Görüş Bildir
Haberler
Evde Tek Başınızayken Okumayın! Sadece Kapaklarının Bile İnsanı Ürkütmeye Yettiği 17 Gerilim Romanı

Evde Tek Başınızayken Okumayın! Sadece Kapaklarının Bile İnsanı Ürkütmeye Yettiği 17 Gerilim Romanı

Ayça
25.01.2020 - 08:15

Kapakları bile ürkütmeye yetiyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İyi İnsan Bulmak Zor (Flannery O'Connor)

1. İyi İnsan Bulmak Zor (Flannery O'Connor)

Kafalanızı oldukça karıştıracak bir kısa hikaye. Anne, baba, 2 çocuk ve büyükannenin olduğu tatlı bir ailenin bir anda tepetaklak olmasını anlatılıyor.

2. Koleksiyoncu (John Fowles)

2. Koleksiyoncu (John Fowles)

Koleksiyoncu, bir kelebek koleksiyoncusu ile âşık olup kaçırarak zindana kapattığı bir resim öğrencisi arasındaki “mecburi” ilişkinin romanıdır görünürde. Ama Fowles’un olağanüstü üslubu ve ustalığıyla, bu ilişki, başka birçok ilişkiye de gönderme yapmakta; ahlaki kaygılarla baskı altına aldığımız yabanıl doğallığımız içinde, aslında neyi nereye kadar haklı ve geçerli bulabileceğimiz gerçekliğiyle bizi yüzleştirmektedir.

3. Ninni (Chuck Palahniuk)

3. Ninni (Chuck Palahniuk)

Gazeteci Carl Streator, ani bebek ölümleri üzerine bir yazı dizisi hazırlamakla görevlendirilir. Araştırmaları sırasında, ölümler arasında meşum bir bağ keşfeder: Ölüm şarkısı. Akıldan geçirildiğinde bile ölümcül bir silahtır bu. Şarkının hâkimiyetine giren Streator, istemese de bir seri katildir artık. Amacı ise daha fazla insan öldürmek değil, şarkının yayılmasını engellemektir. Hayaletli evlerin emlakçisi Helen Hoover Boyle ile birlikte, şarkıyı avlamak için ülke çapında bir yolculuğa çıkarlar…

4. Tüm Sırların Sahibi Kız (M.R. Carey)

4. Tüm Sırların Sahibi Kız (M.R. Carey)
i.hizliresim.com

Kitap, bir tesiste tutulan küçük, tatlı bir kızın bakış açısından anlatılıyor. Küçük kızın kim olduğunu, neden orada olduğunu ve ne olacağını yavaş yavaş fark etmeye başlıyorsun. Haftalar sonra kitaba baktığınızda bile korktuğunuzu hissedeceksiniz.

5. Düğün Aynası (Marlys Millhiser)

5. Düğün Aynası (Marlys Millhiser)

Bir ayna ve aynı aile içinde farklı kuşaklara mensup iki kadın. Ortak noktaları; istemedikleri bir evliliğin arifesinde olmaları. Ve bunlara eklenen geçmiş ile şimdi arasında kalmış mutsuz bir anne. Kısacası aynadaki kadınların hikayesi bu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Titus Andronicus (William Shakespeare)

6. Titus Andronicus (William Shakespeare)

Sadece alışılagelmiş oyunlar okuduysanız, bu kitap sizi oldukça şaşırtacaktır. 'Game of Thrones'daki birçok rahatsız edici sahne, bu kitabın kabus sahnelerinin bile gerisinde kalıyor.

7. Sisler Evi (Andre Dubus III)

7. Sisler Evi (Andre Dubus III)

'Şu ana kadar okuduğum en güçlü ve rahatsız edici roman.  Bu kadar rahatsız edici olmasına neden olan, tüm karakterlerin iyi insanlar olması ve en iyi niyetleri olması, ancak hepsi çok yanlış noktalara gidiyor.'

8. Maus - Hayatta Kalanın Öyküsü (Art Spiegelman)

8. Maus - Hayatta Kalanın Öyküsü (Art Spiegelman)

Dedesi soykırım zamanında yaşamış, bir adam tarafından yazılan bir grafik roman. Roman dedesinin bakış açısından yazılıyor. Yahudi ve Naziler belli hayvanlara benzetilerek tanımlanıyor.

9. Medyum (Stephen King)

9. Medyum (Stephen King)

Jack Torrance’ın Overlook Oteli’nde işe başlaması, yaşamında yepyeni bir sayfa açabilmesi için bulunmaz bir fırsattı. Mevsim sonunda müşterilerin uğramadığı bu eski otelin bekçiliğini yaparken, ailesiyle bolca birlikte olabilecek ve romanını yazabilecekti. Ama sert kış havası kendisini göstermeye başlayınca, bu sakin mekân iyice ıssızlaştı... Uğursuz korkunç güçlerin Overlook Oteli’ni sarmaya başladığını yalnızca eşsiz bir yeteneğe sahip olan beş yaşındaki Danny Torrance fark etti.

-Entertainment Weekly-

10. Daire 16(Adam Nevill)

10. Daire 16(Adam Nevill)

Edgar Allan Poe geleneğiyle Stephen King'in tarzını birleştiren yeni bir yetenek! Londra'nın zengin bir muhitinde bulunan Barrington House'da boş bir daire vardır. Daire 16'ya elli yıldır kimse adım atmamıştır ve bunun bir sebebi vardır. Bazı şeylerin gizli kalması gerekmektedir. Fakat daha sonra Amerikalı genç bir kadın olan Apryl, büyük teyzesi Lillian'dan kendisine kalan mirası teslim almak için Londra'ya gelir. Apryl çok geçmeden Barrington House'un geçmişini araştırmaya başlar. Araştırmaları onu en sonunda daire 16'ya yönlendirir. Kapı aralandıktan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tabu (John Katzenbach)

11. Tabu (John Katzenbach)

Mavi yakalı kötü çocukla güzel, eğlenceli bir gece yaşadığını düşünen Ashley bu saplantılı adamın zihnindeki kapalı kutuda sıkışmış gibidir. Her çırpınışında bu psikopat ona bir adım daha yaklaşırken önünü kesebilecek hiçbir şey yoktur. Ancak babası; bir avukat olan eski eşi ve onun gözü pek arkadaşı ile bu kaçık adamı durdurmak için akıl almaz bir plan yapar.

12. Kafes (Josh Malerman)

12. Kafes (Josh Malerman)

Malorie ve iki çocuğu, olayların başlangıcından beş yıl sonra hayatta kalmayı beceren bir avuç insan arasındaydı. Nehrin kenarındaki terk edilmiş bir evde çocuklarıyla yaşayan Malorie, ailesinin güvende olabileceği bir yere gitmenin hayalini kuruyordu. Fakat onları bekleyen yolculuk tehlikelerle doluydu. Tek bir yanlış hamle ölümlerine yol açabilirdi. Ve onları takip eden bir şey vardı.

13. Halüsinasyon (Alein Kentigerna)

13. Halüsinasyon (Alein Kentigerna)

Polisle kedinin fareyle oynadığı gibi oynayan kan içici bir avcı. Onun peşine düşen, kendi ruhsal sıkıntıları içinde boğulup kalmış kırk dört yaşında bir profil uzmanı.

Aklın sınırlarını zorlayan bir hayal gücü, kalbin temposunu bozacak bir gerilim ve hemen yanı başınızda soluğunu hissedeceğiniz güçlü karakterler. Elinizdeki kitap pimi çekilip beyninizin labirentlerine bırakılmış bir bomba etkisi yaratacak!

14. Bundan Kimseye Bahsetme (Jane Casey)

14. Bundan Kimseye Bahsetme (Jane Casey)

Jess Tennant üç aydır İngiltere’nin ufak bir sahil kasabasında yaşamaktadır. Geçen yazın sarsıcı olaylarından sonra yeni yeni rahatlamaya başlayan Jess, Cadılar Bayramı’nda gece yarısı Seb Dawson’ı yolun kenarında ölüme terk edilmiş hâlde bulur. Seb başından ciddi şekilde yara almıştır ve hayatta kalamama ihtimali vardır. Her ne kadar Jess, Seb’den hoşlanmıyor olsa da onun ölümü hak ettiğini düşünmemektedir. Polisin bu saldırıyı fazla ciddiye almadığını düşünen Jess, durumu öylece bırakamaz ve meseleyi kendisi ele alır.

15. Seyyah (John Katzenbach)

15. Seyyah (John Katzenbach)

Bir adam, bir kadın, bir araba ve bir fotoğraf makinesi… Geçmişe doğru duygusal bir yolculuk... Adam zihnindeki karanlığın ona fısıldadığı isimleri tek tek öldürüyor, fotoğraflarını çekiyor. Kadın ise hikayelerini yazıyor. Çünkü başka bir seçeneği yok. Ya bu psikopatça planın bir parçası olacak ya da ölecek.

Bir tarafta yeğeni de kurbanlardan biri olan, hınç dolu Dedektif Barren ve diğer tarafta katile gölgesi kadar yakın psikiyatrist Martin Jeffers; her ikisinin de iz sürmek için geçerli sebepleri vardır, ancak hesaplanmamış en küçük bir adım onları geri dönüşü olmayan bir yola sürükleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Fısıltı (Becca Fitzpatrick)

16. Fısıltı (Becca Fitzpatrick)

Siyah gözleri beni âdeta delip geçiyordu. Dudaklarının kenarları yukarı doğru kıvrıldı. Kalbim bir an tekler gibi oldu ve o bir anlık duraksamada, kasvetli bir karanlık duygusunun bir gölge gibi üzerime örtüldüğünü hissettim. Bu duygunun kaybolması sadece bir an sürdü, ama ben hâlâ ona bakıyordum. Gülümsemesi dostça değildi, bela kelimesini heceleyen bir gülümsemeydi. Ve vaat doluydu.

17. Psikoz (Linwood Barclay)

17. Psikoz (Linwood Barclay)

Thomas Kilbride, haritalar konusunda saplantılı bir şizofrendir ve kendisine devlet başkanı tarafından ülkedeki tüm sokakları ezberleme görevi verildiğini sanmaktadır. Evden dışarı çıkmıyor, bilgisayardaki bir program sayesinde her yeri adım adım dolaşıyordur. Ve bir gün gözleri New York'taki bir binanın penceresinde yaşanan garip ve korkunç bir olaya takılır. Bir kadının öldürülmesi gibi bir olaya...

Thomas'ın kardeşi Ray babalarının ölümünden sonra onun bakımını üstlenmiş, adeta dış dünyayla tek bağlantısı olmuştur. Yapılacak işlerini halletmekte ve zaman zaman da paranoyakça teorilerini dinlemektedir. Ağabeyinin sanrılarının kontrol edilemez bir noktaya ulaştığını bilmesine rağmen bu kez Thomas o kadar çok ısrar eder ki onun gördüğünü sandığı şeyi araştırmaya başlamasıyla Ray düşle gerçeğin ölüm sarmaşığı gibi birbirine dolandığı tehlikeli bir yola girer.

K1:

K2:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
26
15
13
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

ahahahaha, evde tek bağına "fısıltı" mı okumayalım, çok mu korkunç ahjdkdlfl

Beste Babayigit

listede Chuck Palahniuk görünce heycanlanmıştım ama ''fısıltı'' mı???? Ahahah Bursa'daki kaynana cinayetlerinin sırlarını da ekleseydiniz.

Barry Berika

lan manyak misiniz fisilti ask romani kdjsjs keske kapaga gore liste yapmasaydiniz jxbsbsb