Görüş Bildir
Haberler
Emine Ülker Tarhan'ın Yeni Partisi Seçime Girecek

Emine Ülker Tarhan'ın Yeni Partisi Seçime Girecek

Onedio Medya
15.11.2014 - 23:02 Son Güncelleme: 15.11.2014 - 23:41

CHP’den “Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmak istemiyorum” diyerek istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi’nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi. Yapılan açıklamalar ve ortaya çıkan listeler Tarhan'ın bu çalışmayı çok uzun süredir yaptığını hazırlıkların bir seden fazladır sürdürüldüğünü ortaya çıkardı. CHP Genel merkeze yakın bir milletvekili ise ' Kendisi için ayrı bir parti çalışması yapan bir CHP Mileltvekili CHP tarafından Aday gösterilseydi ne olurdu?' şeklinde soru sordu. Aynı vekil; 'AKP CHP karşısında ne zaman zayıflamaya başlasa oylarını böölecek bir parti ortaya çıkıveriyor, böyle tesadüf olur mu' ifadesini de sözlerine ekledi. İşte ayrıntılar.

İZMİR PARTİSİ GİBİ

Partinin 43 kişilik kurucuları arasında çok sayıda İzmirlinin bulunduğu öğrenildi. Anavatan Partisi’nde siyaset yapan Yunus Yunusoğlu, Kasım Gündüz, Sedat Demirer, Mehmet Şerif Avcı, Hüseyin Yıldız da kurucular arasında yer alıyor. İzmir’den Gülgün Beşerler ve Yıldırım Ulupınar’ın da yakında partiye katılımı bekleniyor.

SEÇİME GİRECEK

Anadolu Partisi’nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen Yunus Yunusoğlu, 1 Aralık’ta Merkez Yönetim Kurulu’nun açıklanacağını belirterek, partinin genel seçime girecek durumda olduğunu söyledi. Sözcü’nün haberine göre Yunusoğlu, “Seçime girebilmek için 41 ilde örgütlenmek ve her ilin üçte birinde teşkilat kurmak gerekiyor. Bu organizasyonu yaptık. Teşkilatları ben oluşturuyorum. İzmir’den aralarında CHP, DSP, eski ANAVATAN, Demokrat Parti hatta AK Partili çok kişi var. Biz, CHP’ye karşı kurulan hizip partisi değiliz, bölen değiliz. İktidar iddiasındayız. Tabela partisi olmayacağız. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu? Hatta DSP ile seçim ittifakı yaptı da ne oldu?” dedi. İzmir’e kadın il başkanı atanacağı da öğrenildi.

BİR İHTİYAÇDAN DOĞDU

Partisinin kuruluş dilekçesini hazırlayan Emine Ülker Tarhan ilk açıklamasında şunları söyledi;

“Anadolu Partisi, Türkiye’deki umutsuzluğun, yorgunluğun bir çaresi olarak düşünüldü ve bir ihtiyaçtan doğdu. Biz Türkiye’nin derin bir umutsuzluk içinde olduğunu düşünüyoruz. Türk siyasetinde bir tıkanıklık olduğunu görüyoruz.

TEMSİL EDİLEMEYEN KİTLELERDE BIKKINLIK

Özellikle temsil edilmeyen önemli bir kesimde karamsarlık var. İktidarın uygulamalarından ve dayatmalarından bıkmış kitleler var. Muhalefetin de 12 yılda tabloyu değiştiremediği çok açık. Bu nedenle bir umut çıkış aranıyor. Bu nedenle Anadolu Partisi doğdu.

Bu ülkenin aydınlık, Atatürkçü, demokrasiye inanan, adalet özleyen, çağdaş, kardeşlik ve eşitlik isteyen, Türkiye ile kaygıları olan kitlelerin bir ihtiyacı ve talebinin sonucu Anadolu Partisi. Türkiye’yi siyasi sıkışıklıktan kurtarmak ve dayatmacı anlayıştan kurtulmak zorundayız.

Yüzde 10 barajı bütün partilerin de istekli ya da isteksiz uzlaştığı bir konu gibi görünüyor. Halk, taban yüzde 10 barajını aşmayı zorlamalı. Amacımız tabii ki iktidar. En önemlisi ülkeyi bu tıkanıklıktan kurtarmak.”

Kurucu Genel Başkanlığını Ankara Bağımsız Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın yaptığı Anadolu Partisi’nin (ANA PARTİ) kurucular listesi ve amblemi de açıklandı.

Partinin amblemi, güneş ve ayçiçeğinden oluştu. Güneş, Anadolu ve umudu; ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor. Partinin kurucu listesinde aday gösterilmemesi üzerine CHP’den istifa eden Maltepe Eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile Eski Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in eşi Meltem Ünal Erzen bulunuyor.

Bir dönem Anavatan Partisi’nde siyaset yapan Yunus Yunusoğlu, Kasım Gündüz, Sedat Demirer, Mehmet Şerif Avcı, Hüseyin Yıldız’ın da bulunduğu listede, Oda TV yazarlarından Ahmet Mümtaz İdil de yer aldı. DSP’de siyaset yapmış Hasan Fehmi Yavuzal de kurucular arasında.

Kurucu başkanlığını Tarhan’ın yaptığı ANA PARTİ’nin kurucular listesi ise şöyle:

“Türker Ertürk, Yunus Yunusoğlu, Mustafa Zengin, Önder Nalıncı, Muammer Usta, Namık Akay, Hasan Fehmi Yavuzalp, Kazım Yılmaz, Uğraş Gök, Ahmet Mümtaz İdil, Kanat Ayaz, Banu Turgut, Ali Turabi Artuç, Kasım Gündüz, Ferah Altuntaş Sancı, Hüseyin Yıldız, Murat Demirhan, Mehmet Zafer Bakırsoy, Mehmet Şerif Avcı, Sedat Demirer, Meryem Bıçkıcı, Nazan Şenolsun, Sibel Alemdaroğlu, Meltem Ünal Erzen, Özcan Çam, Pınar Akgül Doğusoy, Onur Kireçtepe, Avni Kitapçı, Engin Gürçay, Mehmet Zeki Orhan, Funda Tuncel, Gülören Cangal, Dicle Eroğul, Nedim Çekmen, Emrah Akkurt, Hacer Kök, Füsun Gönül, Aylin Öztan, İrem Geylani, Barış Özkan, Sami Ağca, Kerem Yıldırım, Nafiz Şahin, Ali Çil.”

Kaynak: http://www.haberartiturk.com/emine-ul...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0