Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Türkiye'den Broşürle 750 Militan Toplamış

IŞİD Türkiye'den Broşürle 750 Militan Toplamış

adem kara
18.06.2014 - 14:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Musul’da yaklaşık 100 Türkiye vatandaşını rehin alan ve Irak devletine büyük tehdit oluşturan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün iki yıldır Türkiye’de dağıttığı broşürlerle bugüne kadar 500 ila 750 Türkiye vatandaşını saflarına kattığı öne sürüldü. İddia, MİT ve Jandarma’nın istihbarat raporlarına dayandırılıyor.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay’ın haberine göre, istihbarat raporlarında IŞİD’in Türkiye ayağına ilişkin şu bilgiler yer alıyor:

  • Örgüt, son iki yıldır Türkiye içinde broşürle üye topladı. “ Şam Ordusu’na katılın ” başlığıyla bastırılan broşürlerde, ‘ Hz. Muhammed’in Şam ordusu ‘yla ilgili hadislere yer veriliyor, dini duyarlılığı bulunan gençler ‘Şam ordusu’na katılmaya çağırılıyor.

  • Kayıp başvurularından yapılan tahminlere göre, bugüne kadar 500 ile 750 arasında Türkiye vatandaşı savaşmak için IŞİD’e katıldı.

  • Raporlara göre, örgüt Suriye ve Irak’ta elde ettiği petrolü Türkiye’de satarak 800 milyon dolarlık bir gelir sağlıyor.

  • Örgüt, İstanbul, Ankara ve güneydoğu illerinde cihat için yardım topladı.

  • Örgütün Avrupa’da geniş bir ağı var; Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinden de, cihatçı toplanıyor.

  • IŞİD Türkiye’yi, diğer ülkelerden toplanan üyelerin örgüte katılmadan önceki son durağı olarak kullanıyor. Örgüt üyeleri, Suriye ve Irak’ta bulunan kamplarda kısa bir eğitime tabi tutularak, savaşa çıkarılıyor.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/isid-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0