Görüş Bildir
Haberler
İstihbarat Polisleri Sorgulanıyor

İstihbarat Polisleri Sorgulanıyor

adem kara
10.04.2014 - 13:53 Son Güncelleme: 10.04.2014 - 14:34

Adana Başsavcılığı'nın yürüttüğü ‘yasadışı dinleme’ soruşturması kapsamında Ankara’da da ifadeler alınıyor. Dört istihbaratçının ifadesi alındıktan sonra Adana Cumhuriyet Savcılığı'na iletilecek. İfadelerin alındığı Ankara Adliyesi'nde savcılık, koridora girişi yasakladı.

Adana Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Talimat Savcısı Mustafa Saylam’a, Ankara’da dört istihbaratçı polisin ifadesinin alınması için talimat gönderdi. Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli ikisi müdür, ikisi amir düzeyindeki polisler talimat gereği bugün ifadeye çağrıldı. Polisler Adana’da yürütülen yasadışı dinleme soruşturması kapsamında sorgulanıyor. Polislerin sorgusunun tamamlanmasının ardından ifadeleri Adana Savcılığı'na gönderilecek.

Adana’da altı polis tutuklandı

Adana’da yasadışı dinlemelerle ilgili düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen sekiz polisten altısı tutuklandı. Altı polisin tutuklanma gerekçeleri usûlsüz dinleme, resmi evrakta sahtecilik, delillerin karartılması ve kaçma şüphesi olarak sıralandı.

Başbakan operasyon mesajı vermişti

17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatında binlerce polisin görev yeri değiştirilmişti. Polis içinde, Gülen Cemaati'ne bağlı kişilerin bulunduğu iddiası Başbakan Erdoğan tarafından da üstü kapalı mesajlarla dile getirilmişti. Erdoğan'ın seçim mitinglerinde sık sık kullandığı 'İnlerine gireceğiz' sözleri, 'paralel yapı' olarak nitelediği Cemaat'e karşı operasyon başlatılacağı mesajı olarak yorumlanmıştı.

Adana tır aramalarıyla da gündemdeydi

Adana'da güvenlik ve yargı teşkilatı, 19 Ocak'ta Suriye'ye giden Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların aranması ile de gündeme gelmişti. Savcının talimatı ile jandarma tarafından durdurulan tırlar aranmak istenmiş, Ankara'nın devreye girmesiyle aramaya izin verilmemişti.

Başbakan Erdoğan, tırların Türkmenlere yardım taşıdığını belirterek, bu olayın da 'paralel yapının' organizasyonu olduğunu vurgulamış, savcıyı ihanetle suçlamıştı. Kapatılan özel yetkili mahkemelerin savcıları ile bazı jandarma subayları başka görevlere ve illere atanmış, arama ile ilgili olarak da 'casusluk soruşturması' açılmıştı.

Kaynak: Mustafa Türk | Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/al-jazeera-oz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0