Görüş Bildir
Haberler
Messi, Vergi Kaçakçılığından Mahkemeye Çıkacak

Messi, Vergi Kaçakçılığından Mahkemeye Çıkacak

Onedio Medya
03.10.2014 - 18:41 Son Güncelleme: 03.10.2014 - 19:17

Messi, Vergi Kaçakçılığından Mahkemeye Çıkacak

İspanya'da bir yargıç Barselona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi hakkında vergi kaçakçılığı iddiasıyla dava açılmasına hükmetti.

Savcılık makamı Messi'nin mali işlerinden babasının sorumlu olduğunu söyleyerek Arjantinli oyuncu hakkındaki dosyanın düşürülmesini önermişti ancak İspanyol yargıç bu öneriyi reddetti.

Lionel Messi ve babası Jorge 4 milyon euro'yu aşkın vergi kaçırmakla suçlanıyor.

İddiayı reddeden baba-oğulun karara itiraz etmesi için beş günleri var.

Messi ve babasını hedef alan suçlama 2007 ve 2009 yılları arasındaki dönemi kapsıyor.

Yetkililerin kaçırıldığına inandığı vergiler Lionel Messi'nin Banco Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi-Cola, Proctor ve Gamble ve Kuveyt Gıda Şirketi gibi kuruluşlarla imzaladığı anlaşmaları içeren reklam gelirlerini ilgilendiriyor.

Messi'lerin Belize ve Uruguay'daki paravan şirketler aracılığıyla Lionel Messi imajını kullanan şirketlerden elde ettikleri telif parasını İspanyol yetkililerden sakladığı ve İspanya'ya vermekle yükümlü oldukları vergiyi vermedikleri iddia ediliyor.

Ağustos 2013 tarihinde Lionel Messi ve babası, kaçırıldığı iddia edilen vergi artı faizine denk düşen 5 milyon euro'luk bir borç ödemesinde bulunmuştu.

Yargıç, futbolcunun mali işlerini babası yürütüyor olsa da, bir yolsulzuk yapıldığının farkında olması ve usülsüzlüğe göz yummasının mahkemeye çıkartılması için yeterli olduğunu açıkladı.

Arjantin milli takımının kaptanı olan Lionel Messi dört kez FIFA Yılın Futbolcusu ödülüne layık görüldü.

BBC

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın