Görüş Bildir
Haberler
Kıyamet Sonrası Hayatı Çarpıcı Bir Şekilde Anlatan En İyi Apokalips Filmler

Kıyamet Sonrası Hayatı Çarpıcı Bir Şekilde Anlatan En İyi Apokalips Filmler

R.G.
15.04.2021 - 10:48

Dünya sinemasında kıyamet teorilerinin önemli bir yeri var. Dünyanın sonu geldiğinde gezegende yaşayan canlılara neler olacağını konu alan apokalips filmleri sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Mad Max - 1979 - IMDb: 6,9

12. Mad Max - 1979 - IMDb: 6,9

4 filmden oluşan serinin ilki, enerji kıtlığı sebebiyle Avustralya'da bozulan düzeni anlatıyor. Ortaya çıkan motosiklet çeteleri arazilerde dolaşıp halkı rahatsız etmeye başlayınca kalan son kanun kırıntılarını koruyabilmek adına bir polis gücü oluşturuluyor. 'Gecesürücüsü' lakaplı motosiklet çetesinin karıştığı bir olay sonrası, polis gücünün en iyi takipçisi Max ile aralarında bir kovalamaca başlıyor. Devam filmlerinin çekimleri süren seri kıyamet sonrası senaryoları arasında en bilinen filmlerden!

11. Oblivion - 2013 - IMDb: 7,0

11. Oblivion - 2013 - IMDb: 7,0

2077 yılında geçen film; 60 yıl önce Scavs adı verilen uzaylılarla yapılan savaşta Dünya'nın yok olmasını konu alıyor. Yeryüzünde kalan birkaç teknisyenden biri olan Jack Harper'ın (Tom Cruise) görevi ise enerji kaynaklarını açığa çıkarmak. Güvenlik nedeniyle hafızası her gün silinen Harper garip rüyalar görmeye de devam ediyor. Ta ki bir gün düşmüş uzay gemisinden kurtardığı bir kadın onun ve Dünya'nın tüm sırlarını ortaya çıkarana kadar!

10. Snowpiercer - 2013 - IMDb: 7,1

10. Snowpiercer - 2013 - IMDb: 7,1

Küresel ısınmayı durdurmak için kimyasal bir savaşın başlatılmasını konu alan filmde; savaş planlandığı gibi gitmiyor ve Dünya'da yeni bir buzul çağı başlıyor. Hayatta kalan bin kadar insan Dünya'nın etrafında sürekli olarak dönen bir trene sığınıyor. 'Kar Küreyicisi' adı verilen bu trende sınıfsal farklılıklar baş göstermeye başlayınca buzulların yanında bir de insanlar arasında bir mücadele yaşanıyor. Snowpiercer Oscar'lı yönetmen Bong Joon-ho'nun da ilk İngilizce filmi olma özelliğini taşıyor.

9. The Road - 2009 - IMDb: 7,2

9. The Road - 2009 - IMDb: 7,2

Yol, nereden geldiği anlaşılamayan bir felaket sonrasında Amerika'da hayatta kalmaya çalışan bir baba ve oğlunun mücadelesini konu alıyor. Rotalarını Amerika'nın güneyine çeviren baba-oğulun tek amacı sıcak bir yere ulaşmak ve yiyecek bulmak. Yanlarına aldıkları basit bir tüfekle nereye gittiklerini bilmeden ilerlerken hava şartları onlara hiç yardımcı olmuyor. Üstüne bir de haydutlarla uğraşmak zorunda kalıyorlar.

8. I Am Legend - 2007 - IMDb: 7,2

8. I Am Legend - 2007 - IMDb: 7,2

İnsanlığın sonunu getiren bir virüs ortaya çıkarken bilim insanı Robert Neville (Will Smith) bu virüsün yayılmasını engelleyemiyor fakat kendisi virüse karşı bir çeşit bağışıklık kazanmayı başarıyor. İnsanlığın geri kalanı ise geceleri avlanan mutantlara dönüşüyor. Neville kendisi gibi hayatta kalmayı başarmış insanlar bulabilmek ve kanını kullanarak virüsü yok etmek umuduyla üç yıl boyunca New York sokaklarında dolaşmaya başlıyor. Bu zorlu yolculuklarında yalnız olmadığını çok geçmeden anlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Cloud Atlas - 2012 - IMDb: 7,4

7. Cloud Atlas - 2012 - IMDb: 7,4

Farklı yıllarda yaşayan ve farklı hayatları olan 6 kişinin yolları birbirleriyle bağlantılı olarak kesişiyor. Bu insanların tarih koridorunda seslerinin yankıları duyuluyor ve kader onları mutlak değişimlere sürüklüyor. Alman-Amerikan ortak yapımı olan filmin alt mesajı 'Bulut Atlası'nda geçmiş, şimdi, gelecek her şey birbiriyle bağlantılı...'

6. 28 Days Later - 2002 - IMDb: 7,6

6. 28 Days Later - 2002 - IMDb: 7,6

Londra'daki bir laboratuvarda denek maymunlarından çevreye yayılan ölümcül virüs insanlığı tehdit etmeye başlıyor. Virüsün bulaştığı insanlar 15 saniye sonra saldırgan yaratıklara dönüşüyorlar. Bu salgın başladığı sırada hastanede yatan Jim (Cillian Murphy) ise 28 gün baygın halde yattıktan sonra hastaneden çıkıyor. Bir anda kendisini bir kaos ve salgın ortasında bulan Jim olanları anlamaya çalışırken bir yandan da saldırgan yaratıklarla boğuşuyor.

5. Children of Men - 2006 - IMDb: 7,9

5. Children of Men - 2006 - IMDb: 7,9

2027 yılında geçen Son Umut, 19 yıldır doğum olmayan; insan neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir dünyada geçiyor. Bu kargaşa ortamında Dünya'da yaşanacak en sağlıklı yer İngiltere olarak görülünce mülteci akınları da kaçınılmaz oluyor. Yaşananlar karşısında bir grup insan kendisini olayların akışına bırakırken, bir grup da bu durumu değiştirmek için mücadeleye girişiyor. Tüm bu olanlar arasında göçmen bir siyahi kız hamile kalınca eski aktivist Theo onu korumak için her şeyi yapmaya karar veriyor.

4. 12 Monkeys - 1995 - IMDb: 8,0

4. 12 Monkeys - 1995 - IMDb: 8,0

Tüm Dünya'da etkisini gösteren bir virüs insanlığı tehlikeye düşürüyor. 2035 yılına gelindiğinde geriye kalan bir avuç insan yeraltı sığınaklarında hayatta kalmaya çalışıyor. Virüsü etkisiz hale getirmeye çalışan bilim insanları bir zaman makinesi icat ederek geçmişe gitmeye karar verince denek olarak eski bir mahkum gönüllü oluyor ve 7 yıl geriye gönderiliyor. Kendisini bir akıl hastanesinde bulan denek, gelecekten geldiğini ve içinde yaşadıkları durumu anlatınca gerçek bir akıl hastası damgası yemesi kaçınılmaz oluyor.

3. The Terminator - 1984 - IMDb: 8,0

3. The Terminator - 1984 - IMDb: 8,0

Toplamda 6 filmden oluşan Terminatör serisi kıyamet sonrası dünya senaryoları arasında herkesin adını en az bir kez duyduğu filmlerden! Serinin ilk filmi yeryüzünün artık robotlar tarafından yönetildiği ve bir grup insanın bununla mücadele ettiği 2029 yılında geçiyor. Sınırsız güç elde etmek isteyen robotlar geçmişi değiştirip geleceğe sahip olmayı amaçlıyorlar. Bu amaca ulaşmak içinse Terminatör adında bir android tasarlayarak insanlık direnişçilerinden Sarah Conner'ı öldürmesi için geçmişe gönderiyorlar. Bu sayede gelecekte direnişin lideri ve Sarah'ın oğlu olan John'un doğumunu engellemeye çalışıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. WALL-E - 2008 - IMDb: 8,4

2. WALL-E - 2008 - IMDb: 8,4

İnsanlar Dünya'yı yaşanamayacak kadar kötü bir şekilde kirletince uzay gemileriyle başka bir gezegene taşınıyor. İnsanların bıraktıkları çöp yığınını temizlemek ise bir robot olan Voli'ye kalıyor. Koskoca Dünya'da tek başına kalmış olan Voli'nin yalnızlığı başka bir robot olan Eve'nin gelmesiyle son buluyor. İki robot arasındaki duygusal ilişki tüm engellere rağmen ayakta kalmaya çalışıyor. En iyi animasyon filmi Oscar'ının sahibi olan film, insanların bilinçsiz tüketimi, çevre kirliliği ve obezite gibi konulara da çarpıcı bir şekilde vurgu yapıyor.

1. Matrix - 1999 - IMDb: 8,7

1. Matrix - 1999 - IMDb: 8,7

Robotlar ve insanlar arasında yaşanan bir savaşta, insanlar robotların enerji kaynaklarını kesmek üzere güneş ışınlarını engelleyen bir kimyasal silah üretiyor. Bunun üzerine yeni enerji kaynakları arayan robotlar insan vücudunun bu iş için çok uygun olduğunu fark ediyor ve Matrix isimli bir uygulamayla insanları uyutup vücutlarındaki enerjiden faydalanmaya başlıyorlar. Rüyalar ve Matrix evreni arasında sıkışıp kalan insanlar kaçış yolu aramaya başlıyor. 3 filmden oluşan serinin 4. filminin 2021 yılının sonlarında yayınlanması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Artyom

.imdb. com/list/ls052511930/ Yıllardır hazırladığım bir listedir. Listede göremediğiniz bir öneriniz varsa lütfen yazın. link paylaşımına izin verilmediği ... Devamını Gör