Görüş Bildir
Haberler
Rusya: İlişkilerin Düzelmesi İçin Uçağın Zararı Ödenmeli ve Özür Dilenmeli

Rusya: İlişkilerin Düzelmesi İçin Uçağın Zararı Ödenmeli ve Özür Dilenmeli

ATKN
31.05.2016 - 10:37

Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesi için Moskova'nın iki şartının olduğunu söyleyen Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi İgor Morozov, düşürülen Rus uçağı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ulusal bir kanala çıkıp özür dilemesi ve uçağın zararının ödenmesi gerektiğini, bunun yerine getirilmesi halinde hiçbir çalışma grubunun kurulmasına gerek olmayacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan Mozorov, ülkesinin Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesi için iki şart sundu.

Morozov şu açıklamayı yaptı:

'Sadece bundan sonra ilişkilerin normale dönmesi konusu açılabilir'

'Sadece bundan sonra ilişkilerin normale dönmesi konusu açılabilir'

'Rus-Türk ilişkilerinin düzelmesi yönündeki teklifler, sadece bizim birçok kez söylediğimiz koşulların yerine getirilmesi halinde bir anlam ifade edecek. Ankara'nın vurduğu Rus Su-24 uçağı ve hayatını kaybeden pilot için özür dilemesi ve uçağın zararını karşılaması gerek. Sadece bundan sonra ilişkilerin normale dönmesi konusu açılabilir.'

Morozov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu durumu düzeltmesinin çok kolay olduğunu belirterek, 'Ulusal kanala çıkıp tüm yaşananlar sebebiyle Ruslardan özür dileyecek. Bunun ardından Rus-Türk ilişkileri eski düzenine oturacaktır, çalışma grubunun kurulmasına bile gerek kalmaz' ifadelerini kullandı.

Putin: Türkiye'ye karşı savaşmayı hiçbir zaman düşünmedik

Putin: Türkiye'ye karşı savaşmayı hiçbir zaman düşünmedik
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Atina'da Yunanistan Başbakanı Çipras ile düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istediğini, Türk tarafından bazı açıklamalar aldıklarını ancak somut adımlar atılmadığını söylemişti.

Putin, 'Türkiye'ye karşı savaşmayı hiçbir zaman düşünmedik. Hiçbir zaman da o noktaya gelmeyeceğini umuyorum. Ama olan oldu. Sadece uçağımız düşürülmedi. Uçağın pilotu da öldürüldü. Bu da uluslararası hukuka göre bir savaş suçu' ifadelerini kullanmıştı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
45
32
26
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ekonomisi orospuluktan başka hiçbirşeye dayanmayan karı satarak sadece savaşı düşünen ve ona yatırım yapan barbar bi toplumdan ne özürü dilenecek ?

Freya

http://fromtone.com/wp-content/uploads/2015/09/GDP-by-sector.jpg Cahillik ve ırkçılık ne güzel. Ruslar birçok yönden bizim milletin hristiyan hali ayrıca.

Pasif Kullanıcı

Domalalım mı bi de aq? Boşuna böyle bir gündem oluşturmazlar. Putin sike sike TÜRKİYE'ye muhtaç.

Furkan Koşdaş

Aynen öyle katılıyorum. Muhtaç olmasa bu tür söylemlere yer bile vermez.

SosyoPsikoloji

Rusya ilişkiler düzeltirken uluslararası alanda Türkiye 'den özür dilemiş bir devlet olarak görünmek istemiyor. Tam tersini istiyor. Bizim özür dilememizi. B... Devamını Gör