Görüş Bildir
Haberler
Arena'da Aslan Kükredi: 1-0

Arena'da Aslan Kükredi: 1-0

Yüksel Venedik
22.02.2014 - 11:46 Son Güncelleme: 22.02.2014 - 21:09

Kiralık Truva Arena'yı Coşturdu!

Spor Toto Süper Lig'in 22. Haftasında Galatasaray evinde Beşiktaş'ı konuk etti.

Spor Toto Süper Lig'in 22. Haftasında Galatasaray evinde Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.

İlk yarıda kıran kırana bir orta saha mücadelesi vardı. İki takımda kontrollü oynamayı tercih etti.

37- dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Sol kanattan gelişen atakta Drogba'nın ortasında uzak noktada topla buluşan Veysel, topu kontrol edip, Dany'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar penaltı. Dany sarı kart gördü. Kullanılan penaltı vuruşunda Selçuk İnan topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu. 1-0

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda ise topla daha çok oynayan Beşiktaş'tı. Galatasaray skoru korumayı tercih etti. 47. dakikada Beşiktaş, gole çok yaklaştı. Ceza alanına sol çaprazdan giren Almeida'ya atılan ara pasında Almeida karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Muslera'nın müdahalesiyle top kornere gitti.

Maçın tarihi olaylarından biri 54. dakikada yaşandı. Kullanılan serbest vuruşun ardından Olcay, Semih'ten sıyrılmak isterken Semih'in müdahalesiyle top dışarıya çıktı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, kale vuruşunu işaret etti. Ardından Semih, maçın hakemine 'Top benden çıktı' deyince hakem korner kararı verdi.

84- dakikada Galatasaray atağında Selçuk'un ceza alanına ortasında Burak ve kaleci Cenk, topa hareketlendi. Savunmaya çarpan top kaleci Cenk'i geçti ama Burak topa arkası dönük olduğu için göremedi ve savunma topu uzaklaştırdı. Cenk bu pozisyonda sakatlık geçirdi. Hafızası kaybettiği şüphesiyle tedavisi uzun sürdü. Oyuna devam edebileceğini belirtince maç kaldığı yerden devam etti. Hakem maçın sonuna 11 dakika ekledi.

Kalan dakikalarda gol gelmeyince maç Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu skorla Galatasaray puanını 44'e çıkartırken 2. sıraya yerleşti. Lider Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 3'e indirdi. Beşiktaş ise 42 puanda kaldı. Siyah beyazlılar haftayı 3. sırada tamamladı.

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Penaltı Anı ve Gol

Semih'ten Fair Play Dersi

Galatasaray-Beşiktaş maçında özlenen bir tablo yaşandı. Semih ile Olcay arasında yaşanan mücadelede top kale çizgisini geçti. Hakem Cüneyt Çakır korneri gösterirken; Semih, Çakır'ı uyararak topun kendinden çıktığını işaret etti. Cüneyt Çakır, Semih'in bu davranışından dolayı genç oyuncuyu tebrik etti.

Cüneyt Çakır, topun kendisinden çıktığını söyleyen Semih Kaya'yı tebrik etti

Kaybeden Yanar! Muhtemel 11'Ler...

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası bugün İstanbul'da derbi maça sahne olacak.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası bugün İstanbul'da derbi maça sahne olacak. Lig lideri Fenerbahçe'nin takipçilerinden ikinci sıradaki Beşiktaş ile üçüncü Galatasaray, 2014'ün ilk derbisinde karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak dev maçı, kariyerinde 16. derbisine çıkacak FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi olarak Süleyman Özay, ilave yardımcı hakemleri olarak da Süleyman Abay ile Hakan Ceylan görev yapacak.

Lig TV'den naklen yayınlanacak olan mücadeleyi dilerseniz Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla da anbean takip edebilirsiniz.

ZİRVE İÇİN KRİTİK VİRAJ

Lider Fenerbahçe'nin takipçileri Beşiktaş ile Galatasaray, yarınki randevuda zirve yarışından kopmamak için mücadele edecek. 47 puanla 22. haftaya lider giren Fenerbahçe'nin ardından ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 42, üçüncü Galatasaray'ın ise 41 puanı bulunuyor.

GALATASARAY 7 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 7 maçı da kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 7 maçta 4 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi.

ARENA FARKI

Galatasaray, bu sezon Beşiktaş derbisi öncesi Türk Telekom Arena'da ligde hiç yenilmedi. Türk Telekom Arena'da oynadığı 10 lig maçının 8'ini kazanan sarı-kırmızılılar, 2 kez ise rakipleriyle yenişemedi. 'Cim Bom', teknik direktör Roberto Mancini'nin göreve başlamasının ardından ise sahasında yaptığı tüm lig maçlarını kazanarak 7 müsabakada da rakiplerine şans tanımadı.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY

Muslera

Semih

Chedjou

Hakan

Sabri

Telles

Selçuk

Melo

Sneijder

Drogba

Burak

BEŞİKTAŞ

Tolga

Franco

Dany

Necip

Motta

Atiba

Veli

G.Töre

Oğuzhan

Olcay

Almeida

SAAT 19:00

YAYIN Lig TV

HAKEM Cüneyt Çakır

STAT TT Arena

GOLLÜ MAÇLAR

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki son lig maçları oldukça gollü geçiyor. İki takım arasında yapılan son 6 lig maçında futbolseverler toplam 23 gol izledi, maç başına gol ortalaması 3,83 oldu. Son 6 maçta Galatasaray 15, Beşiktaş ise 8 gol attı. Son randevuda Galatasaray 2-1 öndeyken yarıda kalan maç hükmen 3-0 Galatasaray lenihe tescil edildi.

G.SARAY'IN GOL SİLAHI BURAK

Galatasaray'ın ligde yaptığı 10 iç saha maçında ise en fazla gole imza atan isim Burak Yılmaz durumunda. Bu sezon kendi seyircisi önünde kaydettiği 7 golün tamamını bu kulvarda bulan Burak'ı, iç saha maçlarındaki 8 golün 6'sını ligde üreten Sneijder takip etti. Hollandalı futbolcu, diğer 2 golünü ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attı. Burak ile Sneijder'in ardından iç sahadaki lig maçlarında Drogba ve Selçuk İnan üçer gol atma başarısı gösterirlerken, Eboue, Chedjou, Umut Bulut ve Çaykur Rizespor'a kiralanan Engin Baytar da birer kez skora katkı yaptı.

KARTAL'I ALMEIDA UÇURUYOR!

Hugo Almeida bu sezon geride kalan 21 haftada 12 gol kaydetti. (Galatasaray maçı hükmen sonuçlandığı için golü dahil edilmedi) Almeida böylece Süper Lig kariyerinin en golcü sezonuna ulaştı. 2011-12 sezonunda Beşiktaş forması altında 25 lig maçında 11 gol atan Portekizli, geçen sezon 9 gol, 2010-11 sezonunda 4 gol atmıştı. Almeida 2 gol daha atarsa lig bazında tüm kariyerinin en golcü sezonuna ulaşacak.

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0