Görüş Bildir
Haberler
Sabah Yazarı Tezel: 'Çocuk Yapmayanlardan Daha Çok Vergi Alınsın'

etiket Sabah Yazarı Tezel: 'Çocuk Yapmayanlardan Daha Çok Vergi Alınsın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evlilikle ilgili çıkışının ardından Mevlüt Tezel, Sabah gazetesindeki köşesinde ilginç bir yazı yazdı. Tezel'e göre çocuk sahibi olmayanlardan daha fazla vergi alınmalı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğum oranlarının azalmasının küresel bir sorun olduğunu ifade eden Tezel,'Örneğin; İtalya ve İspanya'da artık ölüm oranları, doğum oranlarını geçmeye başladı. Türkiye'de de canlı doğan bebek sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3.6 azalarak 1 milyon 248 bin 847 geriledi. Böyle olunca da birçok ülkede demografik yapı değişiyor, göçmenlerin genel nüfustaki oranı artıyor' dedi.

"Çocuk yapanlar sistemin devamına hizmet ediyor"

"Çocuk yapanlar sistemin devamına hizmet ediyor"

Tezel, doğum oranının düşmesinin başlıca nedeninin insanların hayatta dair beklentilerinin değişmesi olduğunu ifade etti ve şöyle devam etti:

'Bireysel yaşam trend oldu. Artık insanlar dünyayı dolaşmayı, daha iyi yaşamak için kariyerine odaklanmayı, çocuk yerine kedi köpek bakmayı tercih ediyor. Maddi durumu iyi olsa da çocuk sahibi olmak istemeyenlerin sayısı artıyor.

Peki ekonomik sistemi kim besleyecek? Huzur evlerinde bekarlara kim bakacak? Hiç çocuk yapmayıp yaşam süresini uzatan bekarların emekli maaşını kim çalışarak ödeyecek? Gerekli işçi gücünü kim sağlayacak?

Tabii ki, çocuk dünyaya getiren aileler... Çocuk yapanlar; bir açıdan da 'zenginler daha zengin olsun, bekarlar kendi kafalarına göre yaşasın' diye sistemin devamına hizmet ediyorlar.'

"Kazancı iyi olup çocuk yapmayan bekarlar daha çok vergi versin"

"Kazancı iyi olup çocuk yapmayan bekarlar daha çok vergi versin"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tezel yazının sonunda çocuk sahibi olmayanlardan daha çok vergi alınmasını önerdi:

'Çocuk sahibi olanlar sistemin devamı için özveride bulunuyorsa, bekarlar da bunun karşılığını vermeli. Elbette işsiz bekarlardan bahsetmiyorum; kazancı iyi olan ama buna rağmen çocuk dünyaya getirmeyen bekarlardan daha çok vergi alınsın. Ayda bir Avrupa'ya git, en güzel restoranlardan Instagram'a fotoğraf koy, akşam eve gidince de battaniyeni üzerine çek, kedini sev ve dijital platformdan dizi izle! Oh ne güzel!

Çocuk dünyaya getirip onların eğitimi ve geleceği için deli gibi çalışan, tatile gitmeyen, gitse de çocuk havuzunda nöbet tutan, yaşadığı stres yüzünden daha erken hayatını kaybeden çocuklu insanlara haksızlık olmuyor mu?

En azından bir sağlık sorunu yoksa, geliri düzeyi yüksek olmasına rağmen çocuk yapmayanlardan daha çok vergi alınmalı!'

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada evlilik yaşının giderek yükselmesine tepki göstermiş ve şunları söylemişti:

'Çoğu 30’u aşkın evleniyor veya çoğu evde kalıyor. Devlet babadan bahsediyor muyuz, devlet babanın başında da şu anda Erdoğan var mı? var. Ben de tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin tavsiyesi de artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya, daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor. Televizyonların çoğunda bunun kampanyası yapılıyor.'

Tezel'in yazısına sosyal medyadan eleştiriler geldi...

Tezel'in yazısına sosyal medyadan eleştiriler geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
209
111
49
6
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Ahmaklar için yazanlar her zaman karşılarında geniş bir okuyucu kitlesi bulurmuş ama bu kadarını beklemezsin. Vatandaşlık bilinci olmayan tuvalet kağıdı yaza... Devamını Gör

Selinay

Zaten dünyamızın kaynakları bitiyor, insanları kısırlaştırmayı bile düşünüyorlar bence, bizimkiler de diyor ki çocuk yapmayanlardan vergi alalım. Bu dünyaya ... Devamını Gör

Yağız Utku

Biri şunu silksin. Vergisini ben öderim sıkıntı değil