Görüş Bildir
Haberler
Festival Artık Son Düzlükte

Festival Artık Son Düzlükte

Ulaş
19.04.2014 - 13:53 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 10:50

Festival Artık Son Düzlükte

Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen İstanbul Film Festival’inde artık son düzlüğe girildi. Bu akşam Altın Lale Ödülleri sahiplerini bulacak.

Festivalde, 10 filmin yarıştığı Ulusal Yarışma dalındaki filmler şunlar: Silsile, Sesime Gel, Şarkı Söyleyen Kadınlar, Ben O Değilim, İtirazım Var, Ayhan Hanım, Bir Varmış Bir Yokmuş, Kumun Tadı, Deniz Seviyesi, Gittiler, Sair ve Meçhul.

Şimdiye kadar yarışma içersindeki en güçlü adaylardan biri Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği Ben O Değilim filmi oldu. Bir hastane yemekhanesinde çalışan Nihat, iş arkadaşı Ayşe’nin kendisine olan ilgisinin ardından gider ve hiç ummadığı şeylerle karşılaşır. Kimlik değiştirme üzerine bir hikâyeyi konu alan filmde, yönetmenin hem kitaplarından, hem de diğer filmlerinden izler bulmak mümkün.

Ayhan Hanım da yine yarışmanın merakla beklenen filmlerinden biriydi fakat bu bekleyiş hayal kırıklığını da beraberinde getirdi. Film, 12 Eylül meselesini temeline alarak bir anne ve oğulları üzerinden hikâyeyi işliyor. Film anlatımı oldukça farklı bir noktadan kuruyor: Dans koreografileri, kamera kullanımı, açıları ve kurgu mekânlar. Ama konudaki dağınıklık, bir süre sonra meselenin sadece görsel noktalarda kalmasına ve ilerlemeyişine neden oluyor. Bir süre sonra film sadece “Onlar pırlanta gibi çocuklardı” demekten öteye gitmiyor.

DENGBEJ, KADINLAR VE İMAM

Onur Ünlü’nün son filmi İtirazım Var da yarışmanın önemli filmlerinden biri. Cuma, aynı zamanda gösterime de giren film, Perşembe günü “+18 yaş sınırlandırılması” şoku yaşadı. Filmi klasik bir Onur Ünlü filmi olarak nitelemek gerek. Hem polisiye, hem de kara mizah yönleriyle filmin senaryosunun kuvvetli olduğunu belirtmeli.

Hüseyin Karabey’in filmi, Sesime Gel neredeyse tamamı Kürtçe olan bir yapım. Kürt meselesinin işlendiği film, konuya masal ve gerçek arasında bir noktadan bakıyor. Yönetmen özellikle Dengbej kültürünü filme başarılı bir şekilde aktarıyor. Belki tek eksi yönü filmin uzunluğu oluyor. Reha Erdem’in Şarkı Söyleyen Kadınlar’ı, yönetmenin gerçeği farklı noktalarından tuttuğu bir film. Kaotik bir ortamda, deprem korkusuyla boşaltılmış bir ada, masaldan kopmuş kadınlar ve onları anlamayan erkekler ya da anlamak için delirenler...

Taraf

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-festiva...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın