Görüş Bildir
Haberler
Kondomdan Önce Kullanıldığını Öğrendiğinizde Şaşkınlıktan Küçük Dilinizi Yutacağınız 19 Korunma Yöntemi

Kondomdan Önce Kullanıldığını Öğrendiğinizde Şaşkınlıktan Küçük Dilinizi Yutacağınız 19 Korunma Yöntemi

Elif
11.06.2021 - 08:00

#9'un gerçekten işe yaradığına inanamıyorum. 😲

Kaynak: https://www.ranker.com/list/weird-bir...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Limon

1. Limon

Limon dilimleri 1700'lerde limon asidinin spermi öldüreceği düşünülerek kullanılıyordu. Spermin rahime ulaşmasını engelleyen ilk gebelik önleyici limonu dünyaca ünlü çapkın Casanova'nun yaptığı düşünülüyor. Hatta kullandığı limonun suyunu da bir kadın için hazırladığı içkiye koymuştur deniliyor. Bu yöntem işe yaramış olabilir ancak limondaki asit kadınların üreme sistemini mahvedebilir.

2. Kola

2. Kola

Yine çok garip ve daha modern gebelik önleyici yöntemlerden biri de kola kullanmak. Kulağa çok saçma gelse de 50 ve 60'lı yıllarda daha güvenilir yöntemlere ulaşması engellenmiş pek çok kadın tarafından kullanılmış. Sonradan yapılan bir araştırma ise diyet kolanın anında kullanıldığı zaman gerçekten spermleri öldürme etkisi olduğunu kanıtladı!

3. Zeytinyağı

3. Zeytinyağı

Aristoteles'in ta kendisi bu yöntemi doğum kontrol amacıyla kullandığından bahsediyor. 'Hayvanların Tarihi Üzerine' adlı kitabında spermin bulunduğu yere sedir yağının zeytinyağı ile karıştırılarak dökülmesinin hamileliği önleyebileceğini anlatıyor. Bu yöntem ise muhtemelen etkisiz ya da tehlikeliydi.

4. Pamuk

4. Pamuk

Eski zamanlarda kadınlara hurma, akasya ağacı kabuğu ve balı ezerek macun haline getirmeleri, bu karışımı pamuk tohumunun yünü üzerine sürmeleri ve sürdükleri yünü vajinalarına yerleştirmeleri tavsiye edilirdi. Pamuğun içindeki akasya laktik aside dönüşerek etkili bir sperm öldürücü haline gelirdi.

5. Bal

5. Bal

Yapışkan ve yoğun yapısı nedeniyle bal yıllar boyunca çeşitli kültürler tarafından ilkel bir sperm öldürücü olarak kullanılmıştır. Doğum kontrol yöntemi olarak ilk kullanılışı M.Ö.1500'lü yıllarda Mısır'a kadar uzanır ve öğütülmüş akasya balıyla nemlendirilmiş tohum yününden yapılmış bir tampon olduğunu anlatır. Gerçekte ise balın içindeki şeker oranı muhtemelen pek çok mantar enfeksiyonuna sebep olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cıva

6. Cıva

Antik Çin'de cariyeler kısır kalmak için kurşun ve cıvayı karıştırarak içerlerdi. Diğer antik kültürler de cıvanın tıbbi yönlerini araştırdıktan sonra öğrendik ki cıva organ yetmezliğine, beyin hasarına hatta ölümüne bile neden olabilen inanılmaz derecede zehirli bir madde! Bu yan etkilerinin dışında işe yarıyormuş tabi. 😅

7. Patates

7. Patates

Kolombiya'da 22 yaşında bir kadın gebelik önleyici olarak kullandığı patatese iki hafta sonra filizlenmeye başlayınca hastaneye kaldırıldı. Görünüşe göre kadına bu yöntemden bahseden annesi aslında kızıyla cinsellik hakkında konuşmaya çekiniyormuş....

8. Papaya meyvesi

8. Papaya meyvesi

Papaya meyvesi birçok Asya kültüründe hem erkekler hem de kadınlar tarafından doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmıştır. Olgunlaşmamış papaya kadınlar için, tohumları ise her gün tüketildiğinde sperm sayısını sıfıra indirebilecek kimyasallar içerdiklerinden erkekler için oldukça etkili olmuştur. Tabi bu olay erkek meyveyi yemeyi bıraktığında tersine dönüyor.

9. Timsah dışkısı

9. Timsah dışkısı

Antik Mısırlılar neredeyse 5 bin yıl öncesine dayanan hatta ilk prezervatiflere atıfta bulunan çeşitli doğum kontrol yöntemleri kullandılar. Ayrıca spermin vajinaya girmesini engellemek için yerleştirdikleri nesneleri pek çok farklı maddeden hatta timsah dışkısından dahi yapmışlar. Yanlış duymadınız, timsah dışkısı günümüzdeki sperm öldürücüleri gibi hafif alkali olduğundan gerçekten işe yaramış olabilir. Yine de denemenizi önermiyoruz. 😅

10. Kaplumbağa kabuğu

10. Kaplumbağa kabuğu

Orta çağlarda üst sınıf Japon erkeklerin prezervatif olarak kaplumbağa kabuğunu kullandıkları söyleniyor. Kulağa hem müsrif hem de eziyet gibi geliyor. İyi tarafından bakmaya çalışırsak cinsel iktidarsızlığı belli etmiyormuş...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Altın

11. Altın

Altın ve gümüşten çeşitli doğum kontrol aletleri yapıldı. Bunların arasında yine Casanova tarafından icat edildiği iddia edildiği söylenilen alkaline batırılmış küçük bir altın bilye de var. Muhtemelen işe yaramamıştır hatta üzerine çok büyük bir enfeksiyona neden olmuş bile olabilir.

12. Hapşırmak

Antik Yunan doktorları kadınlara cinsel ilişkiden sonra hapşırmak, çömelmek, nefesini tutmak veya oradan oraya zıplamak gibi pek çok doğum kontrol yöntemi öneriyordu.

13. Plastik poşet

13. Plastik poşet

Alman kimya devi Bayer tarafından yapılan bir araştırma İngiliz kadınlarının  doğum kontrolü hakkında şok edici miktarda yanlış bilgisinin olduğunu ortaya çıkardı. Ankete katılan 1500 kadının dörtte biri gerçek prezervatifler yerine plastik ambalaj, eldiven ve hatta sandviç poşetleri kullanan kadınları tanıdıklarını söyledi. 😱

14. Nalbant makinesi suyu

14. Nalbant makinesi suyu

İkinci yüzyılda bir Yunan doktor kadınların kısır kalmaları için demircilik makinelerinden dökülen suyu içmeleri gerektiğine dair pek parlak bir fikri ortaya attı. Peki neden? Muhtemelen kurşunla dolu olduğu ve kurşun sağlığa iyi geldiği için. Ya da sizi önce deli edip sonra öldürdüğünden.

15. Gelincik testisleri

15. Gelincik testisleri

Orta Çağ'da kadınlar gebeliği engellemek amacıyla gelincik testislerinin bacaklarının içlerine sarıp üzerine gelincik kemiklerinden kolyeler takıyordu. Sihirli güçlerle gebeliği engellediği düşünülen diğer hayvan uzuvları katırların kulak kiri ve siyah kedilerin sağ tarafındaki kemikleriydi. Gerçekten saçmalık diyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kunduz testilerinde demlenmiş çay

16. Kunduz testilerinde demlenmiş çay

Korunma amacıyla kullanılmış bir diğer hayvan üreme organı da kunduzların testilerinden demlenmiş çaylardı. İçen kişinin midesini bulandırıp cinsel isteğini azaltmak dışında nasıl bir etkisi olduğu ise henüz bilinmiyor.

17. Afyon zarı

17. Afyon zarı

Endonezya'nın Sumatra adasındaki gibi bazı antik kültürler olgunlaşmış afyonu spermleri dışarıda tutmak için fincan şeklinde bir koruyucu olarak kullandı. İşe yaramamasına ek olarak farklı yan etkilerinin de görülmüş olduğu kesin.

18. Kan vermek

18. Kan vermek

Elizabeth dönemi İngiltere'deki en yaygın tıbbi yöntemlerden birisi olan kan verme ise hem gebelik hem de korunma amacıyla kullanılıyordu. Zamanın tıbbi anlayışı spermin aslında ısıdan dolayı beyaza dönmüş kan olduğu ve libidosu çok yüksek erkeklerde serbest bırakılması gerektiği kanısındaydı. Bu yöntem de muhtemelen işe yaramadı.

19. Silphium

19. Silphium

Silpihum ismi verilen bu çiçek günümüz Libya topraklarında büyüyen bir rezene bitkisiydi. O dönem Roma'da yemeklere baharat olarak atılmak gibi farklı işlevleri vardı ancak tarihe damgasını vuran özelliği gebelik engelleyici olarak kullanılması oldu. Ayda bir kez alınıyordu ya da acil doğum kontrol olarak kullanılıyordu. Romalılar bu bitkiyi o kadar sık kullandılar ki M.Ö 2. yüzyılda soyu tükendi! Son hasadı da dönemin Roma İmparatoru Nero'nun aldığı konuşuluyor. 😂

Peki sizi en şaşırtan yöntem hangisi oldu? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rendan34

Hiç kimsenin aklına dışarı boşalmak gelmemiş ama envai çeşit salaklık gelmiş.

aslithium

Bu yazar yeni mi içerikleri güzel oluyo