Görüş Bildir
Haberler
Hüseyin Çelik: 'Tarihin En Komik Seçimi Oldu'

Hüseyin Çelik: 'Tarihin En Komik Seçimi Oldu'

Onedio Medya
10.04.2014 - 14:13 Son Güncelleme: 10.04.2014 - 14:54

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çelik’in açıklamasından satırbaşları şöyle;

Bekir Bozdağ Hacıbektaş’ta saldırıya uğradığında başı okşandı, sahip çıkıldı. Bunu da CHP’li arkadaşlara hatırlatmak isterim Ve orada Kılıçdaroğlu kürsüye çıktığında bu menfur saldırıyı kınıyorum deme erdemini göstermedi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı yapıldığında da bunu kınarız. Bekir Bozdağ’a saldırı yapıldığında da kınamıştık.

Siyasi amaçlı olarak kaos yaratmak amacıyla yapılan bu tür saldırılar için caydırıcı cezalar verilmesi gerekiyor. Sayın Adalet Bakanımızla da görüştüm, bu temennimi ilettim. Bugün sana yarın bana, pislşikler karşısında set oluşturmak zorundayız. Eğer Türk siyaseti bu konuda tavır birliği sergilemezse yazık olur.

“Türkiye’nin Mısır konusunda tavrı nettir”

Mısır’da darbeden sonra sokaklarda katliam yapıldı, şimdi de 529 kişi asılıyor. Medeni dünya bu olay karşısında sesini yükseltmiyor, bu bir insanlık dramıdır. Biz Mısır meselesinde ilk günden itibaren demopkrasiye vurulan darbe karşısında durduk. Baştan beri tavrımız neyse bugün de aynı tavırdayız. Salı günü grup toplantısında Başbakanımızın buna değinmemesi konu oldu. Başbakan bunu dillendirirken ‘Mısır’ın içişlerine niye karışıyorsunuz’ diyorlardı, bugün de ‘niye konuşmuyor’ diyorlar. Bizim bu konudaki tavrımız hep net oldu. Mısır halkının, mazlumların yanındayız. Türkiye üzerine ne düşüyorsa yapacaktır, Başbakanımız bu konuda çok laf söylemek yerine çok icraat yapmayı tercih eder.

“Herkes galip çıktı”

Seçim sonuçları netleşti. Bazı aydınlar, yazar çizerler yorumlar yapmaktadır, bu son derece anlamlıdır. Ancak bu seçimde ilginçtir, herkes galip çıktı. Yüzde 1 oy alan bile zaferini ilan etti. Tarihin en komik seçimi oldu. Ana muhalefet partisinin lideri CHP’nin başarısızlığını başka unsurlara havale etti. ‘Biz bu seçimin mağlubuyuz, önümüzdeki maçlara bakacağız’ deseydi çok daha anlamlı olurdu. Devletle seçime giren bir siyasi parti kaybeder.

44 ilde elektrik kesilmiş, Sayın Bahçeli ’41′ diyor, Zaman gazetesi ’35 ilde’ dedi, fakat 7′sini yazdı. Sözcü hızını alamadı 40′a çıkardı. Bazı illerde elektrik kesilmiştir, bu seçime mahsus düşünülürse çok yanlış olur. Nerelerde elektrik kesintisi oldu? Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Osmaniye, Mersin… Ovacık’ta elektrik kesildi, TKP kazandı. Kahramanmaraş’ta tüm ilçeleri AK Parti aldı, Nurhak’ta elektrik kesildi CHP aldı. Mardin’de CHP, Adana’da MHP kazandı, Osmaniye’de MHP kazandı, Eskişehir’de kesiklik olmuş 17 dakikada giderilmiş, orada da CHP kazandı.

“Bir AK Parti etmiyorlar”

8 sefer sandıkta galip gelmeyi hiç kimse bahane üretemez. Son yarım asırda hiçbir mahalli seçimlerde en yüksek mahalli seçim oranı, yüzde 45.5. ‘Genel seçim havasında yapıldı’ diyenler var, genel seçimin mantığı farklıdır, tercih sebebi farklıdır. BurAda 8-10 ayrı değişkene göre vatandaş oy kullandı. Muhalefet partileri de daha nasıl iyi olabiliriz diye bunun iç hesabını yapsınlar.

MHP ve CHP ittifaklar da yapsa birleşse de bir AK Parti etmiyor. Bunu kabul etmek bir erdemdir. Sayın Bahçeli’ye göre seçimin galibi MHP. MHP, Türk etnisitesi üzerine siyaset yapıyor, BDP Kürtçülük üzerinden siyaset yapıyor. Etnisiteye dayalı siyaset yapmak bu ülkeye felaket getirir. Takdire şayan sonuç şudur; etnisite üzerinden siyaset yapanlar yüzde 21′e kadar oy alabilir. Bu memleketimiz için bir talihtir.

Sayın Bahçeli, ‘Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz’ diyor, Erdoğan muhtar da olamaz diyorlardı, siz söylemeye devam edin buna halk karar verecek.

Ben 3 çocuğumu hizmet okullarına verdim, bu okullarda eğitim yapıldığı sürece kimsenin problemi olmaz. Birileri bu okulları Türk hükümeti ve AK Parti’ye propaganda üssü haline getirirse burada problem vardır. Kendi ülkesini bir diktatör olarak takdim eden, AK Parti’yi EL Kaide ile koyun koyuna gösteren anlayış bu okulları da kendisi için kullanırsa sempati antipatiye dönüşür. Türk hükümeti İrancı Rusyacı Amerikancı olamaz. Rusya İran bizim çok önemli ticari partnerimizdir. Selam diye bir terör örgütü icat edeceksiniz, bazı AK Partilileri bunun mensubu gibi göstereceksiniz, bu şekilde kime ‘Selam’ verilmeye çalışılıyor?

BirGün

Kaynak: http://birgun.net/news/view/1064
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0