Görüş Bildir
Haberler
Kayıp 3 Öğrenci Bulundu

Kayıp 3 Öğrenci Bulundu

ATKN
19.01.2015 - 10:10 Son Güncelleme: 19.01.2015 - 12:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Kemer'de geçtiğimiz Cuma günü çıktıkları doğa yürüyüşü sırasında kaybolan bir İngiliz ve iki Hollandalı üniversite öğrencisine ulaşıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne öğrenci değişim programı kapsamında gelen 1 İngiliz ile 2 Hollandalı öğrenci, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük'ten Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra kaybolmuştu.

İki gündür süren arama faaliyeti sonuç verdi. Öğrenciler pazar öğle saatlerinde helikoptere kırmızı bir tişört sallayarak yerlerini bildirdi. Öğrencilerin Göynük Kanyonu, Sarıçınar ve Koyunçukuru mevkileri arasındaki üçgende oldukları tüm ekiplere iletildi.

Pazartesi sabah saatlerinde de öğrenciler bulundukları yerden indirilmeye başlandı.

İki gündür aranıyorlardı

Arama faaliyetleri 2'si erkek 3 öğrencinin, cuma günü saat 15.30 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne cep telefonuyla ulaşarak, İngilizce yardım istemesi üzerine başlatılmıştı. Cep telefonu şarjının bitmek üzere olduğunu söyleyen öğrencilerin, 'Bir tarafımız şelale, diğer tarafımız dağlık bölge' diyerek bulundukları yeri tarif etmeye çalıştıkları belirtilmişti.

Arama çalışmalarını Jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nden oluşan 20 kişilik ekip yürüttü. 8 arama kurtarma köpeği de çalışmalara katıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de aramalara havadan destek verdi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0