Görüş Bildir
Haberler
Rusya'daki Her Üç Kişiden Birinin Gözünde Türkiye 'Düşman Ülke'

etiket Rusya'daki Her Üç Kişiden Birinin Gözünde Türkiye 'Düşman Ülke'

Moskova merkezli bir kamuoyu yoklama şirketinin yaptığı araştırmaya göre Rus uçağının düşürülmesiyle birlikte Türkiye'yi 'düşman ülke' olarak gören Rusların oranı yüzde 1'den yüzde 29'a yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

VOA'da yer alan habere göre Levada adındaki kuruluşun 20-23 Mayıs tarihlerinde 2 bin 400 kişiyle yaptığı ankette eskilerinden farklı olarak Türkiye de 'düşman ülke' listesine eklendi. 

Ankete göre halkın yüzde 72’si 'en büyük düşman' olarak ABD’yi görüyor. Ukrayna yüzde 48 ile ikinci sırada. Türkiye ise yüzde 29 ile üçüncü.

Oysa 2015’de, Rus uçağı düşürülmeden önce yapılan bir ankette Türkiye’yi düşman olarak görenlerin oranı sadece yüzde 1'di.

24 Kasım 2015'te hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağı ve pilotlardan birinin hayatını kaybetmesi iki ülke arasındaki ilişkileri kopma noktasına getirdi.

Son dönemde iki taraftan da normalleşme isteği dile getirilse de Rus tarafı bir özür dilenmeden bunun gerçekleşmesinin mümkün olmadığını vurguluyor.

Öte yandan Rusya, hayata geçirdiği bir dizi yaptırımla beraber vatandaşlarının Türkiye'ye turizm amaçlı seyahat etmesini de engellemeye çalışıyor. 

Son olarak Türkiye'ye tur düzenleyen şirketlere baskın düzenleyen Rus yetkililer birçok şirkete soruşturma ve dava açmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankete geri dönecek olursak Beyaz Rusya, Kazakistan ve Çin ise Rusya’ya en fazla dost ülkeler olarak algılanıyor. Bu ülkeleri Hindistan, Ermenistan ve Küba takip ediyor. Suriye yedinci sırada.

Anketin ortaya çıkardığı bir başka sonuca göre ise Rusya’nın Avrupa Birliği’ne katılmasına destek aşırı derecede düştü. 2009’da ankete katılanların yüzde 53’ü Rusya’nın Avrupa Birliği’ne girmesine destek verirken son ankette Ruslar’ın yüzde 56’sı Moskova’nın Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkıyor. Sadece yüzde 24’ü bunu destekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
371
176
66
64
17
14
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre

Türkiye'de her 3 kişiden 3'ü Rusya'ya düşman :D

asdfgh

aslında her 3 kişiden 9 u düşman

Okan Akoğlu

YENİ BİR DÜŞMAN DAHA KAZANDIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER YÖNETENLER !

Serkan Kaya

türkiyede her üç kişiden birinin gözünde rusya 'eskort ülke'.