Görüş Bildir
Haberler
Fahrettin Altun'la İlgili 'Kaçak Yapılaşma' Haberine Açılan 'Terör' Soruşturmasına Muhalefetten Tepki

Fahrettin Altun'la İlgili 'Kaçak Yapılaşma' Haberine Açılan 'Terör' Soruşturmasına Muhalefetten Tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Üsküdar'da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı araziye kaçak yapı yaptırdığıyla ilgili habere 'terör' soruşturması açılmasına CHP'den tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Bu, yürütme organının ‘haber’ ve ‘terör’ kavramlarını nasıl iç içe gördüğünü, işine gelmeyen haberleri ‘terör’ kapsamına sokmak için her türlü bahaneyi kullanma isteğini en üst perdeden kanıtlamaktadır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, kiraladığı vakıf arazisine kaçak yapı yaptırdığı ile ilgili Cumhuriyet gazetesinde çıkan “Boğaz’da kaçak var” başlıklı habere “terör” soruşturması başlatılmasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tepki gösterdi. Özel, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, haberi yapan gazeteciler hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kanuna aykırı işlem yaptığını belirterek, şunları söyledi:

“Vahim olan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca apar topar bir soruşturma başlatılması ve haberin ‘terör örgütlerine hedef gösterme’ suçu kapsamına sokulmak istenmesidir. Bu, yürütme organının ‘haber’ ve ‘terör’ kavramlarını nasıl iç içe gördüğünü, işine gelmeyen haberleri ‘terör’ kapsamına sokmak için her türlü bahaneyi kullanma isteğini en üst perdeden kanıtlamaktadır. Yürütme organı, yargı üzerindeki baskısını kullanarak, tepki duyduğu her haber için terör kılıfı uydurma alışkanlığından vazgeçmelidir. Bu girişim, ifade özgürlüğü alanında sicili bozuk olan bir iktidarın, sicilini daha da bozmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Başsavcılık, kanuna aykırı işlem için soruşturma açacağına, adeta kanun dışılığa geçit vermekte ve kamunun haber alma hakkına saldırmaktadır.”

Nüfuzunu kullanma suçlaması

Nüfuzunu kullanma suçlaması

Özel, Altun’un Kuzguncuk’taki ikametine ve ikametinin hemen yanında bulunan vakıf arazisine kanuna aykırı işlem yaptığını öne sürerek, “Vatandaşların çivi dahi çakamadığı bir bölgede, bir Cumhurbaşkanlığı bürokratının kanuna aykırı işlem yapması kabul edilemez. Başsavcılık, kanuna aykırı işlem için soruşturma açacağına, adeta kanun dışılığa geçit vermekte ve kamunun haber alma hakkına saldırmaktadır” dedi.

Altun’un, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevi dışında birden çok geliri olduğunu da öne süren Özel, Altun’u makam nüfuzunu kullanmakla da suçlarken, vakıf arazisinin kiralama şekli konusunda açıklama beklediklerini söyledi.

Özel, “Cumhurbaşkanlığı bürokratı, vatandaşlarımızın açlık ile Koronavirüs arasında sıkıştığı bir dönemde kanunları çiğnemekle meşguldür. Koronavirüs önlemleri kapsamında çok sayıda ihale ertelenirken ve örneğin yapılan Kanal İstanbul ihalesi çok büyük tepki çekerken 8 Nisan günü Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Altun’un ikametinin yanı başındaki arazi için kiralama ihalesini iptal etmemesi de dikkat çekicidir. Bu arazinin ne kadara kiralandığı, ne kadarlık bir süre için kiralandığı, ihaleye kimlerin katıldığı gibi detaylar da şeffaflık ilkesi çerçevesinde kamuoyuna taraflar tarafından açıklanmalıdır” ifadesini kullandı.

"Bir tek Fahrettin Altun'un aldığı ihalenin saati belli değil"

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'ta ikinci derece tarihi eser statüsünde bir araziyi kiralamasına tepki gösterdi. Özkoç şunları kaydetti:

'Hazine arazisi olan ve tarihi eser olarak da dokunulmazlığı olan bir alanda müdahale edip de kendi bahçesine dahil edip de kendi bahçesinin mücavir alanına alması doğru bir yaklaşım mı? Ben size Fahrettin Altun ile ilgili bir belge göstereyim. Bu belge kira ihale ilanı. İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü kiraya çıkacak bütün taşınmazları burada sıralamış. İhale saatleri hepsinde yazılıyken bir tek Fahrettin Altun'un kendi bahçesine kattığı alanın ihale saati belli değil. Niye? Başkası girmesin diye.'

Neler yaşandı?

Neler yaşandı?

Cumhuriyet gazetesinindünkü haberinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Üsküdar'da bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi sınırları içinde yer alan evinin yanındaki araziyi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı ve burada kaçak yapı inşa ettiği aktarıldı.Haberde İBB ekiplerinin bu yapıları yıktığı bildirildi.

Altun'un avukatı: "Suç duyurusunda bulunacağız"

Altun'un avukatı: "Suç duyurusunda bulunacağız"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç, 'Boğaz'da kaçak var' başlıklı haberde gerçeklerin tahrif edilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını ifade etti. 

Müvekkilinin evinin fotoğraflandığını ve bunun gazetede yayınlandığını belirten Tunç, açık adresin haber metni içerisinde terör örgütlerine hedef gösterircesine verildiğini öne sürdü. 8 Nisan tarihli ihalenin hukuka uygun olarak gerçekleştiğini ifade eden Tunç, İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğüyle müvekkili arasında sözleşmenin 13 Nisan'da imzalandığını kaydetti.

'Arsa üzerindeki bahçe düzenleme çalışması dışında iddia edildiği gibi herhangi bir yapılaşma da söz konusu değildir' diyen Tunç, İBB'nin yıkım işlemi öncesinde kanuna aykırı biçimde herhangi bir bildirimde bulunmadığını öne sürdü. Müvekkilinin özel hayatının mahremiyetinin hiçe sayılarak evinden görüntüler alındığını ve basına servis ediliğini anlatan Tunç, haberin hedef göstermek için maksatlı olarak yayınlandığı iddiasında bulundu.Tunç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve ilgili il belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi,  Cumhuriyet gazetesi hakkında yasal yollara başvuracaklarını kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcılıktan "terör" soruşturması

Savcılıktan "terör" soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Altun'un ikametgah adresi ve fotoğrafının bazı basın yayın organlarında yayınlandığını belirterek 'terör örgütlerine hedef göstermek' suçu kapsamında soruşturma başlattı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
45
12
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Gungor

İyi bari ensarda tecavüz ettikleri çocukların suçunu atmamış devlet arazisine hemde tarihi eser sınıfına giren dokunulmazlığı olan araziyi keyfine göre değiş... Devamını Gör

Resho

Baştaki hangi cümleleri kullanıyorsa yandaş medya ve troller aynı cümleleri kullanıyor. Çünkü akılları yok, düşünemiyorlar. Fikir beyan edecek kapasiteleri y... Devamını Gör

rustemketum

cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı gibi bir makam sahibinin "KANUNSUZ" olarak inşaat yaptırması dünyanın heryerinde haber değeri taşır ve rezalet birşeydir... Devamını Gör