Görüş Bildir
Haberler
Kıvrım Kıvrım Kıvranmalara Son! Sizi Gaz Sancısından Kurtaracak 20 Beslenme Önerisi

Kıvrım Kıvrım Kıvranmalara Son! Sizi Gaz Sancısından Kurtaracak 20 Beslenme Önerisi

Gaz sancılarından kıvrım kıvrım kıvranmalara son! Sizler için derlediğimiz beslenme şekillerine doktor tavsiyeleri ve gözetimiyle birlikte uyarak  bu sancılardan kurtulabilir, midenizdeki gazı fofur fosur fosurdattırabilirsiniz. Beş metre önden giden göbeğiniz için 'gaz bu gaz' bahanesini artık kabul etmiyoruz bilesiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tam tahılılar ve süt bu sefer düşmanımız

Süt ve süt ürünlerini ve tam tahıllı ürünleri, geçirdiğimiz sancılı dönemde azaltarak sancı problemimizin çözümüne katkı sağlayabiliriz.

2. Elma sirkesi, gaz sökücüsü

1 yemek kaşığı elma sirkesini 1 bardak ılık suyla karıştırıp içiyoruz.

3. Yemekten hemen sonra hoppala cumba yatak olmaz

Yemek yedikten hemen sonra yatmıyoruz. Yoksa vücut, yiyecekleri hazmedemez ve gaz yapar.

4. Mandalina kabukları

Mandalina kabuklarını 5 dakika boyunca suda kaynatıyoruz ve mandalina çayı olarak içiyoruz. Çay yapmak zor geliyorsa mandalinayı soyup kabuklarını yiyebilirsiniz. İyi yıkamayı unutmayın, fazla da kaçırmayın 😀

5. Kış devası "tarçın"

Siyah çay tüketiyorsanız içine biraz tarçın tozu katarak içebilirsiniz. Ayrıca tarçın çayı demleyerek de tüketebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Survivor yarışmacılarına özeniyoruz, hindistan cevizi suyu içiyoruz

Hindistan cevizinin içerdiği mineraller, mideyi dinlendirerek gaz sıkıntınızı gidermeye yardımcı oluyor.

7. Yapraklar yatağınız olsun

Zerdeçal yapraklarını doğruyoruz ve bir bardak ılık sütle karıştırarak içiyoruz. Defne yapraklarını da 1 bardak suyun içinde yaklaşık 5 dakika kaynatarak tüketiyoruz.

8. Bitki çayı rahatlatır

Nane, zencefil, rezene, melisa veya papatya çayı; sindirim sisteminizi düzenleyerek ve stresinizi azaltarak gaz sorunlarına biraz olsun derman olabiliyor.

9. Her yerden çıkan lifli besinler

Sindirim sistemimizi hızlandırmak için güne lifli gıdalarla başlıyoruz. Fakat gün içersinde çok fazla lifli gıda tüketimi gaz sancılarına yol açabiliyor.

10. Mis kokulu sarımsak

Sarımsağı dövüp suyun içine ekleyerek kaynatıyoruz. İçine biraz karabiber ve kimyon dökerek ılık halde, gün içerisinde iki kere tüketiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Olmazsa olmaz patates

Katı meyve sıkacağı yardımıyla patatesin suyunu çıkartıyoruz ve günün üç öğün yemeğinden sonra yarım fincan içiyoruz.

12. Mayalı ürünlere elveda

Şarap, bira, yoğurt, ayran gibi mayalı ürünleri tüketmekten kaçınıyoruz. Ayrıca soda ve turşu da büyük sıkıntılar yaratabiliyor.

13. Zenci zencefil

Zencefili iki farklı şekilde tüketebiliriz. Çay şeklinde içmek istiyorsak: Dilimlenmiş 6 dilim zencefili, 1 bardak kanamış suda yaklaşık 5 dakika bekleterek demliyoruz. Demlenen çayı süzerek içiyoruz. Yok ben çay yapmakla falan uğraşamam diyorsanız, yemeklerden sonra bir parça zencefil çiğneyerek de gaz sorununuzu kontrol altına alabilirsiniz.

14. Baklagil tüketimine dikkat!

Bu dönemde gaz yapan nohut, mercimek, kuruf asulye gibi baklagillerden uzak duruyoruz. Ayrıca soğan, karnabahar, bürüksel lahanası, marul ve elma da gaz yapan besinlerden olduğundan bu ürünleri de tüketmemeye dikkat ediyoruz.

15. Bandıra bandıra yağ

Yemeklerde çok yağlı ve kızartılmış ürünleri tercih etmiyoruz. Kızartma yerine fırında pişen ve iyi pişmiş yemekler bu dönemde yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Şşşşş.. Yemek yerken konuşulmaz!

Yemek yerken sürekli konuşmak ağza sürekli hava girmesine ve o havanın yutulmasına ve besinleri fazla çiğneyemememize neden oluyor. Bunlar da ister istemez vücuda gaz olarak etki ediyor. Yemekleri yavaş yavaş ve iyice küçülterek mideye indirmeliyiz.

17. Sigaraya hayır!

Sigara, sindirim sorunlarına yol açar. Sindirim sorunları da gaz sorunlarına... Her dumanı popişinizden vermeye kararlıysanız, afiyet olsun. 🙄

18. Cakkıdı cakkıdı sakız çiğnemiyoruz

Şekerli içecekler ve karbonatlı yiyeceklerle birlikte sakız da gaz oluşumunda etkili oluyor.

19. Takma diş

Takma dişler ve protezler yerine iyi oturmayıp tam olarak diş görevini görmüyorsa vücuttaki gaz oranını arttıyor.

20. Pirinç ve et uyumu

Nişasta içeren ürünlerle yapılmış yemekler yerine etli yemekler; makarna, ekmek, poğaça, börek gibi karbonhidratlı besinler yerine de pirinci tercih ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS:

Bol bol egzersiz yapıyoruz ve ayaklarımızı üşütmüyoruz. Sıcak su torbasını ayaklarımıza koyarak günü geçirmeye çalışabiliriz. Her fırsatta da dizlerimizi bükerek karnımıza doğru çekmeye çalışalım. Haydi kolay gelsin, sancılar fosur fosur gitsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
63
15
11
6
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın