Görüş Bildir
Haberler
Lif Açısından Zengin Kuru Meyvelerin Saymakla Bitiremeyeceğimiz Faydalarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Lif Açısından Zengin Kuru Meyvelerin Saymakla Bitiremeyeceğimiz Faydalarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

merverdd
31.10.2022 - 07:06 Son Güncelleme: 25.10.2022 - 16:23

Meyvelerin mevsiminde kurutularak saklanması çok eski bir gelenek. Yapılan araştırmalarda, kuru meyvelerin yaş meyvelere oranla daha faydalı olduğu kanıtlanmış. Şifa dağıtan kuru meyveler, kanserden tansiyona, şekerden kansızlığa kadar bir çok hastalığa iyi geliyor. Gelin hep birlikte kuru meyvelerin faydalarına göz atalım.

1. Kuru İncir

1. Kuru İncir

Kuru incir, yüksek lifli yapısından dolayı sindirim sistemi için en ideal besinlerden biridir. Ayrıca; hücre yenilenmesine yardımcı, kalp ve damar sağlığını koruyucu, kemik yapısını güçlendirici ve bağışıklık sisteminin direncini artırıcı özellikleri vardır.

2. Kuru Erik

2. Kuru Erik

Kuru eriğin faydaları arasında son derece zengin B vitamini, A vitamini (görme yeteneğimiz için kritik öneme sahiptir) E vitamini kaynağı olduğundan dolayı metabolizmayı hızlandırması yer alır. Ayrıca kuru erik bağırsakları çalıştıran çok güçlü bir etkiye sahip olduğu da bilinir.

3. Kuru Kayısı

3. Kuru Kayısı

Kuru kayısı en başta sindirim sorunlarına iyi gelir. Stresi ve kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde de son derece etkilidir. Günde 5 kuru kayısı yemekte içerisindeki potasyum sayesinde kalp kaslarının ve sinirlerinin gelişimi için önemlidir.

4. Elma Kurusu

4. Elma Kurusu

İşlenmiş şeker tüketmek yerine şeker ihtiyacını doğal yollardan karşılamak isteyenler için bir seçenek olabilecek elma kurusu, mide yanması ve kabızlık gibi sindirim sistemine bağlı birçok sorunun çözümüne yardımcı olur.

Ayrıca tok tutma özelliği ile formunu korumak isteyenler için de güzel bir atıştırmalık olacaktır.

5. Hurma Kurusu

5. Hurma Kurusu

Besin değeri oldukça yüksek bir meyve olan hurmanın kuru formu da vücut sağlığı için temel vitamin ve mineralleri içerir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu azaltmak ve karaciğeri güçlendirmek gibi faydalarının yanında iyi bir enerji kaynağı olan hurma kurusunun kalp ve damar rahatsızlıklıklar karşı koruyucu bir görevi de vardır.

6. Cennet Hurması Kurusu

6. Cennet Hurması Kurusu

Cennet hurması kurusu bakır, potasyum, mangan ve fosfor bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve astım gibi rahatsızlıklara karşı savaşarak kalkan görevi görür.

7. Kuru Üzüm

7. Kuru Üzüm

Kuru üzünün sayısız faydası var. Başta hafızayı güçlendirme ve kansızlığı önleme gibi özelliklerini sayabileceğimiz kuru üzüm, iştahı düzenleme ve cilt sorunlarına da iyi geliyor. İyi bir enerji kaynağı. Ayrıca balgam söktürücü etkisiyle özellikle solunum yolu hastalarına tavsiye edilir.

8. Kuru Dut

8. Kuru Dut

İyi bir kan yapıcı ve ateş düşürücü olarak yüzyıllardır kullanılan kuru dut vitamin deposu. Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin. Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü (diüretik) etkiye sahiptir. Karaduttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu etkiye sahip olduğu biliniyor.

9. Mango Kurusu

9. Mango Kurusu

A, C ve E vitamini içeriği yüksek olan mangonun sinirler, cilt güzelliği ve saçlar için çok faydalı olduğu ve aynı zamanda kanı temizlediği, sindirimi hızlandırdığı bilinmektedir. Mango kurusu kuvvetli antioksidan olan besinlerden bir tanesi.

10. Çilek Kurusu

10. Çilek Kurusu

Faydaları saymakla bitiremeyeceğimiz çilek kurusunda çok miktarda fosfor ve demir mevcut. C, B ve K vitamini açısından da zengin. Çilek vücuda kuvvet verir, kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler. Bunun yanı sıra çok iyi bir antioksidan olan çilek, bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı korur. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır. Bağırsak kurtlarını döker, idrar söktürür ve zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır, kanı temizler.

11. Kivi Kurusu

11. Kivi Kurusu

A ve C vitaminleriyle potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum acısından çok zengindir. Besleyici değeri de çok yüksektir. Yüksek lif içeriği bağırsak çalışmasında olumlu etki yaratarak sindirimi kolaylaştırır. Bu durumda kabızlığı önler. Kan basıncını dengeler, tansiyon ve kolesterolü düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir, nezle ve soğuk algınlığına, kansızlık ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelir. Ayrıca cildi de güzelleştirir.

12. Armut Kurusu

12. Armut Kurusu

Armut kurusu vitamin bakımından çok zengin. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. İdrarı bollaştırır. Böbrekteki kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Hamilelerin kusmalarını azaltır. Hazımsızlığı giderir.

13. Vişne Kurusu

13. Vişne Kurusu

Kurutulmuş vişne tam bir anti ageing özelliktedir ve yaşlanma karşıtıdır. Bağışıklık sisteminizi dinç ve güçlü tutmaya yardımcı olur. Çok iyi bir A ve C vitamini kaynağıdır. İçerisinde kalsiyum, demir, fosfor bulunur. Uykusuzluk problemine birebirdir. Uyku düzeni sağlar.

14. Kavun Kurusu

14. Kavun Kurusu

Kuru kavunun faydaları arasında kuru cildi nemlendirmesi, vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirmesi, enfeksiyonlara karşı vücudu koruması, yer almaktadır. Karaciğer hastalarına tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca, kavun Kurusu, hemoroid rahatsızlığına fayda sağlar. Hücreleri yeniler.

15. Muz Kurusu

15. Muz Kurusu

Mideye çok faydalıdır. Vücudun ve beynin yorgunluğunu alır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kemik gelişimini destekler. Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir. Stresi azaltır ve tansiyonu düşürür. Böbrek iltihabının giderilmesine yardımcı olur.

16. Ayva Kurusu

16. Ayva Kurusu

A, B, C vitamini ve potasyum bakımından zengin yapısıyla kanserden bağırsak rahatsızlıklarına, eklem ağrılarından öksürüklere kadar birçok hastalığa karşı koruyucu ve iyileştiricidir. Ayvanın içinde bulundurduğu bileşikler, antioksidan bileşikler, diyet lifi, vitamin ve mineral açısından sağlık deposudur

17. Portakal Kurusu

17. Portakal Kurusu

Vücut direncini arttırır, kan dolaşımını hızlandırır ve damar tıkanıklığını engeller. Enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirim sitemi sağlığını korur ve başta bağırsaklar olmak üzere sindirim siteminin temizlenmesinde önemli rol oynar.

18. Mandalina Kurusu

18. Mandalina Kurusu

Mandalinanın içerisinde flavanoid bulunur. Bu madde kötü kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarına karşı kişileri korur. Soğuk algınlığı, enfeksiyon gibi birçok hastalıklara karşı bağışıklık kazanılmasını sağlar. Mandalina kurusu A ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Cildin sağlıklı görünmesini ve güneşin zararlı ışınlara karşı korunmasını sağlar.

19. Karpuz Kurusu

19. Karpuz Kurusu

Karpuz kurusu İçerdiği yüksek miktardaki A ve C vitaminleri sayesinde cilt ve saç sağlığınızı korumanıza destek olur. Saçlarınızın güçlenmesini ve daha parlak görünmesini sağlar. Cilt hücrelerinin yenilenmesini ve onarılmasını sağlar. En önemli özelliklerinden biri de düzenli tüketildiğinde kalp sağlığınızı korur.

20. Kurutulmuş Şeftalı

20. Kurutulmuş Şeftalı

Sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir. Bağırsakların hızlı çalışmasını düzenleyerek hazmı kolaylaştırır. İdrar yolları enfeksiyonunun kısa sürede doğal yollardan tedavi edilmesine fayda sağlar ve idrar yollarını temizler. Kanda biriken toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlayarak kanı temizler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın