Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Ölmek İçin En İyi Seçeneğin Hangisi Olduğunu Merak Ediyor musunuz?

etiket Ölmek İçin En İyi Seçeneğin Hangisi Olduğunu Merak Ediyor musunuz?

cakyz
21.12.2016 - 01:16

Bildiğiniz gibi ölümün binbir türlü çeşidi var sevgili dostlar. Bunlardan bazıları kişiye uzun bir süreçte yoğun acılar yaşatırken, bazıları görece daha rahat ve âni bir ölüme yol açmaktadır. Peki ölümün bu farklı türlerinde insan bedeni ve zihnine neler olmaktadır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seks sırasında ölmek

Seks sırasında sarf edilen efor sebebiyle gerçekleşen ölümlerin çoğu acı vericidir. Kalp krizi, emboli (damar tıkanıklığı), anevrizma (damar genişlemesi) gibi durumların yanı sıra bulantı ve halüsinasyon gibi etkiler de bu tip ölümlerde görülmektedir. Öte yandan seks sırasında ölmenin en az acı veren şekli âni kalp durmasıdır.

Hipotermi

Hipotermi, vücut sıcaklığının düşmesi anlamına gelmektedir ve bazı ekstrem durumlarda ölüme sebep olabilmektedir. Bu ölüm biçimi kimilerine göre yalnızca titreme ve derinin uyuşması gibi etkileri değil, kesif bir mutluluk hissini de barındırmaktadır. Öyle ki donmakta olan kişi kurtarılmayı istememekte, donarak ölmeye terk edilmeyi tercih etmektedir.

Peter Stark, konuyla ilgili yazdığı kitapta ilginç bilgilere yer veriyor.

Stark, soğukta kalınan birkaç saatin ardından vücut fonksiyonlarının yavaş yavaş durduğunu ve kişinin halüsinasyon görmeye başladığını belirtiyor. Kimi durumlarda donmakta olan kişi aşırı sıcaktan bunaldığını düşünüp giysilerini bile çıkarmaya başlayabiliyor.

Vücut ısısı 33 derecenin altına düştüğünde, kişi bilincini kaybetmeye başlıyor.

Ve artık etrafında neyin olup bittiğini anlayamayacak duruma geliyor. 31 derecede vücudun titremesi duruyor ve 30 derecede beyin fonksiyonları kişinin annesini bile tanıyamayacağı şekilde kayboluyor. Kişi, tam da bu noktada giysilerini çıkaracak ve kendisini karın altına gömecek kafaya ulaşabiliyor. Ölüm ise genellikle vücut sıcaklığı 21 dereceye kadar düştüğünde gerçekleşiyor ve bu noktaya ulaşmak çoğu zaman saatler alıyor.

Boğulma

Boğulma sırasında vücut, akciğerlerin suyla dolmaması için gereken her türlü önlemi alır. Kandaki oksijen seviyesi bedenin kaldıramayacağı kadar azaldığında ise kişi bilincini kaybetmeye başlar ve sonunda su solumak durumunda kalır. Boğularak ölen insanların %10'u, boğazlarında oluşan spazm nedeniyle su daha ciğerlerine ulaşmadan hayatını kaybetmektedir. Geri kalan %90 ise bilincini tamamen kaybedene kadar su solumaya devam etmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başın kesilmesi

Yazar ve doktor Shiya Ribowsky'ye göre başın kesilmesi, en acısız ve en hızlı ölüm şeklidir. Olay saniyenin 100'de birinde olup biter ve kişinin ölümden dönme, yaralanma ihtimali kesinlikle yoktur. Dünyada 1977 yılından beri tüm ülkelerde yasak olan bu idam biçiminin yerini bugün elektrikle ya da enjeksiyonla idam almıştır.

Uykuda ölmek

Uykuda ölmek zannedildiği gibi çok sık rastlanan bir durum değildir. Çok ağır ilaçların etkisi altında olan ve tepki vermeyen kanser hastaları bile ölüm sırasında az çok bilinçli durumdadır. Bunun yanında kalp krizi gibi daha âni gelişen durumlarda da uykunuzdan uyanmamanız pek olası değildir. Kısacası 'uyku sırasında huzurlu bir biçimde yaşama veda etti' şeklinde karşımıza çıkan ölüm ilanlarının gerçek olması pek muhtemel değil...

Bu konuda belirli istisnalar mevcut.

s287.photobucket.com

Örneğin uyku apnesi, felç ya da anevrizma gibi durumlar ender de olsa uykuda ölüme sebep olabilmektedir. Bunun yanında uykuda ölümün en hızlı ve en sık rastlanan biçimi âni kalp durmasıdır.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
391
254
185
106
101
78
54
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Allah herkese hayırlı bir ölüm nasip etsin.

seelym

Hic seks yapmadim, simdi ilkinde de olursem valla uzulurum

Mustafa Kaya

En iyisi evde ölmek dışarda kim bilir içimize ne katıyorlar?