Görüş Bildir
Haberler
Meclis'te Özel Oturum Yine Ertelendi

Meclis'te Özel Oturum Yine Ertelendi

adem kara
13.06.2014 - 10:04

TBMM’de Musul’daki gelişmeler konusunda yapılacak özel oturum “rehine hassasiyeti” nedeniyle ertelendi. AKP’nin talebi üzerine gerçekleşen erteleme kararına muhalefet partileri de destek verdi. Meclis’te yaşanacak bir tartışma ve ortaya çıkacak görüntünün, Musul’daki gelişmeleri etkilememesi gerekçesiyle bu karar alındı.

Meclis’te önceki gün alınan kararla, dün özel bir oturum gerçekleştirilmesi ve hükümet adına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun milletvekillerini bilgilendirilmesi planlanmıştı. ABD’den dönen Davutoğlu’nun AKP Grup yönetimiyle temasından “özel oturum”un ertelenmesi, bunun yerine parti liderlerini bilgilendirme kararı çıktı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, oturumun ertelenmesiyle ilgili olarak “Hassas bir süreçten geçildiği ifade edildi. Vatandaşlarımızın serbest bırakılmasına yönelik girişimler var. Bu süreci etkilememesi açısından bu gelişmelerin beklenmesi istendi. Biz de bekleyelim dedik” diye konuştu.

“ALÇAK KOLTUK” MUAMELESİ

Davutoğlu’nun liderler düzeyinde randevu talebine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP eşbaşkanları Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü olumlu yanıt verirken, MHP lideri Devlet Bahçeli’den anlamlı bir tavır geldi. Davutoğlu ile görüşmeyen Bahçeli’nin yerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş tarafından randevu verildi.

DİLEK GEDİK/ANKARA | TARAF

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-meclist...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0