Görüş Bildir
Haberler
MHP'li Muhalifler: ‘TBMM'de Evet, Referandumda Hayır Demek Halkın Aklıyla Alay Etmektir'

MHP'li Muhalifler: ‘TBMM'de Evet, Referandumda Hayır Demek Halkın Aklıyla Alay Etmektir'

ATKN
24.10.2016 - 15:27 Son Güncelleme: 25.10.2016 - 01:18

MHP'de aralarında Yusuf Halaçoğlu ve kısa bir süre önce disiplin kuruluna sevk edilen Ümit Özdağ'ın da olduğu genel merkeze muhalif beş milletvekili, başkanlık sistemi için anayasa değişikliğinin Genel Kurul gündemine gelmesi halinde 'ret' oyu kullanacaklarını açıkladı. Özdağ, 'TBMM'de evet, referandumda hayır deriz' tavrının 'halkın aklı ile alay etmek' olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyetçi Hareket Partisi'nde muhalefet ile birlikte hareket eden beş milletvekili Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 

Milletvekilleri, başkanlık sistemine ilişkin Anayasa değişikliğinin Meclis Genel Kurul'u gündemine gelmesi halinde 'hayır' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok tarafından hazırlanan açıklamayı Özdağ okudu.

'Başkanlık rejimi tartışmaları toplumda büyük bir siyasi gerilime sebep olacak'

Al Jazeera'de yer alan habere göre Türkiye'nin bir çok problemle aynı anda uğraştığı belirtilen açıklamada, 'Başkanlık rejimi tartışmalarının, Türk toplumunda büyük bir siyasi gerilime sebep olacağı' belirtildi ve şöyle denildi:

'Erdoğan'ın anayasayı ihlal etmede ısrar etmesinin Türkiye'yi bir kaosa götüreceği açık olmakla beraber bir referandum sürecinin ve olası başkanlığın Türkiye'yi çok daha büyük bir felakete sürükleyeceği aşikârdır. Başkanlığın gerçekleşmesi özerklik, federasyon ve parçalanmanın önünü açacaktır. Bu sebeple bir kez daha 'yanıldık' demelerini artık istemiyoruz. Biz Sayın Bahçeli'nin geçtiğimiz yıllarda onlarca kez ifade ettiği gibi başkanlık sisteminin Türkiye'yi özerkleşme, federalleşme üzerinden böleceğini görüyoruz. Parlamenter sistemden yana olduğumuzu, AKP'nin başkanlık teklifi TBMM gündemine geldiği zaman geçmemesi için hayır oyu vererek ortaya koyacağız.'

'Halkın aklı ile alay etmek'

'Halkın aklı ile alay etmek'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'TBMM'de evet deriz, referandumda hayır deriz' tavrının doğru olmadığı ve 'halkın aklı ile alay etmek' olarak tanımlandığı açıklamanın sonunda Ümit Özdağ, başkanlık teklifine 330'un üzerinde oy çıkmaması için mücadele edeceklerini, MHP'de kendileri gibi düşünen başka milletvekilleri olduğunu da söyledi.

MHP'de hayal kırıklığı yaratan ve partinin oy oranının yüzde 11.9'a gerilediği 1 Kasım seçimleri sonrasında yönetimin değişmesini amaçlayan bir muhalefet hareketi başlamıştı. Bu açıklamayı yapan 5 milletvekili, çok az milletvekilinin açıkça desteklediği bu muhalefet hareketi içinde yer alıyor.

Bir süre önce Meral Akşener'i ihraç eden MHP yönetimi, geçen hafta da genel başkan adayları arasında yer alan Ümit Özdağ'ı disipline sevk etmişti.

Partide bir değişim ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak Temmuz ayında grup başkanvekilliğinden istifa eden Oktay Vural'ın ise bildiriye imza atmadığı görüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

MHP'nin icinde biatci degil ülkücülerin olması gerek.Bir Kürt olarak ülkücüler gibi delikanlı insanların Bahçeli'ye nasıl tahammül ettigini anlayamiyorum.Şu ... Devamını Gör