Görüş Bildir
Haberler
Fahrettin Altun Boğaz'daki Araziyi Vakıflar'dan Aylık 258 TL'ye Kiralamış

etiket Fahrettin Altun Boğaz'daki Araziyi Vakıflar'dan Aylık 258 TL'ye Kiralamış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un, Üsküdar'da Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi sınırlarında bulunan Vakıflar’a ait araziyi aylık 258 liraya kiraladığı aktarıldı. Altun'un kiraladığı arazide yaptırdığı peyzaj düzenlemeleri İBB ekiplerince kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Altun’un 8 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşen ihalede, söz konusu arsa için en yüksek teklifi verdiğini açıklamıştı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın aktardığı bilgiye göre, Altun, söz konusu araziyi yıllık 3 bin 100 liraya 10 yıl süreyle kiraladı. Arazinin 10 yıllık toplam kiralama bedeli 31 bin lira ediyor.

13 Nisan 2020 tarihinde başlayan kiralama 12 Nisan 2031 tarihinde sona erecek. Kiralama amacı arsa - bahçe görünen toplam 241 metrekare arsanın aylık kirası ise yaklaşık 258 lira ediyor. Kiranın her ay peşin ödeneceği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Altun, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Üsküdar Kuzguncuk’ta kiraladığı evinin yanındaki araziye yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırmış, mahalle sakinlerinin çivi bile çakamadığı bölgede araziye birçok noktadan görünen beton taşlardan bir de duvar ördürmüş, jiletli teller çekmişti. Mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine geçen pazartesi günü çardak ve şömine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Altun'un ikametgah adresi ve fotoğrafının bazı basın yayın organlarında yayınlandığını belirterek 'terör örgütlerine hedef göstermek' suçu kapsamında soruşturma başlatmıştı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, savcılığın 'terör' soruşturması başlatmasına tepki göstermiş ve 'Bu, yürütme organının ‘haber’ ve ‘terör’ kavramlarını nasıl iç içe gördüğünü, işine gelmeyen haberleri ‘terör’ kapsamına sokmak için her türlü bahaneyi kullanma isteğini en üst perdeden kanıtlamaktadır. Yürütme organı, yargı üzerindeki baskısını kullanarak, tepki duyduğu her haber için terör kılıfı uydurma alışkanlığından vazgeçmelidir' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
648
158
45
25
21
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Gungor

Bu din bi harika dostum her türlü çalma hakkını bize tanıyor

namex

dinde hırsızlığın cezası net, çalma hakkını tanıyan ana yasa. ha diyeceksin ki dini araç ediyorlar. bana insan oğlunun çıkarları için kullanmadığı tek bir şe... Devamını Gör

Metin Akalp

Bana bir şey kanıtlamanıza gerek yok. Atatürk'ün resminin olması gereken yere asılan resim bütün şerefsizliği açıklıyor.

Metin çelik

Kim daha çok yiyecek diye yarışıyorlar amk