'de de vakalar attı. Turizmde durum 2020'den iyi olsa da, Erdoğan'ın umduğu kadar iyi değil' diyor.

Marmaris'teki Emre Otelleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deliveli de 'Özellikle İngiltere'den her gün iptal geliyor. İngiliz tur operatörleri Temmuz'da bir açılmayı gözlüyor ve o tarihlerdeki uçuşlar ve rezervasyonlar artı. Avrupa ülkeleri konusundaysa hiç iyimser değilim' diye konuşuyor.

Haber, Deliveli'nin şu sözleriyle sona eriyor;

'Geçen yıl mali anlamda hayatta kalmaya çalıştık. Zamanımızın çoğunu bankalarla kredi geri ödemelerini müzakere ederek geçirdik. Bu yıl işlerimizi ikiye katlarız diye umuyorduk. 2020 gibi bir yıl daha geçirirsek, hayatta kalamayız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
33
5
4
2
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizliyazarr

şimdi tarafsız yazıyorum anketlerde bu kadar kötüyken sonuçları insan kendi tahtını neden sallar anlamıyorum yani sanki ısrarla döviz yükselsin ülke batsın d... Devamını Gör

gizliyazarr

bence yükseltip topluyolar el bombası gibi ekonomiyi bırakıp gidecekler

ri sore

ülkece o kadar komplo teorisyeni olduk ki şahsen ben bu yapılan bütün hareketlerin seçimlerde(!) oy oranını arttırması için yapılan hamleler olarak düşünmeye... Devamını Gör

hakan balta

son hamlelerin sonucunu 10 yaşında çocuk bile tahmin ederdi, şimdi geriye biraz düşünmek kalıyor. ifade edemesek de düşünmek..