Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
İş İlanlarında Yazan Sinir Bozucu Cümlelerin 13 Maddelik Deşifresi

etiket İş İlanlarında Yazan Sinir Bozucu Cümlelerin 13 Maddelik Deşifresi

Hepimizin en az bir kere yaşadığı depresyonun sebebidir işsizlik. Sabahın köründe kalkıp gözler kör oluncaya kadar iş ilanlarına bakmayı çeken bilir. Bizden istenilen özellikleri anlamaya çalışmak ise adeta bir bilmece. İşte hepimizin kafasından dumanlar çıkmasına sebep olan o ilanlardaki özelliklerin aslında demek istedikleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sektöründe öncü bir kuruluş

Bunu gördüğünüz anda başvuru yapmaktan vazgeçin. Ne iş olsa yaparızcıların kendini kamufle etme şekli. Tam olarak ne idüğü belirsiz tic. ltd. şti.

2. Prezentabl eleman

Bunun ne demek istediği hiç bir zaman çok net olmadı. Ancak genelleyecek olursak eli yüzü düzgün ve iş hayatının rezilliğine alışmış bireylerden bahsediliyor diyebiliriz.

3. Esnek çalışma saatlerine uyumlu

Nedense bu saatler hep işverene göre esner. Bir gün de çalışana 'canın ne zaman isterse o zaman gel' diyen bir esneklik daha görülmemiştir. 'At gibi koşturucaz seni' demenin başka bir çeşidi.

4. Ekip çalışmasına yatkın

Resmen bir kaos ortamı davetiyesi. Kastettiği şu: 'yaptığın işe hepimiz karışıcaz, kafan allak bullak olacak ve sen hiç bir şeye hayır diyemeyeceksin'.

5. Fiziğine ve giyimine özen gösteren

İşte bu kısım çileden çıkılan nokta. İnsanların bilgisini, tecrübesini ve özverisini tamamen yok sayıp kendisine aksesuar arayan firmaların vazgeçilmez talebi. Kendileri beyin gücüyle çalışmadığı için ihtiyaç duydukları şey de zeka olmuyor haliyle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seyahat engeli olmayan

Seyahat bir engel değil bir özgürlüktür. Elbette iş için çıkılan yolculuklar tatil yolculuğuna benzemez ama burada anlatılmak istenen 'evindeki yatağını çok özleyeceksin, seni kilometrelerce sürüm sürüm süründüreceğiz'dir.

7. Yoğun tempoda çalışabilecek

'Annenizden doğduğunuza pişman edeceğiz' uyarısı. Bunu yaparken de insanın söylemeye utanacağı paralar verip, şirketin toplam cirosu kadar iş gücü beklemeleri de şahane!

8. Analitik düşünce yeteneğine sahip

Aynı anda telefonla konuşup bilgisayarda iş yaparken, bir yandan da patronuna çay getirebilenleri arayan nadide bir özellik.

9. Kariyer hedefi olan

Aklı başına gelene kadar etinden, sütünden faydalanılmak istenen, gözü henüz açılmamış zavallıların hayallerinin sömürülme sinyali.

10. Liderlik vasıflarına sahip

Yani 'personelle yemek yemeyeceksin' diyor. 'En önemli görevin de sabah 3 dakika geç gelen personele yıllardır biriktirdiğin egonu püskürtmek olacak. Bunları yaparsan 2 ay sonra maaşına zam, kartvizitinde değişiklik yaparız' demenin pohpohlanmış hali. Hevesli bir köleye dönüşmeniz an meselesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yöneticisini asiste edebilecek

Patronunuzun yasak aşkı falan varsa bunu bilmiyormuş gibi davranıp eşi aradığında 'şu an toplantıda' diyebilmenizi istiyorlar.

12. Kendi müşteri portföyü olan

İstiyor ki vereceği maaşı eleman kendisi çıkartsın, gerekirse bir önceki şirketindeki müşterileri çalsın, şirkete deli gibi para kazandırsın ama bizi çok uğraştırmasın.

13. Ücret dolgundur

Kaçın arkadaşlar!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
259
128
22
16
10
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
meric3575

---FECI KUFUR ICERIR---Kendilerine Patron diyenler 5 milyona yakin kar ettigini bildigin halde yuzune baka baka bu sene isler iyi gitmedi, zammi enflasyon uz... Devamını Gör

iremoy

Açılın ben İnsan kaynakları personeliyim :) *Yetiştirilmek üzere derlerse - Deneyimsiz olsun az maaş veririz *Uzman veya Müdür aramasına rağmen ilana en ... Devamını Gör

Gökhan Gündeş

Neden öyle diyosun bak hem lise mezunuyum hem yetiştirmek için işe almadılar hemde çok para veriyolar :) Kıskandınız dimi :D

Roronoa Zoro

Bir de espriktüel olmaya çalışıp farkındalık yaratmaya çalışan ilanlar var. "Kayınçom öldü deyip izin istemeyecek, fazladan mesaide mırın kırın etmeyecek, bu... Devamını Gör