Görüş Bildir
Haberler
"Referandum Sonucunu Tanımayacağız"

"Referandum Sonucunu Tanımayacağız"

Fatih UZUN
14.03.2014 - 18:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Referandum Sonucunu Tanımayacağız

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kırım'da yapılacak referandumun sonucunu tanımayacaklarını söyledi.

LONDRA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya geldi.

ABD'nin Londra Büyükelçiliği rezidansındaki görüşmenin ardından Kerry basın toplantısı düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Kırım'da yapılacak referandumun sonucunu tanımayacaklarını söyledi.

Lavrov ise düzenlediği basın toplantısında, 'Ukrayna'nın yabancı ortakları tarafından alınacak önlemler konusunda ABD ile ortak bir vizyonunun olmadığını, farklılıkların bulunduğunu' belirterek, ancak diyaloğun ve müzakerelerin yapıcı ve yararlı olduğunu belirtti.

Görüşmede Kırım'daki durumun da ele alındığını dile getiren Lavrov, 'Rusya Devlet Başkanı tarafından da ifade edilen pozisyonumuzu yineledik. Kırım halkının referandumdaki isteğine saygı duyacağız' dedi.

Ukrayna konusunda bir temas grubunun oluşturulmasını 'yanlış bir yaklaşım' olarak tanımlayan Lavrov, uluslararası toplumun Ukrayna'da anayasal reform yapılmasını teşvik etmesi gerektiğini dile getirdi.

'Rusya hükümetinin, Ukrayna'nın doğusuna askeri müdahale planı yok' diyen Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarla ilgili sözlerinin anımsatılması üzerine, 'Kerry, Rusya'ya karşı bir tehditte bulunmadı' yanıtını verdi.

Obama'dan açıklama

ABD Başkanı Barack Obama da, Beyaz Saray'da İrlanda Başbakanı Enda Kenny ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamasında, Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili de konuştu.

Krize diplomatik bir çözüm bulunmasını ümit etmeye devam ettiklerini belirten Obama, 'Ancak ABD ve Avrupa, sadece Ukrayna'nın egemenliğine yönelik mesajlarında değil, bu egemenliğin ihlal edilmeye devam etmesi halinde bunun neticeleri olacağı noktasında da birlikte duruyorlar' dedi.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/301079--aa
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0