Görüş Bildir
Haberler
Muhalefet Meclis'ten Bildirdi: ‘AKP'li Vekiller Muhalefete Bakıp Tersini Yapınca Yanlış Oy Kullandı’

etiket Muhalefet Meclis'ten Bildirdi: ‘AKP'li Vekiller Muhalefete Bakıp Tersini Yapınca Yanlış Oy Kullandı’

ATKN
31.03.2016 - 14:20

TBMM'de dün akşam geç saatlere kadar süren görüşmeler sırasında, AKP'li milletvekilleri yanlış oy kullanınca çalışmalar bir süre aksadı. CHP'den Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı'nın 6'ncı maddesinin oylamasının açık oylama yapılması talebine AKP'li vekiller yanlışlıkla 'hayır' oyu verince oylamanın elektronik yapılmaması kararı çıktı ve görüşmelere bir süre ara verildi. CHP'li Mahmut Tanal, 'AKP milletvekillerinin niçin oy verdiğini bilmediğini hep söyledik. Kimse inanmıyordu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Ali Şeker / Twitter

TBMM Genel Kurulu'nda dün gece geç saatlerde, CHP'den Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı'nın 6'ncı maddesinin oylamasının açık oylama yapılması talebi geldi. 

Muhalefetin elektronik oylamaya 'evet' demesine karşın, AKP'li vekiller buna 'hayır' dedi. Oylamanın elektronik yapılmaması kararı çıktı. Ardından görüşmelere bir süre ara verildi. Aranın ardından da komisyon yerinde olmadığı gerekçesiyle tasarının görüşmesine devam edilemedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'AKP bizim aksimizi yapma refleksiyle elektronik oylamayı reddetti. Kanun için 550 isim tek tek oy kullanacak. Eğitim şart' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 'AKP milletvekilleri yanlış oy kullandılar. Meclis ara verdi. AKP milletvekillerinin niçin oy verdiğini bilmediğini hep söyledik. Kimse inanmıyordu. Şimdi yanlış oy kullandıkları için ara verildi. Tarih bizi haklı çıkardı. Niçin oy kullandığını bilmeyenler var! Oy kullanmak için tek tek isim okunma yerine çözümü meclis kapamakta buldular' ifadelerini kullandı.

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de Twitter'dan yaptığı açıklamada 'İktidar partisi milletvekilleri yine Genel Kurul'da muhalefete bakıp tersini yapınca yanlış oy kullandı!' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
278
14
13
4
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

işin güzel tarafı bu akp millet vekilleri lozan antlaşmasına atıp tutarlar yok söylede böylede diye....ulan siz gitseniz bizi serv antlaşmasına muhtaç ederdi... Devamını Gör

Arc noise

Bir koyunun günlüğü.

Sek...

Şunlar daki aklı kuşa taksan kuş ters uçar yeminle ...