İnsana Yararından Çok Zararı Olan Gelmiş Geçmiş En Kötü 11 Diyet Tavsiyesi
Horace Fletcher, iş beslenme yöntemlerine gelince oldukça değişik görüşlere sahip. Yiyeceği yavaş yavaş çiğneyerek ve adeta bir püre haline getirerek sindirmeyi doğru buluyor. 'Fletcherizing' olarak bilinen bu yöntem ve daha garip 11 beslenme tavsiyesini asla uygulamamanız için sizlerle paylaşıyoruz👇
1. Yemeği çok fazla çiğnemek.
2. Tüm şeker ve nişastayı kesmek.
William Banting, nişasta ve şekeri tamamen beslenme zincirinden çıkardığı diyetiyle meşhur olmuştur. Geçmişte obez olan Banting, bundan etkilenerek böyle bir yola başvurmuş. Bugün şekersiz seçeneklerimiz çeşitleriyle mevcut ama 1860larda yaşayanları bir hayal edin. Banting'in önerdiği kahvaltı şu şekilde: Dört veya beş parça et, böbrek, ızgarada balık, pastırma, büyük bir bardak çay (sütsüz ve şekersiz), küçük bir bisküvi ve bir dilim kuru ekmek.
3. Sadece yumurta, biftek ve şarap tüketmek.
Herkesin severek okuduğu Cosmopolitan 1962 sayısında ilginç bir diyet tavsiyesini okuyucularıyla paylaştı: 2 günde 2 kilo vermek için kahvaltıda bir yumurta ve bir bardak şarap. Öğle yemeğinde kahvaltı porsiyonlarını ikiye katlayın. Akşam yemeğinde ise sadece biftek yiyin ve şarap şişesinin geri kalanını için...
4. Daha rahat gaz çıkarabilmek için bol süt ve sebze tüketmek.
George Cheyne, sebze ağırlıklı bir beslenmenin uyku için iyi olacağı görüşündeydi. Süt ve sebze diyeti ise 18. yüzyılın başlarında popüler oldu. Elbette süt ve sebze tüketmek beslenme için önemli, ancak her şeyin fazlası zarar verebilir.
5. Sadece kuzu pirzola, ananas ve koyu kahve tüketmek.
1920lerin ünlü film yıldızı Nita Naldi, kuzu pirzola ve ananas diyetiyle de meşhur. Kuzu pirzola, ananas ve koyu kahve dışında hiçbir şey ile beslenmiyormuş. Basın, ünlü aktrisin kilosunu eleştirince o da çok hızlı bir şekilde kilo vermek istemiş. Öyle ki bir keresinde röportaj sırasında açlıktan bayılacak hale gelmiş...
6. Pekmez, bira mayası ve buğday ekmeği tüketmek.
Bu beslenme biçimi ise ünlü diyetisyen Gayelord Hauser tarafından önerilmiş. Doğal beslenmeyi destekleyen Hauser, bu üçlünün yeterli olacağına inanıyor...
7. Sigara içerek zayıflamak.
Lucky Strike sigara markası, 1930'larda yayınladığı 'Tatlı yemektense bir sigara için.' sloganıyla satış rekorları kırdı. Elbette bunu yapmayın.
8. Amfetamin almak.
1940 yıllarında doktorlar nikotin işe yaramadığında, kilo vermek için amfetamini öneriyordu. Clarkotabs adı altında satışa sunulan bu ilaçlar diyet hapı olarak satılıyordu. Kulağa korkunç gelmiyor mu?
9. Yalnızca lahana çorbası tüketmek.
Sadece çorba içerek kilo vermek yıllardır bilinen bir kilo verme yöntemi. Cosmo, GQ, The Washington Post ve The New York Times gibi dergilerde yayınlanan bu diyetin kökeni bilinmiyor.
10. Sadece sıvı protein tüketmek.
Sıvı proteinden oluşan bir beslenmeyi baz alan bu diyet yüzünden çok fazla ölüm yaşandığı biliniyor. Üstelik sıvı protein şirketleri kendilerini 'eğer birisi sadece çikolata yiyip ölseydi, aynı muamele çikolata şirketine de yapılır mıydı?' diyerek savunmuşlar. Çok yazık.
11. Bol bol kola içmek.
1982'de tanıtılan diyet kola ile kilo vermek isteyenleri cezbedecek tatlı bir seçenek çıkmıştı. Coca Cola ise yıllardır aynı formatında devam ediyordu. Ancak bir reklamında söylenen şu cümle ile yarışı önde tamamladı: 'Coca Cola içmek, bana kilo aldıracak şeyleri yememe engel oluyor.' Ve diyet listelerine kola içmek de böylece girmiş oldu.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce en sağlıklısı nedir? Yorumlarda buluşalım!
Yorum Yazın
tek diyet biliyorum... eğer insan yeterince Spor yapsa sağlıklı beslenme herşeyi kararında yese kilo almaz...
aynen 👍