Görüş Bildir
Haberler
Motorola'nın Amerikan Rüyası Bitiyor

Motorola'nın Amerikan Rüyası Bitiyor

Ulaş
31.05.2014 - 11:38

Motorola'nın Amerikan Rüyası Bitiyor

Motorola’nın ABD’de başlayan telefon üretme macerası yarıda kaldı. Firma, ABD’nin Teksas eyaletindeki fabrikasını 2015 başında kapatacak.

Bu yılın ocak ayında Motorola, Google tarafından 2,91 milyar dolara Lenovo’ya satıldı. Akıllı saati Moto 360′ı duyuran ve Moto X gibi akıllı telefonlarıyla iyi bir satış grafiği yakalayan firma, bu kez farklı bir karar aldı. Motorola, Moto G ve Moto X gibi akıllı telefonlarını da ürettiği ABD’nin Teksas eyaletindeki üretim fabrikasını 2015′in başında kapatma kararı aldı. 2013 yılında açılan ve Google’a satılması planlanan fabrika hakkında, yetkililer ABD’deki üretimin çok pahalı olduğunu belirtti.

Fabrikada 3800 sözleşmeli işçi istihdam ediliyor. Kapandığında ise, 700 kişi işsiz kalacak, kalanlar ise farklı fabrikalara gönderilecek. Motorola, böyle bir kararın verilme sebebi olarak finansal düzenlemeleri gösteriyor.

Pazar araştırmacısı Strategy Analytics, Motorola’nın bu yılın ilk çeyreğinde, dünya çapında 900 bin Moto X sattığını açıkladı. Apple ile karşılaştırıldığında, aynı dönemde firmanın en yeni akıllı telefonu iPhone 5s’ten 26 milyon adet satıldığı belirtildi. Motorola Başkanı Rick Osterloh ise bir röportajda, “Kuzey Amerika pazarını son derece zor bulduk” demişti.

Firmanın ABD’de üretim pahalı olduğundan, yeni fabrikasını işçi ve ham maddenin ucuz olduğu Çin’de kuracağı söyleniyor. Böylece az maliyetle yüksek gelir elde edebilecek.

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/05/motor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın