Görüş Bildir
Haberler
G.Saray'a 'Enkaz' Bırakacak

G.Saray'a 'Enkaz' Bırakacak

Fatih
15.04.2014 - 00:06

G.Saray'a 'Enkaz' Bırakacak

Ligde Sivasspor’a mağlup olarak bir deplasman maçından daha eli boş dönen, tüm hedeflerinden birer birer uzaklaşan Galatasaray’da, teknik direktör Roberto Mancini’nin geleceği tartışılmaya başlandı.

Fatih Terim'le son iki sezonu şampiyon tamamlayıp Devler Ligi'ne direk katılan ve kasasına hatırı sayılır bir para koyan Cimbom, Mancini ile bu kulvarı da kaybetmek üzere. Zira bir puan önünde Avrupa'ya aç ve motivasyonu üst seviyede bir Beşiktaş bulunuyor. Muhalefetin de önceki gün mali kurulda bir hayli eleştirdiği, Fatih Terim örnekleriyle yıprattığı başkan Ünal Aysal da artık İtalyan hocadan desteğini çekti.

Galatasaray kalan 5 haftada Beşiktaş'ı geçip ikincilik koltuğu ile birlikte Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma hakkı yakalasa da Mancini'nin bileti çoktan kesildi. Şimdi bir yandan yeni hoca arayışlarını sürdüren Galatasaray, diğer yandan da takıma kaliteli yabancılar katma çabasında. Mircea Lucescu ile görüşmeler sürüyor. Listede başka teknik adamlar da var ama öncelik Rumen hocada. İtalyan teknik adam ise tüm bu görüşmelerden haberdar ve motivasyonunu tamamen kaybetmiş bir şekilde kalan 5 haftanın tamamlanmasını bekliyor. Roberto Mancini, menajerine İtalya'dan gelen teklifleri değerlendirmeye almasını istedi.

Ama tabi iş Mancini ile yollarıın ayrılmasıyla bitmeyecek. Üstelik sorunlar ondan sonra başlayacak. Sezon ortasında alınan ama verim alınamayan birçok futbolcu yeni gelecek hocanın önünde adeta 'enkaz' olarak duracak.

ÖN ELEMEYİ DUYAN BURUN KIVIRIYOR

Galatasaray'da en büyük sorun yapılacak transferler. Şampiyonluk apoletiyle iki sezon boyunca kadrosuna Drogba, Sneijder gibi yıldızları katan Cimbom, şimdi kritik bir eşikte, Eğer bu sezon ikinciliği ezeli rakibine kaptırırsa Devler Ligi'ne direk katılım hakkını kaybedecek ve ön eleme oynayacak. Transfer için şimdiden listedeki isimlerle irtibat kuran Cimbom, yıldızları iknada zorlanıyor. Devre arasında yapılan transferlerden Telles hariç hiçbir verim alamayan, göndermek veya kiraya vermek için sezon sonunu bekleyen Cimbom'a Avrupa'dan transfer etmek istedikleri yıldız futbolcular isteksiz yanıtlar veriyor. Menajerlerine kendileri için Devler Ligi'ne direk katılan takımla görüşün talimatı veriyorlar.

Galatasaray için iki çıkar yol kaldı. Ligi ikinci bitirme ve devler liginde direk katılım. İkincisi başarısız geçen bir sezon sonrası bir teselli olarak kabul edilen Türkiye Kupası'nın kazanımı. İkisi hedef de şu anda tehdit altında. Ligde Beşiktaş'ın 1 puan gerisindeler ve kupada ise 2-2'lik ilk maçın ardından Bursa'da final yolu arayacaklar. Bu ikisinin kazanımı camiaya nefes aldıracak, hem de yıldız transferlerinde eli güçlenecek. Ancak aksi taktirde çok büyük zorluklar ve kaos hem Ünal Aysal'ı hem de Galatasaray'ı bekliyor.

ALİ ESER - GAZETESPORT

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1405...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın