Görüş Bildir
Haberler
Özkan Uğur Kimdir, Kaç Yaşında ve Neden Öldü? Özkan Uğur'un Hayatı ve Kariyeriyle İlgili Merak Edilenler

Özkan Uğur Kimdir, Kaç Yaşında ve Neden Öldü? Özkan Uğur'un Hayatı ve Kariyeriyle İlgili Merak Edilenler

Elif Ateş
08.07.2023 - 18:15

MFÖ grubunun sevilen üyelerinden biri olan sanatçı Özkan Uğur, sık sık gündeme gelen isimlerden biri. Sadece müzisyenliğiyle değil, oyunculuğuyla da büyük başarılar elde eden sanatçı, yediden yetmişe geniş bir hayran kitlesine sahip. Bir süredir kanserle mücadele eden Özkan Uğur, hayatını kaybetti. Ölüm haberinin ardından pek çok kişi sanatçının hayatını araştırmaya başladı. Peki Özkan Uğur kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? İşte Özkan Uğur'un hayatıyla ilgili merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özkan Uğur Kimdir?

Özkan Uğur

Tam ismi Raif Özkan Uğur olan sanatçı, 17 Ekim 1953 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Hurşit Uğur, annesi ise Nahide Uğur'dur. Tarık adında bir kardeşi vardır. Özkan Uğur, Fenerbahçe Lisesi'ni bitirdi. 

Özkan Uğur, 1989 yılından beri Aysun Aslan ile evlidir. Çiftin Alişan adında bir oğlu vardır.

Özkan Uğur'un Müzik Kariyeri

Özkan Uğur'un Müzik Kariyeri

Küçük yaşta mandolin çalmaya başlayan Özkan Uğur, lise yıllarında amatör bir müzik grubu kurar. 1971 yılında Mazhar Alanson, Fuat Güner ile kurduğu ilk profesyonel grupları olan Kaygısızlar'da bas gitaristlik yapar. Grubun dağılmasının ardından 1972 yılında Kurtulan Ekspres kadrosunda çalmaya başladı. 

Grup bir süre sonra dağılınca Nur Yenal ve Aydın Çakluş ile Ter grubunu kurdu. 1972 yılında ilk 45'liğini çıkardı ve 1973-1974 yıllarında tekrardan Kurtulan Ekspres'te çalmaya başladı. Bir dönem Ersen ve Dadaşlar grubunda bas gitaristlik yaptı.

1978 yılında Galip Boransu ve Cengiz Teoman ile Grup Karma'yı kurdu ve 1978 Türkiye Eurovision'a katıldı. 1980 yılında Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile birlikte ünlü sanatçıların arkasında çaldılar. 1984 yılında MFÖ olarak ''Ele Güne Karşı Yapayalnız'' albümünü çıkardı.

Özkan Uğur'un Rol Aldığı Filmler Nelerdir?

Özkan Uğur G.O.R.A
  • Arkadaşım Şeytan

  • Eşkıya

  • Komser Şekspir

  • G.O.R.A

  • Kısık Ateşte 15 Dakika

  • Yahşi Batı

  • Pek Yakında

  • Arif V 216

  • Karakomik Filmler

  • Karakomik Filmler 2

Özkan Uğur'un Rol Aldığı Diziler Nelerdir?

Özkan Uğur Poyraz Karayel

Özkan Uğur Kaç Yaşında ve Neden Öldü?

Özkan Uğur Kaç Yaşında ve Neden Öldü?

3 kez lenf kanserini yenen sanatçı Özkan Uğur, 2022 senesinde tekrardan lenf kanserine yakalandı. Uzun süredir kanserle mücadele eden sanatçı, bir aya yakında yoğun bakımda tedavi görüyordu. Özkan Uğur, 8 Temmuz 2023 tarihinde 69 yaşındayken hayatını kaybetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TC Dilek Sezer

😢😢😢😢