Görüş Bildir
Haberler
Bilal Erdoğan'la İlgili Sözleri Tartışma Yarattı

Bilal Erdoğan'la İlgili Sözleri Tartışma Yarattı

Caner
04.02.2014 - 22:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM'de Bilal Erdoğan Tartışması

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda tartışma yarattı.

Genel Kurul'da Torba Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Tasarı'nın 66. maddesi üzerindeki önerge hakkında konuşan CHP'li Genç, 'Alnı temiz olan bir iktidar çıkar tarafsız mahkeme karşısında ifade verir. Şimdi siz hakimi, savcıyı, polisleri görevden alacaksınız, ondan sonra diyeceksiniz ki 'bundan sonra herhangi bir soruşturma yapmak için Vali'den izin alacaksın.' Tayyip Erdoğan'ın oğlu ifadeye çağrılıyor. Niye gitmedi şimdiye kadar? Savcıları değiştiriyorsunuz, mahkemeyi ortadan kaldırıyorsunuz, kendi yargılamanızı kendiniz yapıyorsunuz. Siz yıllarca bu Fethullahçıların elini ayağını öpüyordunuz. Bülent Arınç Amerikalara gidip elini öpüyordu. Şimdi paralel yapı var diye, bu bahane altında Türkiye'de diktatör bir rejim kurmak için bunu bahane ediyorsunuz. Yoksa paralel yapı diye bir şey yok. Gelin şu soruşturmaları yapalım, bu fezlekeleri getirelim, eğer temizseniz önce ben çıkar özür dilerim. Temiz değilseniz, kirli, hırsız, yolsuz olan kişiler bu devletin başında bulunmasın' dedi.

Genç'in sözlerine, AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi

Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, kişinin 'kendi aynası' olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 'Burada arkadaş, sanki karşısına ayna koymuşlar, aynaya bakarak konuşmaya devam ediyor. Şu Meclis tutanaklarını bir açın bakın, bu arkadaşın konuşmalarına bir bakın. Bütün konuşmaları hakaret dolu ve aynıdır. Hiç bıkmadın mı, usanmadın mı, yazık günah nedir bilmiyor musun, hiç mi vicdanın yok, hiç mi doğru söylemek gibi bir derdin yok?

Bu kadar hakareti, küfürü, ithamı nasıl bir arada yaparsın? Allah ıslah etsin. Bizim abdestimizden de namazımızdan da şüphemiz yok. Bu son olaylarla ilgili her seferinde olup olmadığı belli olmayan bir takım iddialar üzerinden kalkıp bütün bir grubu suçlamanız, ne ahlakla ne hukukla bağdaşır. Masumiyet ilkesinin içine ettiniz, soruşturmanın gizliliği diye bir şey bırakmadınız.

Asıl suç o tape'leri getirip burada okumanızdır. Kamer Genç ile ilgili bir sürü iddia var, malvarlığından tutun da başka bir takım şeyler var. Burada ben kalkıp sizi suçlasam doğru olur mu? Sayın Başbakanımızın oğlu hakkında ne yakalama kararı ne tutuklama kararı var. Kendisi de bizzat açıkladı, 'adresim bellidir, ifadeye çağrılırsam ben ifade vermeye hazırım' diyor.'

'Araştıralım, bir şey yoksa özür dilerim'

Sataşma gerekçesiyle söz isteyen Kamer Genç, kürsüde her zaman doğruları söylediğini ifade ederek, 'Benim mal varlığım, Tayyip Erdoğan'ın da oğlunun da malvarlığı araştırılsın. Tayyip Erdoğan'ın oğlunun Vakıflar Bankası'na yatırılan 100 milyon dolar nereden gelmiş. Bu vakıfa kimler bağışta bulunmuş,

Fatih Belediye Başkanı niye SİT alanı içinde olan Hazine arazisine büyük bir yurt yapmış da Erdoğan'ın oğluna vermiş, bunları araştıralım. Eğer bir şey yoksa gelir sizden özür dilerim' dedi.

AK Parti'li Aydın da sataşma gerekçesiyle yeniden söz alarak, bozuk bir saatin bile günde iki kez doğruyu gösterdiğini belirterek, Genç'e, 'Ama sen ömründe bir defa doğru konuşmayı beceremedin. Yazık yahu. Seni muhatap bile almak istemiyorum. 'Savcıyı, hakimi, mahkemeyi kaldırdınız' diyorsun. Asıl hakimi,

savcıyı kaldıran sensin, mahkemelere de gerek yok. Burada herkesi mahkum ettin.

El insaf, herkesi mahkum eden sensin. Hem iddia sahibisin, hem hakimsin, mahkemesin, yargılama yapıyorsun, hükmü de tesis ediyorsun. Eğer bu söylediklerini ispat etmezsen müfterisin, namertsin. Her bir iddiayı ispat etmek zorundasın. Ya iddiada bulunmayacaksın ya da iddiada bulunduğunu mahkeme kararı ile ispatlamak zorundasın. Elinde varsa bilgi, belge mahkemeye gitmeyen namerttir.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...

Kamer Genç İle Ahmet Yılmaz'ın Sert Tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın arasında 'hakaret' tartışması yaşandı.

Genel Kurul'da söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 'alnı temiz olan bir iktidar çıkar tarafsız mahkeme karşısında ifade verir' diyerek sözlerine şöyle devam etti, 'Şimdi siz hakimi, savcıyı görevden alacaksınız, polisleri görevden alacaksınız, ondan sonra diyeceksiniz ki, 'bundan sonra herhangi bir soruşturma yapmak için Vali'den izin alacaksın' diyeceksiniz. Tayyip Erdoğan'ın oğlu ifadeye çağrılıyor, niye gitmedi şimdiye kadar. Savcıları değiştiriyorsunuz, mahkemeyi ortadan kaldırıyorsunuz, kendi yargılamanızı kendiniz yapıyorsunuz. Sen gidip de 630 milyon doları devletin iş verdiği kişilerden aldın da niye komplo olsun. Siz yıllarca bu Fethullahçıların elini ayağını öpüyordunuz. Bülent Arınç Amerikalara gidip elini öpüyordu bunun. Şimdi paralel yapı var diye, bu bahane altında Türkiye'de diktatör bir rejim kurmak için bunu bahane ediyorsunuz. Yoksa paralel yapı diye bir şey yok. Gelin şu soruşturmaları yapalım, bu fezlekeleri getirelim, eğer temizseniz önce ben çıkar özür dilerim. Temiz değilseniz, kirli, hırsız, yolsuz olan kişiler bu devletin başında bulunmasın.'

'MASUMİYET İLKESİNİN İÇİNE ETTİNİZ'

Genç'in sözleri üzerine, sataşma olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın söz aldı. Kamer Genç'e sözlerine yanıt veren Aydın; 'Kişi kendisinin aynasıdır derler. Burada ilgili arkadaş her seferinde sanki karşısına ayna koymuşlar, aynaya bakarak konuşmaya devam ediyor. Şu Meclis tutanaklarını bir açın bakın ilgili arkadaşın konuşmalarına bakın, bütün konuşmaları hakaret dolu ve aynı konuşmalar. Hiç bıkmadın mı? Usanmadın mı? Yazık günah nedir bilmiyormusun? Hiç mi vicdanın yok? Bu kadar yalanı bu kadar hakareti bu kadar ithamı bir arada yaparsın şaştım doğrusu. Allah ıslah etsin diyorum. Bizim abdestimizden de namazımızdan da şüphemiz yok. Son olaylarla ilgili her seferinde olup olmadığı belli olmayan bir takım iddialar üzerinden bütün bir grubu suçlamanız ne ahlaka ne de hukukla bağdaşır. Masumiyet ilkesinin içine ettiniz. Soruşturmanın gizliliği diye bir şey bırakmadınız. Asıl suç o tapeleri burada okumanızdır. Bu soruşturmanın gizliliğine ihlaldir. Eğer bir suç işleniyorsa, eğer iddialar üzerinde suçlu var derseniz sizlerle ilgili bir takım iddialar dile getirildiğinde hepiniz suçlu olduğunuzu kabul eder misiniz. Kamer Genç ile ilgili bir sürü iddia var. Mal varlığından tutunda şununla bununla ilgili bir takım şeyler var. Bunların hepsini mahkeme gibi yargısız infaz yapsam mahkeme olmadan buradan kalkıp sizi suçlasam ,sizi burada kesin mahkumiyetle suçlasam doğru olur mu? Sayın Başbakanımızın oğlu ile ilgili ne yakalama ne de tutuklama kararı vardı. İfadeye davet varmış oda tebliğ edilmedi. Kendisi de açıkladı ifadeye çağırılırsam hazırım diye' diye konuştu.

'DOĞRULARI SÖYLÜYORUM'

Ardından Kamer Genç söz aldı ve Aydın'a cevap verdi. Genç; 'Ben daima doğruları söylüyorum. Benim mal varlığım, Tayyip Erdoğan'ın da oğlunun da, Tayyip Erdoğan'ın oğlunun Vakıflar Bankası'na yatırılan 100 milyon dolar nereden gelmiş. Bu vakfa kimler bağışta bulunmuş, Fatih Belediye Başkanı niye SİT alanı içinde olan hazine arazisine büyük bir yurt yapmışta Tayyip Erdoğan'ın oğluna vermiş, bunları araştıralım, bir şey yoksa gelir sizden özür dilerim' dedi.

Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/kamer-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0