Görüş Bildir
Haberler
Aşırı Turizm ve Bilinçsiz İnsanlık Yüzünden Eski Tadından Eser Kalmamış 16 Popüler Tatil Yeri

Aşırı Turizm ve Bilinçsiz İnsanlık Yüzünden Eski Tadından Eser Kalmamış 16 Popüler Tatil Yeri

Evinde rahat vakit geçiremeyen vatandaşlar, tahrip olmuş doğa ve alkolün limitini aşan turistlerin verdiği rahatsızlık! İşte tüm bunlar bir yer popüler hale geldikten sonra yaşanan sıkıntılar arasında. İşte bu ve benzeri sorunların yaşandığı ve artık hepimizin yakından tanıdığı turizm beldelerini sizler için BuzzFeed'den derledik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/annamendoza/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Barselona, İspanya

Barselona, İspanya

Eskiden bir pazar ve hoş bir sokak olarak bilinen La Rambla, gereğinden fazla hediyelik eşya dükkanı ile dolup taşmış, zincir fast food dükkanları ve kalabalıktan geçilmeyecek hale gelmiş.

Mercat de la Boqueria pazarı da aynı şekilde turistlerle dolu olduğu için girmek ve çıkmak oldukça zor bir nokta halinde... Sagrada Familia ve Gaudi'nin diğer mimari harikalarını görmek için uzun kuyruklar beklemeniz gerekiyor.

Anlatılana göre oranın yerlileri tüm bu olanlardan hiç memnun değil.

Palau Adası

Palau Adası

Her yıl 150.000 turist alan Pasifik'teki bu minik adada, kirlilik, vahşi yaşamın tehlike altında olması ve resiflerin yok olması ödenen bedeller arasında.

Hükumet artık ülkeye giren turistlerin pasaportlarına 'çevreyi korumaya söz verdiklerine dair' bir damga basıyor.

Venedik, İtalya

Venedik, İtalya

Venedik'in yerlileri gelen turistlerin çokluğundan uzun süredir yakınıyor. Hükumet ise gelen turistleri kontrol altında tutabilmek ve yerel halkın huzurunu sürdürmek için çeşitli yöntemler denedi.

Belirli tatiller için şehrin belirli noktalarına kontrol turnikeleri konsa da, gelen turistler hiçbir kurala uymadı.

Amsterdam, Hollanda

Amsterdam, Hollanda

Bu ay, Amsterdam valisi 'red light' caddesi hakkında birtakım yaptırımlar ve kurallar getirmek istediğini, gelen sarhoş turistlerin çalışanlara yaptığı tacizi durdurmak istediğini açıkladı.

Ko Phi Phi Adası, Tayland

Ko Phi Phi Adası, Tayland

Leonardo DiCaprio'nun ünlü 'The Beach' filmi ile popüler olan ada, artık filmdeki gibi ıssız bir yer olmanın aksine, insanların bıraktığı hasarla başa çıkmaya çalışan bir adacık haline geldi. 

Bu yıl plaja giriş 4 ay boyunca kapatıldı ve doğal bitki örtüsü, peyzaj ve canlıların eski haline gelebilmesi için çalışmalar yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu, Peru

Peru Turizm Bakanlığı bu antik, korunma altındaki yeri bu yılın başından beri çeşitli yeni kurallar getirerek koruma altına almaya çalışıyor. 

Artık giriş ve çıkış saatleri belirli, yanınızda götürebileceğiniz eşyaların bir sınırlaması var ve tur grupları sadece belirli sayılarda yapılabiliyor.

Dubrovnik, Hırvatistan

Dubrovnik, Hırvatistan

Game of Thrones dizisi hayranlarının akın ettiği Dubrovnik, kalabalık turist grupları ile dolup taşmış durumda. Verilen rakamlara göre 1 Hırvat başına 14 turist düşüyor.

Hanauma Bay, Hawaii

Hanauma Bay, Hawaii

Küresel ısınmanın resiflere verdiği zararın yanı sıra, bu Hawaii cennetine her gün gelen 2600 turist, denizde yaklaşık 200 kg güneş kremi atığı bırakıyor.

Bu yüzden Hawaii hükumeti oksibenzon ve okstinoksat içeren güneş kremlerinin ülkede satışını yasakladı.

İzlanda

İzlanda

Geçtiğimiz sene İzlanda'ya gelen turist sayısı, İzlandalı başına 5.5 idi. Önceki yıllara göre daha düşük bir rakam olsa da, sosyal medya sayesinde gökyüzü izleme turizmi giderek artış gösteriyor.

İzlanda Endüstriyel ve İnovasyon bakanlığından Maria Reynisdóttir'in açıklamasına göre ülke turizmi yaşatmaya devam edecek fakat turistlerin Reykjavík ve Golden Circle'dan başka yerlere gitmesini de sağlayacak.

Uluru, Avustralya

Uluru, Avustralya

Uluru'nun yerlileri uzun yıllar boyunca bu kayaya tırmanmanın hem saygısızlık hem de çok tehlikeli olduğunu söylediler. 

2017 yılıdna Uluru-Kata Tjuta Milli Parkı yönetim kurulu, Ekim 2019'dan itibaren tırmanışı tamamen kapatma kararı aldı. Fakat bu açıklandıktan sonra turist sayısı günde 140 civarından 300 ile 500 civarına çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boracay Adası, Filipinler

Boracay Adası, Filipinler

Bu yıl Nisan ile Ekim ayı arasında doğanın korunması ve eski haline getirilmesi amaçlı kapatılan parti adası Boracay, mevcut atık, çöp toplama ve kanalizasyon sistemi olmadığı için gelen turist sayısını kaldıramıyor.

Cinque Terre, İtalya

Cinque Terre, İtalya

Renkli binaları ile kartpostallara konu olmuş Cinque Terre, artık bir turist mıknatısı haline gelmiş durumda. Bu manzarayı görmek için çıkılan Manarola Mezarlığı ise, kalabalık grupların verdiği rahatsızlıktan her gün nasibini alıyor.

Santorini, Greece

Santorini, Greece

Resmi rakamlara göre bu yılın son günlerinde Yunanistan'a gelmiş turist sayısı 32 milyon kadar olacak. Bu rakam 2010 yılının tam iki katı! 

Ayrıca bu toplam turist sayısının büyük bir kısmı Santorini Adası ve ünlü partilerine gidiyor. Adanın her gün gelen yüzbinlerce turisti taşıyacak su ve elektrik altyapısı olmadığı için yetkililer çalışmalar yapmaya başladı.

Kyoto, Japonya

Kyoto, Japonya

Tokyo, halen Japonya'ya gelen birçok gezgin için ilk uğrak nokta olmaya devam etse, iki saatlik bir Shinkansen tren yolculuğu, Arashiyama bambu ormanı, Shinto tapınak kapıları ve Kiyomizu Zaka caddesi gibi Instagram'lık yerleri ile turistleri çekmeye devam eden Kyoto'ya ulaşabilirsiniz.

Fakat Kyoto yerlileri bu ani turizm patlamasından hiç memnun değil. Dar sokaklar kalabalık turist grupları tarafından işgal edilmiş durumda, hatta vatandaşlar çoğu zaman otobüse binemiyor ya da istedikleri restoranda rezervasyon bulup yemeğe bile çıkamıyor.

Budapeşte, Macaristan

Budapeşte, Macaristan

19. yüzyıldan kalma haliyle bu Doğu Avrupa şehrinin bir gün bir parti merkezi haline geleceğini kimse tahmin edemezdi. Şimdi ise çoğu sokak yüksek müzik sesi ve alkolü fazla kaçırmış turistlerden geçişmiyor. Şehrin yerlileri ise kapılarının önünden kusmuk temizlemekten bıktıklarından bahsediyor.

Budapeşte halkına göre birçok gece kulübü çok daha fazla kontrol edilmeli ve daha erken kapatılmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyük (Keops) Piramid, Mısır

Büyük (Keops) Piramid, Mısır

Aslında piramitlere giriş çıkış oldukça katı kurallarla kontrol ediliyor çünkü Mısır Devleti antik harabelerin ve eserlerin bozulmaması konusunda oldukça hassas. Fakat geçtiğimiz yıllarda Büyük Piramid'in üzerine çıkıp 'seks yapıyormuş' gibi videolar ve fotoğraflar çeken çift yetkilileri daha sıkı kontroller alınması gerektiğine inandırdı.

İşte o çok konuşulan olayın videosu ve detayları...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
53
39
9
9
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cengiz ÇİFTÇİ

Listeye Uzungölü de ekleyin. Uzungölü görmek isteyenlere sesleniyorum: Görmeyin. hayal kırıklığı yaşamayın. Zaten artık göl yok etrafını betonladılar havuz o... Devamını Gör

atlas kadar

İnsanların ne güzel dertleri var. Kimse isid gibi sınırı kaçak geçerek tatile gitmiyor. Kota koyarsın olur biter. Hac kurası neden var sanıyorsunuz. Suudi Ar... Devamını Gör

Berat Özkan

birde alanyayı görün turist diye suriyelilerden damlataş plajındaki çöpten yazın beyaz donla denize girenden geçilmiyor