Görüş Bildir
Haberler
Microsoft'tan MacBook Air'e Rakip

Microsoft'tan MacBook Air'e Rakip

Ulaş
21.05.2014 - 17:58

Surface Pro 3 Tanıtıldı

Microsoft'un 12 inç ekranlı yeni tablet bilgisayarı Surface Pro 3 resmi olarak duyuruldu. Firma yeni ürünle Apple'ın MacBook Air modeline rakip olmayı hedefliyor.

Yükselen trend olan tabletler cephesinde Microsoft da kendi markası ile Surface modelleri ile yer alıyor. Türkiye'de resmi olarak satılmayan Surface ailesi hem bilgisayar hem tablet deneyimi yaşatan hibrit ürünler.

Microsoft, New York'da salı akşam düzenlediği etkinlikte tanıttığı yeni tableti Surface Pro 3 modeli ile farklı bir alanda rekabet etmeye hazırlanıyor. Firmanın 12 inçlik yeni tableti, tanıtım toplantısında Apple'ın 13.3 ekranlı MacBook Air modeli ile karşılaştırıldı.

12 inç ekranlı Surface Pro 3, 2160x140 piksel çözünürlüğe sahip. SD kart yuvası bulunan tablette dokunmatik ekranlı modeller için özel olarak geliştirilen Photoshop sürümü bulunuyor. Dokunmatik ekran aksesuar olarak satılan özel bir kalemle de kullanılabiliyor. Üünde kullanılan işletim sistemi ise Windows 8.

Üründe 4. nesil Intel i3, i5 ve i7 işlemci, 4 ya da 8 GB RAM, 64 ila 512 GB arasında değişen depolama seçenekleri bulunuyor. Ön satışı başlayan ürünün başlangıç fiyatı 799 dolar olarak açıklandı. Surface Pro 3 Haziran ayının 20'sinden itibaren ilk olarak ABD'de satışa sunulacak.

İnce ve şık

Surface Pro 3'ün önceki modellerden önemli bazı farkları bulunuyor. Öncelikle sadece 9.1 mm inceliğe sahip olan tablet bilgisayar 800 gramdan başlayan (özelliklere göre ağırlık artıyor) ağırlığa sahip. Windows 8 işletim sistemi kullanan en ince tablet olan Surface Pro 3'te Dolby teknolojisine sahip stereo hoparlörler de yer alıyor. Ürünün resmi olarak açıklanan pil ömrü ise 9 saat. Yeni model öncekilerde olduğu gibi harici klayve çözümü ile birlikte geliyor. Aksesuar olarak satılan harici klavye çözümüne ek olarak dokunmatik ekran kalemi de ek olarak alınabiliyor.

MacBook'a rakip olabilir mi?

Windows 8 ile tablet cihazlar da üretmeye başlayan Microsoft dışında birçok üreticinin bu işletim sistemini kullanan ürünü bulunuyor. MacBook Air gibi ince ve şık bir cihazla rekabet etmeyi hedefleyen Microsoft'un işi kolay değil. Sıradan tabletlere göre normal bilgisayar özelliklerine de sahip olan Windows'lu tabletler bu anlamda önemli bir avantaja sahip. Ancak fiyatların yüksek olması, cihazların ağır olması bugüne kadar bu ürünlerin dizüstü bilgisayarla rekabet etmesini engelledi.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0