Görüş Bildir
Haberler
Köşk'te Harita Üzerinde Zirve...

Köşk'te Harita Üzerinde Zirve...

Caner
11.06.2014 - 22:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Musul'daki Türk konsolosluğunun basılmasının ardından Köşk'te kritik Musul zirve düzenlendi. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon katıldı. Harita üzerindeki Musul zirvesinde tüm seçeneklerin masaya yatırıldığı belirtiliyor. Dışişleri Bakanlığı ise Musul'daki konsolosluk baskınında 49 Türk'ün rehin alındığını duyurdu. Bakan Ahmet Davutoğlu'ndan da çok çarpıcı açıklamalar geldi. Davutoğlu, 'Kimse Türkiye'nin gücünü test etmesin' dedi.

Türkiye'nin Musul'daki konsolosluğuna yönelik IŞİD baskını ve 49 kişinin rehin alınmasının ardından Başkent'te kritik saatler yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Musul'daki gelişmelerin ele alındığı zirveye Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon katıldı. Çankaya Köşkü'ndeki zirve 2 saat 10 dakika sürdü. 19.30'da başlayan zirveye, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefon görüşmesi yapan Başbakan Erdoğan, saat 20.00'de katıldı.

Zirveye ilişkin dağıtılan fotoğraf ve harita görüntüsü dikkat çekti. Türkiye için tüm seçeneklerin masada olduğu belirtiliyordu.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/davutoglu-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0