Görüş Bildir
Haberler
Fatih'te Oturan Öğrenciyi Adalar'a Gönderdiler, 2 Aydır Nakil Bekliyor

Fatih'te Oturan Öğrenciyi Adalar'a Gönderdiler, 2 Aydır Nakil Bekliyor

Onedio Medya
17.10.2014 - 02:09 Son Güncelleme: 17.10.2014 - 14:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında yapılan skandal yerleştirmeler, binlerce öğrenci ve velileri çileden çıkardı.

Fatih’te ikamet etmesine rağmen Büyükada’daki Adalar İmam Hatip Lisesi’ne yerleşen Fırat Kalır’ın babası İdris Kalır, 2 aydır işi ile Milli Eğitim arasında adeta mekik dokuduğunu ancak halen sorunun çözülmediğini söyledi. Tepkisini “Bir aydır derslere giremeyen çocuğumun açığını kim telafi edecek? Milli Eğitim bu zulmü neden yapıyor?” sözleriyle dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) nakildeki karmaşayı aşmak adına Milli Eğitim binalarında kurduğu komisyonlar da krizi aşmaya yetmemiş görünüyor. Zira bayramdan önce nakil için, bayramdan sonra ise komisyona dilekçe vererek çözüm arayan baba İdris Kalır, hâlâ bir netice alamadıklarını söylüyor. Veli Kalır, “Komisyona ikametgâh belgesi ile okumasını istediğimiz okul için dilekçe verdik. Cuma günü sonuçlar açıklandığında yine hayal kırıklığına uğradık. Milli Eğitim bu zulmü bize ve çocuklarımıza neden yapıyor?” diyerek çaresizliğini anlatıyor. Bir veli olarak çocuğunu okula göndermek istemediği takdirde Milli Eğitim’in buna karşı çıkacağını söyleyen baba, “Ama şimdi Milli Eğitim kendi eliyle çocuğumu okuldan ediyor. Çocuk her akşam ne zaman okula gideceğim diye soruyor.” diyor. Evine yakın olan ve göndermek istediği lisenin de nakil gerçekleşmediği için derslere almadığını dile getiren Kalır, “Okul müdürlerinin de suçu yok nakil olmadığı için kabul etmemekte haklı. Ama haftalardır derse girmeyen çocuğum başarısız olursa hesabını kim verecek, eksiklerini nasıl tamamlayacak?” diye soruyor.

Semanur Zambak da hâlâ okula başlayamayan öğrencilerden. Bayrampaşa’da oturmalarına rağmen Zeytinburnu’nda bir okula yerleşen Zambak’ın ailesi nakil gerçekleşmezse kızlarını okula gönderemeyeceklerini söylüyor. Bir aydır defalarca dilekçe verdiklerini belirten anne Emine Zambak, “Evden gidip gelmesi için 3 araç değiştirmesi gerekiyor. Servise verecek maddi imkânımız yok. Nakil olursa okula devam edebilecek yoksa bu sene okula gitmeyecek. Resmen okuma hakkını elinden aldılar. İki hafta sonra sınavlar başlayacak. Kızım derslerinden de geri kaldı, ne yapacak?” diyor.

BURCU ÖZTÜRK -BETÜL TANRISEVEN - Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_fatiht...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0