Görüş Bildir
Haberler
G.Saraylı Efsaneden Şok İddia!

G.Saraylı Efsaneden Şok İddia!

Fatih
11.03.2014 - 22:31

G.Saraylı Efsaneden Şok İddia!

Alman 11 Freunde dergisine konuşan Taffarel, Brezilya'nın Arjantin'e elendiği 90 Dünya Kupası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Taffarel efsane futbolcu Maradona’yı da ilginç bir sözle suçladı ve kariyerinin en acı yenilgisi olduğunu belirtti. Taffarel, “Harika bir takıma sahiptik ve şampiyon olabilirdik. Arjantin üzerinde baskı kurduk. Dunga ve Careca’nın şutları direkten döndü. Ancak bir anda Maradona ortaya çıktı ve verdiği pasta Canigia topu ağlara gönderdi. Arjantinlilerin su şişeleri üzerine manipülasyon yaptığını düşünüyorum. Maça verilen mola sırasında Maradona oyuncumuz Branco’ya su şişesi verdi. Branco o dakikadan sonra sahada hareket edemedi. Sahada sadece dümdüz yürüyordu ve her şeye bulanık bakıyordu. Arjantinliler muhtemelen su şişelerinin içine sakinleştirici karıştırdı” ifadelerini kullandı.

Fransa’da oynanan 98 Dünya Kupası’nı da değerlendiren Taffarel, o dönemde ev sahibi ile oynadıkları final maçı hakkındaki spekülasyon iddialarına da yanıt verdi. Brezilyalı, “Ronaldo’nun final maçından önce bir baş dönmesi yaşadığı doğru. Ancak sponsor iddiaları tamamıyla yalan. Koç Zagallo onun uygun olduğunu düşündü ve oynattı. Kötü olan kaybetti, iyi olan kazandı. Hikayenin sonu” diye konuştu.

Dünya Kupası’nın ardından Türkiye’ye transfer olduğuna değinen Taffarel, “1998 yılında oyuncu olarak İstanbul’a transfer oldum. Türkiye hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Birkaç gün geçirdikten sonra burasının bir cennet olduğunu düşündüm. Hayatımın hiç bir döneminde insanlar beni bu kadar desteklememişti. 2000 yılındaki UEFA Kupası ve Real Madrid’e karşı Süper Kupa zaferini de eklersek inanılmazdı. İstanbul benim ikinci evim haline geldi. Galatasaray taraftarları hâlâ “seni seviyoruz” diyerek tempo tutuyorlar. Melo bile “Kaleci antrenörü olmana rağmen taraftar seni bizden daha çok seviyor diyerek takılıyor” dedi.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/03/11/g-saray...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın