Görüş Bildir
Haberler
Hem Pratik Hem Sağlıklı! Buyurun Tam da Ağzınıza Layık 4 Farklı Kuru Meyve Tarifi

Hem Pratik Hem Sağlıklı! Buyurun Tam da Ağzınıza Layık 4 Farklı Kuru Meyve Tarifi

Onedio Yemek
13.03.2018 - 16:28

En trend lezzet: Kurutulmuş Meyveler! Katkısız, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kurutulmuş meyveleri ister bizim gibi isterseniz de farklı meyvelerle yapabilirsiniz. Hem de bunlar oldukça sağlıklı tarifler!💪🏻

İçeriğin Devamı Aşağıda

1️⃣ÇİLEK KURUTMA

  • 10-12 adet çilek

Çilekleri yıkayıp yeşil kısımlarını kesin. İstediğiniz şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fanlı ayara kurulmuş 90 derece fırında 3-3,5 saat kurutun.Her yarım saatte çevirirseniz daha hızlı kuruyacaktır. Cips gibi yiyebilirsiniz ya da granolanıza ekleyebilirsiniz.

2️⃣MUZ KURUTMA

  • 4-5 adet muz

Muzları soyun ve çürük kısımları varsa temizleyin. Verev şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fanlı ayara kurulmuş 90 derece fırında 4 saat kadar kurutun. Her yarım saatte çevirirseniz daha hızlı kuruyacaktır. Cips gibi yiyebilirsiniz ya da karnınız birden acıktığında yoğurdun üzerine ekleyebilirsiniz.

3️⃣LİMON KURUTMA

  • 4-5 adet limon

Bütün limonları yıkayın ve sap kısmını kesin. Halka şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fanlı ayara kurulmuş 100 derece fırında 1-1,5 saat kadar kurutun. Her yarım saatte çevirirseniz daha hızlı kuruyacaktır. Cips gibi yiyebilirsiniz ya da bitki çayınızın içerisine ekleyebilirsiniz.

4️⃣PORTAKAL KURUTMA

  • 4-5 adet portakal

Portakalları yıkayın ve sap kısmını kesin. Halka şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fanlı ayara kurulmuş 100 derece fırında 2 saat kadar kurutun. Her yarım saatte çevirirseniz daha hızlı kuruyacaktır. Cips gibi yiyebilirsiniz ya da bitki çayınızın içerisine ekleyebilirsiniz.

Afiyetler olsun efendim!😋

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
17
6
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özge Aktaş

bunların hepsi toplamda 11 saatte oluyor vücut için sağlıklı belki ama cebe baya zarar :)

benimadm13

çok

benimadm13

güzel duruyor özellikle 🍓