Görüş Bildir
Haberler
Seçimden Sonra İlk Ziyaret

Seçimden Sonra İlk Ziyaret

adem kara
14.04.2014 - 14:17

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone AKP'yi ziyaret etti. 'Bütün belediye başkanlarını tebrik ettik' diyen Ricciardone, Gülen konusunun gündeme gelip gelmediği sorularına ise net cevap vermedi.

ABD Büyükelçisi Ricciardone, AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le görüştü. Ricciardone çıkışta yaptığı açıklamada yerel ve bölgesel konuların görüşüldüğünü, Ukrayna, Filistin, Suriye, Kıbrıs başlıklarının ele alındığını söyledi.

Ricciardone, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen konusunun gündeme gündeme gelip gelmediği sorusunu şöyle yanıtladı:

'Türk Amerikan ilişkilerinin en yüksek seviyede, Türk iç politikasından uzakta, Türk ve Amerikan çıkarlarına uygun bir işbirliğini geliştirmenin yollarını konuştuk.'

Ricciardone ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını destekleyen tasarının görüşülüp görüşülmediği sorusuna da 'Elbette görüştük. Bizim Kongremizde ve sizin parlamentonuzda olan konuları ele aldık.' yanıtını verdi.

Ermeni iddialarını destekleyen tasarı Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesine rağmen Senato Paskalya tatiline girdi. Tasarının, Ermenilerin, 1915 olaylarının yıldönümü kabul ettikleri 24 Nisan'dan önce Senato'ya gelmesi beklenmiyor.

Gökçek'i tebrik etti mi?

Ricciardone Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i tebrik edip etmediği sorusuna da, 'Bütün belediye başkanlarını tebrik ettik. Gökçek'e ve yerel seçimlerde başarı gösteren bütün belediye başkanlarına saygı duyuyoruz.' yanıtını verdi.

Yerel seçim öncesinde Gökçek, Ricciardone'nin 'paralel yapı' ile birlikte hareket ettiğini iddia etmiş, ABD Büyükelçiliği de Türk iç siyasetinden uzak durduklarına ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştı. Seçimlerden sonra da Gökçek, YSK'ya itiraz eden CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı kastederek 'İsterse ABD Büyükelçisi'ne gitsin' diyerek eleştirmişti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sec...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0