Görüş Bildir
Haberler
Rusya'dan Tampon Bölge Açıklaması

Rusya'dan Tampon Bölge Açıklaması

Caner
09.10.2014 - 19:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'dan Tampon Bölge Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, Suriye’de tampon bölge oluşturulmasına ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin karar verebileceğini söyledi.

MOSKOVA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, Suriye’de tampon bölge oluşturulmasına ancak Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin karar verebileceğini söyledi.

Moskova'da düzenlenen aylık basın brifinginde konuşan Lukaşeviç, 'Türkiye-Suriye sınırında tampon bölge oluşturulmasına sadece BM Güvenlik Konseyi karar verebilir. Irak ve Libya'da bunun nasıl olduğunu ve ne sonuçlar doğurduğunu hatırlıyorsunuz. Ülkelerin veya koalisyonların bu konuda tek başına aldıkları kararlar meşru değildir' dedi.

Lukaşeviç, herhangi bir ülkenin topraklarında terörle mücadele operasyonu düzenlenirken, o devletin temel hakları ve çıkarlarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, 'Ancak şimdi yaşadığımız örnekte buna dikkat edilmedi ve edilmiyor' değerlendirmesinde bulundu.

'NATO ile Rusya arasında diyaloğı yeniden kurmak oldukça zor olacak'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, NATO ile Rusya arasındaki diyaloğu yeniden kurmanın oldukça zor olacağını söyledi.

Rusya ile NATO arasındaki diyaloğun son dönemlerde yaşananlar nedeniyle kötü yönde geliştiğini belirten Lukaşeviç, bu durumdan Moskova'nın sorumlu olmadığını savundu.

Lukaşeviç, NATO'nun son yıllarda sürdürdüğü atmosferin bir anda ortadan kalktığını ifade ederek, 'Bu atmosferi ve diyaloğu yeniden kurmak oldukça zor olacak. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in bu konuda birşeyler yapabileceğini düşünüyoruz, ancak şimdilik böyle bir eğilim görmüyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Lukaşeviç, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin terör örgütü IŞİD’e saldırılarına değinerek, kullanılan yöntemlerin hiçbir yasal dayanağı olmadığını öne sürdü. Ayrıca Lukşeviç koalisyona katılan ülkelerin terörle mücadele sloganı altında başka amaçlar taşıdığını iddia etti.

Öte yandan Lukaşeviç, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna insani yardım konvoyu göndermeye hazırlandığı bilgisini paylaştı. Lukaşeviç, konvoyun tarihi ve şekli hakkında bilgi vermedi.

Muhabir: Hakan Ceyhan Aydoğan

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/4019...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0