Görüş Bildir
Haberler
Tetris 30 Yaşına Bastı

Tetris 30 Yaşına Bastı

Fatih UZUN
07.06.2014 - 17:31

Video oyun dünyasının en önemli eserlerinden biri olan Tetris, 30 yılı geride bıraktı. Halen milyonların oynadığı Tetris'in yaratıcısı Alexey Pajitnov, 'Böyle bir başarıyı hayal edemezdim' dedi.

PC'ler henüz hayatımıza girmeden önce Atari ve Commodore 64 gibi klasik oyun konsollarında yaygınlaşan ve el konsollarında vazgeçilmez hale gelen Tetris, 30 yaşına bastı. Oyunun yaratıcısı The Tetris Company'nin başkanlarından Alex Pajitnov, 'oyunun bu kadar başarılı olacağını hayal bile edemeyeceğini' söyledi.

Tetris'in kendisinde bağımlılık yaptığını ve her hafta oynamaya devam ettiğini belirten Pajitnov, oyunun bugüne kadar 425 milyon kez indirildiğini belirtti. Pajitnov, dünyanın her yerinde Tetris'e ilgi gösteren insanlarla karşılaştığını ve oyunun her yeni cihaz ve platformda yaygılaşmaya devam edeceğini söyledi.

Tetris'in önümüzdeki 30 yıllık lisans hakları, The Tetris Company'nin sahibi Blue Planet Software'de bulunuyor. Ubisoft, geçtiğimiz hafta Xbox One ve PlayStation 4 konsolları için Tetris Ultimate oyununu duyururken, Electronic Arts firması da iOS ve Android cihazlarda oynana Tetris Blitz oyununa 30'uncu yıl adına yeni Retro Blitz adında bir içerik eklediklerini belirtti.

Facebook, Tetris Battle oyununu güncellerken, Amazon Fire TV de Tetris Batlle: Fusion adlı yeni bir versiyon sundu.

Blue Planet Software CEO'su Maya Rogers, 'Tetris'in gelecek nesiller için de vazgeçilmez olacağını' belirtirken, 'Nerede oynadığınız önemli değil. Tetris her zaman var olacak' ifadesini kullandı.

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/tet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0