Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 'Yüksek Sıcaklık' Uyarısı

Meteoroloji'den 'Yüksek Sıcaklık' Uyarısı

adem kara
26.06.2014 - 08:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu; bu akşam saatlerinde Rize, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kars çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 3 ila 5 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, kuzeybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; İç Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu akşam saatlerinde Kars çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülke genelinde artmaya devam etmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (güneş çarpması, vb) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, Trakya kesiminin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı ve az bulutlu 38

BİLECİK Parçalı ve az bulutlu 35

BURSA Parçalı ve az bulutlu 37

İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu 32

EGE

Az bulutlu ve açık, kuzeyinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın (Perşembe) iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık 32

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 38

KÜTAHYA Parçalı ve az bulutlu 33

MANİSA Az bulutlu ve açık 40

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Az bulutlu ve açık 36

ANTALYA Az bulutlu ve açık 37

BURDUR Az bulutlu ve açık 35

MERSİN Az bulutlu ve açık 34

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık 33

ESKİŞEHİR Az bulutlu ve açık 34

KONYA Az bulutlu ve açık 33

NİĞDE Parçalı ve az bulutlu 31

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve az bulutlu 31

DÜZCE Parçalı ve az bulutlu 35

KARABÜK Parçalı ve az bulutlu 36

ZONGULDAK Parçalı ve az bulutlu 29

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu; bu akşam saatlerinde Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇORUM Parçalı ve az bulutlu 33

GİRESUN Parçalı ve az bulutlu 30

SAMSUN Parçalı ve az bulutlu 32

TRABZON Parçalı ve az bulutlu 28

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu; bu akşam saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kars çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı ve az bulutlu 35

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu; bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

IĞDIR Parçalı ve çok bulutlu 32

KARS Parçalı ve çok bulutlu; bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 24

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 38

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 36

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 39

SİİRT Az bulutlu ve açık 36

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4, batısı gece saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan, doğusu gece saatlerine kadar güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m batısı 2,0m Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan, gece kıyıları güneydoğudan 2 ila 4, Güney Ege'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Güney Ege'nin güneyi 2,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, gece doğusu güneybatıdan 3 ila 5, yarın doğusu 2 ila 4, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinden sonra batısı kuzeydoğudan 2 ila 4, akşam saatlerinden sonra batısı 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: kuzeydoğudan yarın güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
0
0
0
0