Görüş Bildir
Haberler
Google Büyürken IBM ve Microsoft Küçülüyor

Google Büyürken IBM ve Microsoft Küçülüyor

Batuhan
18.07.2014 - 15:19

Google Büyürken IBM ve Microsoft Küçülüyor

Perşembe günü üç teknoloji devinden – Google, IBM ve Microsoft – gelen finansal rakamlar ve haberler teknoloji sektöründe gücün son yıllarda nasıl yer değiştirdiğini de ortaya koydu.

İnternet arama ve reklam devi Google'ın beklentilerden daha iyi gelen ikinci çeyrek dönem rakamları IBM'den gelen rakamlar ile tam bir zıtlık oluşturuyor. Google ikinci çeyrekte gelirlerinin yüzde 22 arttığını ve anı çeyrekte 2 bin 240 yeni kişiyi işe aldığını açıkladı. Google Finans Direktörü Patrick Pichette analistlere yaptığı açıklamada işe alımların çoğunlukla mühendislik ve araştırma birimlerinde yapıldığını söyledi.

Diğer taraftan IBM ikici çeyrek toplam gelirlerinin yüzde 2 düştüğünü belirtti. Şirketin donanım sistemleri biriminin gelirleri ise yüzde 11 azaldı. Yine de rakamlar ilk çeyrekten iyi geldi. İlk çeyrekte donanım biriminin gelirleri yüzde 23 düşmüştü. Son dönemlerde Çin'in yeni ekonomik reform planı ve bazı Çin bankaları ile şirketlerin Çinli şirketlerin teknolojilerine yönelmeye başlaması ile IBM'in bu ülkedeki donanım satışları azalıyor.

Microsoft, bir zamanlar gençliğinde korkulan bir şirket iken Perşembe günü yaptığı açıklamada 18 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. İşten çıkarılacakların çoğu Microsoft'un Nisan ayında satın aldığı Nokia 'nın telefon biriminde çalışıyor. Microsoft, Google'ın Android işletim sisteminin hakim olduğu mobil sektörde büyük bir başarı yakalama konusunda zorlanıyor. Şirketin yeni CEO'su Satya Nadella şirket çalışanlarına attığı bir mailde Windows Phone işletim sistemine daha fazla odaklanacaklarını belirtmişti.

Google Finans Direktörü Pichette analistlere yaptığı açıklamada, 'Hepimiz çok ekranlı bir dünyada yaşıyoruz.' dedi.

Artık IBM de en azından kurumsal alanda mobil sektöre daha fazla önem vermeye başladı. Salı günü şirket Apple ile ortaklığa gittiğini açıkladı. Ortaklık kapsamında şirket Apple için belirli sektörlere yönelik uygulamalara geliştirecek.

Teknoloji yatırımcıları bu ortaklığı yeni cesur dünyada gerekli bir şey olarak değerlendiriyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0