Görüş Bildir
Haberler
Google Yapay Zeka ile Matrix Yaratıyor

Google Yapay Zeka ile Matrix Yaratıyor

Webtekno
27.01.2014 - 10:51 Son Güncelleme: 27.01.2014 - 10:55

Google DeepMind'ı Satın Aldı

Google, Londra merkezli yapay zeka şirketi DeepMind'ı satın aldı. 500 milyon dolardan fazla bir ücrete gerçekleştirilen satış ile Google teknoloji alanındaki büyük ölçekli satın almalarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Yapay zeka alanında son zamanlarda dev şirketlerin gerçekleştirdiği atılımlar ve satın almalar, internet alışkanlıklarına ve teknoloji yönelimlerine önümüzdeki yıllarda yepyeni boyutlar geleceğini gösteriyor. Google'ın DeepMind'ı satın almasının dışında Facebook'un NYU'dan Profesör Yann LeCunn önderliğinde yapay zeka laboratuvarı kurması, IBM'in süper bilgisayarı Watson'ın yapay zekasının öğrenme sürecine girmesi ve Yahoo'nun fotoğraf analiz girişimi LookFlow'u satın alması ile istediğimiz şeyleri öğrenen ve buna göre fikir yürüten servisler önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkabilir. Elbette bundan sonrası biraz daha korkutucu, zira Hollywood filmlerinde bu işin sonunun hiçbir zaman iyi bitmediğini biliyoruz.

DeepMind, bir sinirbilimci olan Demis Hassabis tarafından kurulmuş bir şirket. Geliştirme kısmında ise Skype ve Kazaa'nın geliştiricisi Jaan Tallin'in imzası bulunuyor. Araştırmacı olarak ise Shane Legg görev alıyor.

Direkt olarak Google'ın kurucu/CEO'su Larry Page tarafından gerçekleştirilen satın almayla birlikte DeepMind'ın kurucusu üçlü Google için çalışmaya başlayacak ve Google'ın 2012 yılında yapay zeka öğrenme ve dil işleme bölümüne mühendis yöneticisi olarak işe aldığı fütürist, yazar, girişimci Ray Kurzweil ile birlikte çalışacak.

Kaynak: http://www.webtekno.com/sektorel/goog...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın