Görüş Bildir
Haberler
İnternet Özgürlüğü Bazılarını Korkutuyor

İnternet Özgürlüğü Bazılarını Korkutuyor

ATKN
05.01.2015 - 13:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde de benzeri örneklerini gördüğümüz sanal sansürlerden payını bu kez de Rusya almak üzere.

Geçtiğimiz dönemde Twitter, YouTube ve hatta Facebook üzerinden paylaşılan bir takım hükümet karşıtı içerikler sebebiyle gerçekleştirilen sansür sonrasında gözler ülkemize döndürülmüş, Türkiye’nin web özgürlüğü tartışmaya açılmıştı. Şimdi ise benzeri bir çalkantı Rusya’da yaşanıyor. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, her bir Rus internet kullanıcısını takip etmek istiyor.

Putin geçtiğimiz günlerde imzaladığı bir yasa teklifi ile birlikte ülkesinde de hizmet veren yabancı web bazlı şirketlerin, Rusya’daki internet kullanıcılarını kayıt almasını kararlaştırdı. Yasaya göre Facebook ve Twitter gibi mecralar, Rus internet kullanıcılarının her türlü işlemini kayıt altına alacak ve bu verileri Rus hükümetinin talebi ihtimaline karşın saklayacak!

Rusya’da, aynen ülkemizde olduğu gibi yozlaşma ve yolsuzluğa karşı çıkan seslerin internet üzerinden kısılması çalışmaları güçlendikçe, halk daha çok sanal karşı çıkışlar yapıyor. Halkın sesi olarak görülen bir Facebook grubuna yapılan engellemeler sonrasında, kısa süre içinde onlarca hatta yüzlerce benzeri sayfa açılıyor.

Benzeri bir çalışma ise Pakistan’da gerçekleşiyor. Pakistan geçtiğimiz yılda binlerce farklı içeriğin Twitter üzerinden kaldırılması için defalarca başvuruda bulunmuş. Sansürün bir diğer adresi de pek çok ABD’li markayı otomatikman bloklayan Çin!

TechInside

Kaynak: http://www.techinside.com/internet-oz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0