Görüş Bildir
Haberler
Hilal Kaplan Kimdir, Aslen Nerelidir? TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan'ın Eğitim Hayatı ve Kariyeri

Hilal Kaplan Kimdir, Aslen Nerelidir? TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan'ın Eğitim Hayatı ve Kariyeri

Siyaset gündemine dair çarpıcı yorumları ve tespitleriyle dikkat çeken Hilal Kaplan'ı daha yakından tanıyalım. Gazetecilik kariyerine ekran önünde başlayan Kaplan, zaman zaman televizyon programlarına yorumcu olarak katılıyor. TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan, aynı zamanda köşe yazarlığı da yapıyor. Peki, Hilal Kaplan kimdir, kaç yaşında ve nereli? 

İşte, Hilal Kaplan'ın eğitim hayatı ve gazetecilik kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hilal Kaplan Kimdir?

Hilal Kaplan Kimdir?

Hilal Kaplan, 15 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Kaplan'ın ailesi aslen Çankırılı'dır. 

Hilal Kaplan, lise eğitimini Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. 2004 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olmuştur. 

2006 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır.

Hilal Kaplan'ın Kariyeri

Hilal Kaplan'ın Kariyeri

Hilal Kaplan'ın kariyer yolculuğu TVNET'te yayınlanan 'Muhalif' adlı program ile başlamıştır. Siyasi içerikli 'Muhalif' adlı programı Barış Yarkadaş'la beraber hazırlayıp sunmuştur. 

Ülke TV ekranlarında yayınlanan 'Gayrıresmi' programında Markar Esayan'la birlikte seyirci karşısına geçmiştir. A Haber'de ise Zeynep Bayramoğlu'nun yönettiği 'Her Yöne 80 Dakika' programında yorumculuk yapmıştır. 

Hilal Kaplan, 2012 yılında 'Türkiye ve Ermenistan Diyalog Ödülü' ve 2018 yılında 'Yılın Köşe Yazarı Anadolu Medya Ödülü'ne layık görülmüştür. 

Hilal Kaplan, gazetecilik kariyeri boyunca Taraf, Yeni Şafak ve Sabah gazetelerinde çalışmıştır. Kaplan, Sabah Gazetesinde hâlâ köşe yazarı olarak görev yapmaktadır. 

14 Temmuz 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.

Hilal Kaplan'ın Aile Yaşamı

Hilal Kaplan'ın Aile Yaşamı

Hilal Kaplan, 2022 yılında kendisi gibi gazeteci olan eski eşi Süheyb Öğüt ile anlaşmalı olarak boşandı. Hilal Kaplan, iki çocuk annesidir.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın