Görüş Bildir
Haberler
Sur Şehitlerine Veda

Sur Şehitlerine Veda

Deniz Gök
29.01.2016 - 17:12 Son Güncelleme: 29.01.2016 - 17:28

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa ve Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş, özel harekat polisi Mehmet Bora Tayfur, Piyade Astsubay Özgür Erdoğan ile Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'in cenazeleri memleketlerinde defnedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda şehit olan 3 asker ile 2 polis memleketlerinde düzenlenen törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlandı. Mersin, Tokat, Ankara, Sivas Divriği ve Balıkesir Susurluk'taki törenlere binlerce kişi katıldı.

Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa Mersin'de uğurlandı

Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa Mersin'de uğurlandı

Operasyonda şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak merkez Mezitli ilçesindeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Muğdat Camii'ne getirildi.

Cenazenin cami bahçesine getirilişinde vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atarken, Çiğa'nın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Camiye annesi Nadiye Çiğa'nın kucağında gelen şehidin 2,5 aylık kızı Ahsen'in de sürekli ağladığı görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılınan cenaze namazının ardından Çiğa'nın naaşı top arabasına konurken, şehidin annesi Ayla Çiğa, oğlu asker olduğu için gurur duyduğunu vurgulayarak, 'Bir daha oğlum olsa yine asker yaparım. Allah askerlere polislere acı vermesin. Kimseyi sevindirmiyorum. O benin ilk oğlumdu, ilk gözbebeğimdi. Türkiye askerine polisine sahip çıksın. Biz yataklarımızda rahat uyuyorsak bunların sayesinde' dedi.

Daha sonra Çiğa'nın naaşı götürüldüğü Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş Tokat'ta uğurlandı

Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş Tokat'ta uğurlandı

Operasyonda şehit olan 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş'in, memleketi Tokat'ın Pazar İlçe Hastanesinden alınan naaşı, helallik için Çiftlik köyündeki babaevine getirildi.

Ayakta durmakta güçlük çeken şehit askerin babası Mustafa, kardeşleri Emre ve Murat Ateş ile yakınları, Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığına getirildi. Oğlunun tabutuna sarılan anne Resmiye Ateş, gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş'in naaşı, kılınan namaz sonrasında toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit Tayfur'u 5 aylık eşi asker selamıyla uğurladı

Şehit Tayfur'u 5 aylık eşi asker selamıyla uğurladı

Operasyonda şehit olan özel harekat polisi Mehmet Bora Tayfur'un cenazesi ise helallik alınmak üzere ilk olarak Gazi Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Babası Nesim, annesi Gülizar, eşi Özlem ile kız kardeşi Ayşe Tayfur, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldı. Baba Nesim Tayfur, 'Oğlum bizi yalnız bıraktın, kimsesiz bıraktın' diyerek gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı Kocatepe Camisi'ne getirildi. Buradaki törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, bazı milletvekilleri, askeri yetkililer ve emniyet mensupları katıldı. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin naaşı cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının geçişi sırasında Özlem Tayfur, eşine asker selamıyla veda etti, baba Nesim Tayfur da gözyaşları içinde oğluna el salladı. 

Şehit Tayfur'un cenazesi daha sonra Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Erdoğan'ın cenazesi Divriği'nde toprağa verildi

Şehit Erdoğan'ın cenazesi Divriği'nde toprağa verildi

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Sivas'ın Divriği ilçesinde defnedildi.

Diyarbakır'daki törenin ardından dün askeri uçakla Kayseri'ye, oradan da karayoluyla Sivas'ın Divriği ilçesine getirilen 34 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Erdoğan için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Tören alanına getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Törende öz geçmişi okunan Erdoğan için 'Yaralı komutanını kurtarmak isterken açılan ateş sonucu Tokatlı Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş ile şehit düştü' denildi. 

Şehidin babası Sait Erdoğan, oğlunun fotoğrafını öperek, 'Senin yerine ben öleydim yavrum. Yavrum, bizi nasıl bırakıp gittin, ses soluk vermeden' diye ağıt yaktı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin annesi Mübeccel Erdoğan da törene tekerlekli sandalyeyle katıldı. 

Şehidin eşi Öznur, annesi Mübeccel ve yakınlarının gözyaşı döktüğü törene 4 yaşındaki kızı Eylül Ada getirilmediği görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazı sonrası Garipler Mezarlığı'na götürüldü. Sağlık görevlilerinin yardımıyla ambulanstan indirilen anne Mübeccel Erdoğan, oğlunun tabutunun yanına getirildi.

Anne Erdoğan'ın, oğlunun tabutunu son kez okşamasının ardından şehidin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Komiser Yardımcısı Bilgen Susurluk'ta toprağa verildi

Şehit Komiser Yardımcısı Bilgen Susurluk'ta toprağa verildi

Şehit özel harekat polisi Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen, memleketi Balıkesir'in Susurluk ilçesinde defnedildi.

Şehidin naaşı, ailesi ve yakınları tarafından Susurluk Devlet Hastanesi morgundan alınarak babaevine götürüldü.Evinin önünde düzenlenen törende dua okunurken baba Yusuf, anne Nuriye, eşi Meral, çocukları Yunus Emre, Enes, Esra ve Esma Bilgen duygulu anlar yaşadı.

Şehidin kızı Esma Bilgen, babasının tabutu yanında bulunan fotoğrafa uzun süre baktı.

Daha sonra şehidin cenazesi götürüldüğü Çarşı Camisi'nde ilçe müftüsü Şükrü Demirel'in kıldırdığı namazın ardından Susurluk Şehir Kabristanlığındaki Şehitlik Mezarlığında toprağa verildi.

Haber ve Fotoğraflar: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Thecrow

Hakkınızı helal edin yiğitlerim