Görüş Bildir
Haberler
Onu Seven Bunları da Sever: Bir Edebiyat Klasiği ‘Küçük Prens’ Tutkunlarının İzlemezse Pişman Olacağı 20 Film

Onu Seven Bunları da Sever: Bir Edebiyat Klasiği ‘Küçük Prens’ Tutkunlarının İzlemezse Pişman Olacağı 20 Film

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry'nin 1943 yılında yayımladığı ve dünyanın en çok satan kitaplarından biri olan 'Le Petit Prince' nam-ı diğer 'Küçük Prens' edebiyat dünyasının da mihenk taşlarından biri olarak kabul ediliyor. Kimilerinin bir çocuk kitabı kimilerininse her yaşta tekrar tekrar okunması gereken eserlerden biri olarak nitelendirdiği bu kitap, küçük bir çocuğun gözünden 'Büyüklerin Dünyası'nı yalın ama bir o kadar da etkileyici bir üslupla anlatıyor. 

Eğer 'Küçük Prens' kütüphanenizin demirbaşlarından biriyse ve her okuyuşunuzda bu kitabın yepyeni bir yönünü keşfedip mutlu oluyorsanız, sizi aynı şekilde mutlu edecek ve hayal dünyanızda keyifli bir yolculuğa çıkartacak bu film listesine bir göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Spirited Away / Ruhların Kaçışı (2001)

1. Spirited Away / Ruhların Kaçışı (2001)

IMDb: 8.6

Japon animasyon üstadı Hayao Miyazaki’nin en değerli yapıtlarından olan film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla başlar. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, babasını kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.

Fragman

2. Alice in Wonderland / Alis Harikalar Diyarında (2010)

2. Alice in Wonderland / Alis Harikalar Diyarında (2010)

IMDb: 6.5

Linda Woolverton'ın çocuk kitabından uyarlanan yapım, 17 yaşındaki Alice'in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. 

Fragman

3. Stardust / Yıldız Tozu (2007)

3. Stardust / Yıldız Tozu (2007)

IMDb: 7.7

Tristran, aşkının kalbini kazanabilmek için onun için kayan bir yıldızı yakalayacağına söz verir. Ama sevgilisi Yvaine ile çıktıkları bu yolda, korsanlar ve cadılarla dolu büyük tehlikeler onları beklemektedir.

Fragman

4. The Fall / Düşüş (2006)

4. The Fall / Düşüş (2006)

IMDb: 7.9

Bir çekim sırasında sakatlandığı için yataktan çıkamayan Roy, Alexandria'ya Vali Odious'tan çeşitli sebeplerden nefret eden ve onu öldürmek isteyen 6 adamın hikayesini anlatmaya başlar. Fakat Roy, yaşadığı sorunlar sebebiyle hikayeyi giderek daha karamsar bir hale sokar. Bir süre sonra masal ile gerçeği birbirine karıştıran Roy, kendi acılarından kurtulmak için Alexandria'yı da kullanmaya başlayacaktır. 

Fragman

5. The Pan's Labyrinth / Pan'ın Labirenti (2006)

5. The Pan's Labyrinth / Pan'ın Labirenti (2006)

IMDb: 8.2

İspanya’da faşist iktidarın tüm vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan babasının etrafındakilere yaptığı tüm eziyetleri bizzat gözlemlemektedir. Bu küçük kız çocuğunun gerçeklikten kaçabileceği tek yer kendi hayal gücüdür. Ofelia, gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlayacaktır. Bu esnada vahşet ise tüm sertliğiyle Ofelia’nın çevresinde vuku bulmaya devam edecektir.

Fragman

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Inside Out / Ters Yüz (2015)

6. Inside Out / Ters Yüz (2015)

IMDb: 8.2

Küçük Riley için hayat, babasının San Francisco’da yeni bir işe başlamasıyla baştan aşağıya değişir. Orta-Batı’daki yaşamını geride bırakan Riley'ı şimdi yeni bir ev, okul ve arkadaşlar beklemektedir. Peki içindeki duyguları, o ne söyler? Neşe, Korku, Öfke, Nefret ve Üzüntü... Riley'in zihninin içinde yaşayan, ona günlük hayatında tavsiyeler veren duyguları bu yeni hayata alışırken ufak bir kaosa neden olacaktır. Neşe, Riley’nin en önemli duygusudur ve onu hep pozitif tutmaya çalışır ama diğer duygular bu yeni hayatına uyum sağlama konusunda biraz şaşkındır.

Fragman

7. The Secret Life of Walter Mitty / Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı (2013)

7. The Secret Life of Walter Mitty / Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı (2013)

IMDb: 7.3

Fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek 'Life!' dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl'la masumca flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir. Cheryl, onun uzun süredir düşlediği aşkın vücut bulduğu insandır. Ancak Walter, büyüsünün bozulacağını düşündüğünden hislerini Cheryl'a açıklamakta tereddüt etmektedir. Bir yandan da derginin artık yalnızca internetten yayın yapacağı haberini alması, onu işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirecektir. Derginin basılı yayın hayatına veda edeceği son sayısında çıkması planlanan önemli bir fotoğrafın yok olmasıyla işler karışır. Walter'ı ve Cheryl'ı akıl almaz olaylar ve sürpriz gelişmeler beklemektedir.

Fragman

8. A Monster Calls / Canavarın Çağrısı (2016)

8. A Monster Calls / Canavarın Çağrısı (2016)

IMDb: 7.5

12 yaşındaki Conor canavarlar ve peri masallarının fantastik dünyasına kaçmak üzeredir. Annesinin hastalığı ile ilgilenen Conor, aynı zamanda pek sempatik olmayan büyükannesi ile zaman geçirmek zorundadır. Bulunduğu okul eğitimden uzak ve zorbalarla doludur. Conor’un babası ise ondan binlerce mil uzakta, Amerika’ya yerleşmiştir. Conor bu korkutucu gerçeklerden uzaklaşmak için fantastik varlıkların hüküm sürdüğü hayal dünyasına küçük bir yolculuğa çıkacaktır. Bir gece saat tam 12.07 ‘de yatak odasının penceresinde beliren 13 metrelik porsuk ağacı, o geceden sonra her akşam aynı saatte Conor ‘u ziyaret etmeye başlar. Bu canavarın anlatacağı hikayeler vardır ve Conor’un bu hikayeleri dinleyip kafasında canlandırması konusunda ısrarcıdır.  Bu kadim, vahşi ve acımasız Canavar, Conor’un cesaret, inanç ve gerçeklik ile dolu yolculuğunda ona rehberlik edecektir.

Fragman

9. James the Giant Peach / Dev Şeftali (1996)

9. James the Giant Peach / Dev Şeftali (1996)

IMDb: 6.7

James, ailesiyle birlikte deniz kıyısında bir evde mutlu mesut yaşamaktadır. Annesi ve babası bir gün ölür ve ailesinin ölümünden sonra James, kötü halalarıyla yaşamaya başlar.

Fragman

10. Cafe Society (2016)

10. Cafe Society (2016)

IMDb: 6.6

Birbirinden ilginç bireylere sahip olan bir ailenin en küçük oğlu Bobby Dorfman, yaşadığı hayattan bezmiş durumdadır. Dönemin en popüler film yıldızlarının menajerliğini yapan dayısı Phil'in yanına gitmek ailesinin kuyumcu dükkanında çalışmaktan çok daha cazip gelince Gen Adam soluğu Hollywood'ta alır. Phil’in ajansında çalışmaya başlayan Bobby, Hollywood’un skandal, dedikodu ve güzel kadınlarla dolu göz kamaştırıcı dünyasına ilk başlarda hayran kalsa da orada gerçekliğin bir hayli esnek bir şey olduğunu keşfedecektir.

Fragman

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Amelie (2001)

11. Amelie (2001)

IMDb: 8.3

Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

Fragman

12. En man som heter Ove / Hayata Röveşata Çeken Adam (2015)

12. En man som heter Ove / Hayata Röveşata Çeken Adam (2015)

IMDb: 7.7

59 yaşındaki Ove mahallenin huysuz ihtiyarıdır ve birkaç sene önce apartman yöneticiliği görevinden de azledilmiştir ancak bunu hala kabullenmemekte ve mahalleyi bir demir yumrukla yönetmeye devam etmektedir. Hamile olan Parvaneh ve ailesi karşıdaki teraslı daireye taşınıp yanlışlıkla Ove’ın posta kutusunu kullanınca aralarında beklenmedik bir dostluk oluşur.

Fragman

13. Hugo (2011)

13. Hugo (2011)

IMDb: 7.5

Hugo Cabret, Paris tren istasyonunun duvarları arasında gizlice yaşayan ve saatlerin düzgün çalışmasından sorumlu olan kimsesiz bir çocuktur. Bir müze yangınında saat ustası babasını kaybeden Hugo, ondan yadigar kalan bir 'automaton'u da gizlice tamir etmeye çalışır. Bu arada Paris tren istasyonunun güvenlik görevlisinden sürekli saklanır, oyuncak dükkanı sahibi Bay Georges'tan çaktırmadan mekanik parça aşırır. Bir gün Georges'un manevi kızı Isabella ile tanışması Hugo'ya yeni bir dünyanın kapılarını açacaktır... 

Fragman

14. Okja (2017)

14. Okja (2017)

IMDb: 7.4

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan...

Fragman

15. Oz: The Great and Powerful / Muhteşem ve Kudretli Oz (2013)

15. Oz: The Great and Powerful / Muhteşem ve Kudretli Oz (2013)

IMDb: 6.3

Küçük bir sirkte, büyücülük numaralarıyla hayatını kazanan ve biraz da ahlaksız olan Oscar Diggs, yaşadığı Kansas kentinin sıkıcılığından kurtulmak isterken kendisini eğlenceli Oz Ülkesi’nde buluverir. Bu yolculuk, onun için büyük bir şanstır ve turnayı gözünden vurmasına çok az kalmıştır. Ta ki Theodora, Evanora ve Glinda adlı üç cadı Oscar'ın Muhteşem Büyücü kimliğinden şüpheleninceye kadar. Oscar hiç hesapta yokken, Oz Ülkesi’nin sorunlarıyla da karşılaşır ve bu yeni insanların arasında kendi yeteneklerini de geliştirerek hem güçlü Oz Büyücüsü’ne dönüşür hem de eskisinden daha iyi bir insan olur. 

Fragman

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. This Beautiful Fantastic (2016)

16. This Beautiful Fantastic (2016)

IMDb: 6.9

Çocuk kitabı yazarı olma hayalleri kuran genç bir kadın, huysuz ve zengin yaşlı bir dulla imkansız bir dostluk kurar.

Fragman

17. The Golden Compass / Altın Pusula

17. The Golden Compass / Altın Pusula

IMDb: 6.1

Lyra’nın en yakın arkadaşı olarak kabul ettiği varlık Pantalaimon adında bir cindir. Bir gün okulda onunla beraber kendisini ilgilendirmemesi gereken bir konuyu duyar. Bunun üzerine bir başka arkadaşı kaçırılır ve olaylar birbirini kovalamaya başlar. Lyra, arkadaşının izinde kuzeye doğru yola çıkar ve yolda zırhlı ayılar, cadı kraliçeler gibi türlü yaratıklarla burun buruna gelir. Tüm korkularına rağmen arkadaşının yerini keşfetmek zorundadır artık...

Fragman

18. Into the Wild (2007)

18. Into the Wild (2007)

IMDb: 8.1

Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar. Alaska’nın ıssız ormanlarında sona eren bu yolculuk esnasında ve sonrasında Christopher, hayatını kökünden değiştirecek bazı kişilerle tanışarak, hayatın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert haliyle deneyimleyecektir. 

Fragman

19. Hunt for the Wilderpeople / Vahşiler Firarda (2016)

19. Hunt for the Wilderpeople / Vahşiler Firarda (2016)

IMDb: 7.9

Filmde, ailesi olmayan ve toplumun “sorunlu” diye niteleyebileceği bir çocuğun yeni bir aile edinmesi anlatılıyor.

Fragman

20. Where the Wild Things Are / Arkadaşım Canavar (2009)

20. Where the Wild Things Are / Arkadaşım Canavar (2009)

IMDb: 6.8

Arkadaşım Canavar, annesiyle tartıştıktan sonra evini terk ederek deniz kıyısındaki bir ormana kaçan Max adlı çocuğun maceralarını konu alıyor. Max, onu kimsenin anlamadığını düşünerek bulunduğu ortama başkaldırır ve muzipliğin egemenliğindeki Vahşi Şeyler'in ülkesine doğru yola çıkar.

Fragman

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
47
11
7
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Keptın

küçük prensi severim ama bunlar güzel degil bence