Görüş Bildir
Haberler
Oldukça Etkileyici Olmalarına Rağmen En Az Turist Çeken Yerler

Oldukça Etkileyici Olmalarına Rağmen En Az Turist Çeken Yerler

Penny
11.01.2020 - 06:45

Hayal kurmak da parayla değil ya...

Kaynak: https://thechive.com/2020/01/06/gorge...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Madagaskar

1. Madagaskar

Yıllık Ziyaretçi: 257.000 

Madagaskar, dünyanın dördüncü büyük adasıdır, ancak uygun fiyatlı ve sık uçuş olmaması nedeniyle ziyaret edilmesi en zor adalardan biridir.

Adaya gidebilenler, sadece adada var olan ve başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz eşsiz vahşi yaşamla adeta bir cennet bulacaklar. Ayrıca burada uçurtma sörfü yapabilir milli parklarında küçük bir kamp macerası yaşayabilirsiniz.

2. Fransız Polinezyası

2. Fransız Polinezyası

Yıllık Ziyaretçi: 216, 000

Dünyada bir cennet olarak tanımlanması gereken bir yer varsa, orası burasıdır. Burada Tahiti, Bora Bora ve Moorea'daki plajlar ve tatil köyleri arasında seyahat edebilirsiniz. Burada inanılmaz dalış siteleri, arkeolojik kalıntılar ve sıcakkanlı bölge halkı ile harika bir tatil yapılabilir.

3. Britanya Virjin Adaları

3. Britanya Virjin Adaları

Yıllık Ziyaretçi: 192.000 

Bu muhteşem yerin en az ziyaret edilen ülkeler listesinde olacağını düşünmek zor, ancak Irma ve Maria Kasırgalarından sonra, 2017'den beri yeniden inşa edilmeleye çalışılıyor. Tüm altyapı yıkıldı ve her şey mahvoldu. 

Eğer oraya gidebilirseniz etrafında dolaşabileceğiniz, güneşlenebileceğiniz, fotoğraflar çekebileceğiniz ve bazı çılgın partilere ulaşabileceğiniz 50 ada bulacaksınız. Hatta bir milyarderle tanışabilir ve devasa yatına davet edilebilirsiniz, kim bilir?

4. St. Martin Adası

4. St. Martin Adası

Yıllık Ziyaretçi: 178.000 

Burada geniş tatil köyleri, bir kumarhane ve plaj barları var. Burası, Irma ve Maria Kasırgalarının bir başka kurbanıydı ve bu turizme ciddi şekilde zarar verdi. Bununla birlikte, her şey altüst olmuş olsa bile, hala nefes kesici bir yer.

5. Cook Adaları

5. Cook Adaları

Yıllık Ziyaretçi: 169.000 

Güney Büyük Okyanus'ta 15 küçük adadan oluşan bu bölge gözde tatil bölgelerinden oldukça uzakta. Bu adaların güzelliği barlar, kafeler ve tatil köyleri aracılığıyla modern bir tatil sunmalarının yanı sıra kalabalıklardan uzak plajları ve şnorkelle kilometrelerce tek başınıza yüzebileceğiniz yerlere sahip olmalarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Samoa

6. Samoa

Yıllık Ziyaretçi: 164.000 

Burası muhtemelen yeşim yeşili suları, şelaleleri ve dünyadan tamamen tecrit olmuş güzelliği ile listedeki en pitoresk yer.

Buraya gidebilirseniz dalış, yürüyüş ve dağ bisikletlerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, bu bölgeyi bu kadar şaşırtıcı kılan şey, hala oldukça otantik olması. Buradaki yerlilerin %100'ü yerli Samoalılar'dır ve bu insanlar kültürlerini ve geleneklerini şiddetle koruyor.

7. Grenada

7. Grenada

Yıllık Ziyaretçi: 161.000 

Bu ülkeyi oluşturan 3 ada var ve hepsinde butik tarzı oteller, tatil köyleri, tonlarca dalış alanı ve plajlar var. En önemlisi, yerel baharatlar bulabileceğiniz en iyi yerlerden biri. Çünkü bu ülke Karayipler'in baharat bahçesi olarak tanımlanıyor.

8. Moldova

8. Moldova

Yıllık Ziyaretçi: 160.000

Romanya ve Ukrayna arasında saklı olan bu küçük eski Avrupa ülkesi, şarap kültürü ile bilinir ve size eski zamanlara kısa bir yolculuk yapıyormuş hissi yaşatır. Ayrıca, neredeyse hiç kötü turist görmüyor, çünkü haritada bulmak çok zor.

9. Yeni Kaledonya

9. Yeni Kaledonya

Yıllık Ziyaretçi: 120.000 

Yeni Kaledonya, Güney Pasifik'te bir dizi adadan oluşan bir Fransız bölgesidir ve oraya ulaşmak kolay değildir. Buradaki kültür, Fransız ve Melanezyan karışımıdır ve inanılmaz derecede otantik ve misafirpervelerdir. Muhtemelen buraya taşınmak isteyebilirsiniz. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası listesinde.

10. Saint Kitts ve Nevis

10. Saint Kitts ve Nevis

Yıllık Ziyaretçi: 116.000 

Bu ülkenin iki ayrı adası var ve iki adada da sonsuz miktarda plaj ve dağ var. Heyecan istiyorsanız, St.Kitts'te kalabilirsiniz, çünkü tüm gece hayatı burada. Dinlenmek istiyorsanız sakin plajları ve küçük lüks otelleriyle Nevis tam size göre.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Palau

11. Palau

Yıllık Ziyaretçi: 116.000 

Burası 1994 yılında ABD'nin himayesinden çıkıp ulus olduğunu ilan eden ,dünyanın en yeni ülkelerinden biridir. Oldukça vahşi ve doğal bir yer ve en önemli turizm öğesi dalış. Adalar resifler, gemi enkazları ve muhteşem deniz canlıları ile doludur.

12. Vanuatu

12. Vanuatu

Yıllık Ziyaretçi: 116.000 

Güney Pasifik'teki bu küçük adalar kümesi oldukça uzak ve Solomon Adaları, Yeni Kaledonya ve Fiji'nin gölgesinde kalıyor. Ancak ıssız plajlar, dalış bölgeleri, destansı şelaleler ve yürüyüş yapabileceğiniz 80'den fazla ada ve 'ashboard' yapabileceğiniz bir volkan var. Dürüst olmak gerekirse, buraya yolunuz düşerse asla sıkıcı hayatınıza geri dönmek istemeyeceksiniz.

13. Lihtenştayn

13. Lihtenştayn

Yıllık Ziyaretçi: 85.000 

Burası Avusturya ve İsviçre arasında küçük bir ülke. Oldukça az ziyaretçiye sahip olmasının sebebi muhtemelen küçük olması.160 km²'lik bir yüz ölçümüne sahip ve sadece 37.000 insan var, bu yüzden kolayca gözden kaçabilir. Fakat fantastik bir atmosfer, yemek, şarap, kaleler ve kayak ile otantik bir Alp deneyimi istiyorsanız, bu yer tam size göre. Burada bulunmak eski bir Avrupa masalında yaşamak gibidir.

14. San Marino

14. San Marino

Yıllık Ziyaretçi: 84.000 

Daha önce hiç duymadıysanız bu normaldir çünkü bu ülke başka bir ülkede bulunuyor.  İtalya Yarımadası içerisinde Apenin Dağları'nın bir tepesinde bulunan küçük ülke, dünyanın en eski cumhuriyetlerinden biridir ve ülkede tonlarca uçurum kalesi ve UNESCO sahası vardır.

İlginç bir şekilde, ülkenin yerel halkından daha fazla ziyaretçisi var. Nüfusu 33.400, yıllık ziyaretçi sayısı ise 84.000.

15. Saint Vincent ve Grenadinler

15. Saint Vincent ve Grenadinler

Yıllık Ziyaretçi: 80.000 

Bu muhteşem adaları bu kadar şaşırtıcı kılan şey, kitle turizmi tarafından hemen hemen hiç etkilenmemiş olmalarıdır. Neredeyse diğer tüm adalar ziyaretçilerden ve zincir otellerden payını alırken, burası ucuz ve sakin.

Ayrıca plajlar görebileceğiniz en beyaz kumlara sahiptir. Buradaki plajlarda yer bulmak oldukça kolay olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Doğu Timor

16. Doğu Timor

75.000 Yıllık Ziyaretçi

Bu, 2002'de Endonezya'dan ayrılıp bağımsızlığını kazanan başka bir yeni ulus. Nispeten el değmemiş bir bölge. Ayrıca resifler de aynı şekilde keşfedilmemiş, böylece turistik saçmalıklar olmadan biyoçeşitliliği deneyimleyebilirsiniz.

17. Sierra Leone

17. Sierra Leone

Yıllık Ziyaretçi: 57.000 

Bu bölge elmas madenler bakımından oldukça zengin olsa da 1990-2002 yılları arasında meydana gelen iç savaştan sonra oldukça fakirleşmişlerdir. Bu dönemde savaşmayı kabul etmeyen çocukların ve gençlerin elleri ve ayakları kesilmiş Bu yüzden ülkede bu iç savaştan etkilenmemiş bir insan görme şansınızın çok az olduğu söylenir. Şu anda bölge ABD tarafından 2. seviye güvenli bölge olarak tanımlanıyor. 

Ülkenin kumsalları oldukça etkileyicidir. Fakat daha çok macera, eko turizm ve çeşitli yardımlar için gerçekleştirilen bir seyahat arayan ziyaretçiler için uygun bir yer.

18. Anguilla

18. Anguilla

Yıllık Ziyaretçi: 55.000 

Bu ada bir İngiliz bölgesidir ve bir adadan isteyebileceğiniz her şey mevcuttur; aydınlık binalar, beyaz plajlar, açık hava barları, barbekü ve içki. Ancak, ne yazık ki, daha önce de bahsettiğimiz diğer adaları yok eden Kasırgalar nedeniyle bu ada da zarar gördü. 

Neyse ki, normale döndüler ve ada artık ziyaretçilere hazır. Sadece plaj deneyimi sunmakla kalmaz, aynı zamanda nefes kesen kireçtaşı mağaraları olan Fountain Cavern Milli Parkı'nda bir keşif yolculuğuna da çıkabilirsiniz.

19. Solomon Adaları

19. Solomon Adaları

Yıllık Ziyaretçi: 28.000 

Solomon Adaları, Büyük Okyanus'un güneyinde, Papua Yeni Gine'nin doğusundaki adalar devletidir. 990'dan fazla adadan oluşur. Papua Yeni Gine ve Vanuatu arasında yer alıyor. Burada asfalt yollar veya modern lüks öğeler yok. II. Dünya Savaşı’nın en yoğun mücadelelerinin bazıları bu topraklarda yaşandığından adanın birçok yerinde bu savaşın izlerine rastlamanız mümkün.Bu yüzden ulaşılması kolay olmasa da, turist trafiğinin olmadığı huzur ve sessizlik için seyahat etmeye değer.

20. Montserrat

20. Montserrat

Yıllık Ziyaretçi: 9.000 

Karayipler'de yer alan bu ada, bir zamanlar şehirlere, köylere ve gelişen bir ekonomiye sahipti. Daha sonra, 1994'te adadaki bir volkan faaliyete geçti. Bu volkanın faaliyete geçmesinin tüm adayı yok edeceği düşünülüyordu ve tüm halkın tahliye edilmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Bugün hala onarımlara devam ediliyor. Adanın kuzey yarısı, başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir Karayip deneyiminin yanı sıra hayalet kasabalara ve bir meyve yarasası mağarasına sahip. Wifi veya şebeke servisinin olmadığına aldırış etmeyeceğiniz bir yer. Bu muhteşem sakinlik içinde kaybolmak ve dünyada yalnız olduğunuzu düşünmek istiyorsanız burası tam size göre.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
55
7
6
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

Valla kimse gitmesin öyle kalsın , popüler olacak ondan sonra mahvolacak. Türkiye'de de çok güzel saklı yerler var ama kimse bilmesin. Salda gölünü paylaşa p... Devamını Gör

ozikosan

sadece Moldova'ya gittim. "Görülecek hiçbir şeyi olmayan bir ülke olabilir mi" sorusunun cevabını aldım.

Tahir Boz

İslamla yönetilmeyen her ülke cennettir, İslamla yönetilen her ülke cehennemden beterdir.