Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Evet Habertürk'ü Aradım'

Erdoğan: 'Evet Habertürk'ü Aradım'

Burçak Cürül Öztürk
11.02.2014 - 20:22 Son Güncelleme: 12.02.2014 - 08:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Evet Habertürk'ü Aradım

Başbakan Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile ortak basın toplantısında ilk kez bir gazetecinin Habertürk haberlerine müdahale etmesi, Sabah-ATV grubunun satışı için kendi talimatıyla havuz oluşturulması ve birinci derecede sit alanı üzerinde yapılan Urla villaları konularında yönelttiği sorulara muhatap oldu. Soruyu yönelten Zaman gazetesi muhabirine 'Şahsımla alakası yok. Bunu önce yalanı ilke haline getiren patronlarına sor' sözleriyle tepki gösteren Erdoğan, Urla'daki arazinin 35 yıldır aynı insanların mülkiyetinde bulunduğunu ve Hazine arazisi olmadığını belirtti, Sabah-ATV satışı için havuz oluşturulduğu iddialarını yalanladı. Erdoğan, Fas'tan telefon ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Habertürk TV'nin ekranından alt yazı olarak geçirilen sözlerine müdahale ettiğini kabul etti. Erdoğan, 'Evet, Fas'tan aradım. Bizimle ilgili hakaretleri söyledim, kendileri de gereğini yaptılar' dedi.

 Urla’daki arsa

Öncelikle iddia ediliyor. İfadelerini bir kenera koyun. Çünkü bu ifadelerin hepsinin altında patronlarınız var. Hepsinin altında dışa bağlı olduğunuz yer var. Bu dıştaki yer ne komut verirse ona göre hareket ediyorsunuz. Önce Urla’daki olayı söylüyorsunuz. Urla’daki olay şahsim ile alakalı değil.

Müddei iddasını ispatla mükelleftir. O söylenen yer 35 yıl önce inşa edilen bir yerdir.  Niye bana yöneltiyorsun. Şahsımla zerre kadar alakası yok. Orası çok sevdiğim bir dostumun arazisidir. Orası hazine arazisi de değildir. Ama patronlarınız doğru konuşmamak ilkesi ile hareket ettiği için burada da aynı süreç devam. Sahipleri 35 yıldır oradalar. 1. derecesi 3. derecesi hepsi yargı içinde devam eden süreçler. Bununla ilgili başbakanı lekeleyemezsiniz. Gücünüz yetmez.

 Fatih Saraç ile altyazı konuşması

Fas’tan arama noktasına gelince, aradım… Sadece hatırlatmayı yaptım ilgili şahıslara. Ve şahıslarda kendi altyazıları ile alakalı olarak, bize yapılan hakaretlerle ilgili bir konuşmayı kaldırıp gerekli uygulamayı yaptılar. Ben ya da arkadaşlarım yeri gelmiş bu tür hakaretler yapıldığı zaman sizin gazetenize de demişizdir. Böyle bir durumda hakaret yapıldığında hukuka dayalı olarak açıp, bu tür şeyleri de öğretmek durumundayız.

 Sabah/Atv’nin satışı

Sabah –ATV ile ilgili havuz ifadesini kullanıyorsunuz. Bunu siz uyduruyorsunuz. Ne havuzu? Burada ortağı olduğu firma hisselerini kalkıp amcasına satıyor. Bunun yanında 3. Havaalanı ile alakalı olarak sizin bu havuza girenlere satmak sureti ile medya dünyasına giriyor. Atılan adım budur. Havuz mu bu? Bunları patronlarına söyleyecek irade zaten sende yok. Söylesen de netice alamazsın. Maşallah birileri rüyalara büyük itibar ediyorlar. Tweetleri iki katına arttırmayı söylüyorlar. Sen de fetvayı aldığınıza göre tweetleri iki katına arttırmaya devam et.”

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/erdogan-evet-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0