Görüş Bildir
Haberler
Ege'de 10 Günde 3000 Kilometre Yol Yapan Gezginin Gözünden 24 Fotoğraf

etiket Ege'de 10 Günde 3000 Kilometre Yol Yapan Gezginin Gözünden 24 Fotoğraf

Hepimizin canı ciğeri olan Ege'ye 10 gün ayırarak güzel bir yolculuk yapmak bir çoğumuzun hayali olabilir. Çanakkale'den Muğla'ya kadar süren bir yolculukta 10 günde nereler görülebilir, nerelere uğranabilir, kısa kısa belirtmek istedim sizlere. Adatepe'den verdiğimiz start Ölüdeniz'de son buldu. 

10 günde 3000+ fazla km yaparak hazırlanan bu yolculuk tamamiyle Ege'ye gitmek isteyenlere güzel bir tavsiye ve yol hikayesi amaçlı hazırlandı... Hadi iyi okumalar!

Fotoğrafların devamına instagram'da @seymen.b sayfasından da bakabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adatepe

Adatepe

Rotada ilk durak Çanakkale'nin kıymetlisi oldu! Kaz Dağlarıyla Edremit Körfezinin dibinde Türkiye'nin en iyi korunmuş köyü olarak bilinen Adatepe, gerçekten içine girince bambaşka bi ruh haline sokuyor insanı. Bir kere telefon çekmiyor. Sit alanı olduğu için öyle aman aman mekanlar vs. de yok. 3 tane oteli ve 3-5 tane kahve noktası var. Bu da zaten butik bir dinlenme tecrübesi yaşamak için zaten yeterli. Adatepe gerçekten insanı yenileyen bir Ege köyü. Haftasonu için yaz kış gidilebilecek müthiş bir kaçamak noktası.

Adatepe'de Gezilecek Yerler

Adatepe'de Gezilecek Yerler

Adatepe'ye geldin, az dinlendin. Sonra duramadın nereye gitsem diye sorarsan körfezi tepeden görebileceğin Zeus Altarı, müthiş kıyısıyla Assos ve Altınoluk gibi merkezler araçla max. 30 dk mesafede. Buraları değerlendirebilirsin. Yok Adatepe içerisinde kalacağım dersen de, Hünnaphan aklında olsun. Dağdan gelen suyla doldurdukları havuz gerçekten inanılmaz. Ayrıca köy içerisinde, Refika Cafe, Meftun, Dutdibi gibi çok güzel mekanlar da var. Adatepe'de minimum bir gün geçirin derim. Ege rotanıza güzel başlamanıza sebep olacaktır.

Cunda

Cunda

Buraya hala yolunuzu düşürmediyseniz, gerçekten ben ne yapıyorum deyin. Arnavut kaldırımları, tarihi sokakları, değirmenleri, butik otelleri ve tarihi kahve mekanlarıyla her zaman farklıdır Cunda. Ayvalık'tan 10 dk mesafede olan Cunda, Ayvalık çevresinde bulunan 22 adadan en büyüğü ve tek yerleşim olanı. Cunda'nın diğer adı Ali Bey Adası'dır. Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlara 'teslim olun' diyen padişahın emrine karşı çıkarak silahlı mücadeleyi başlatan Yarbay Ali Çetinkaya'dan alır. Cunda'da önerebileceğim mekanların başında Taş Kahve, Cook Point, Karadeniz Pastanesi ve Lal Girit Mutfağı geliyor. Konaklama konusunda ise adanın yenisi Mola Cunda'yı tek geçerim.

Sarımsaklı

Sarımsaklı

Sarımsaklı'da en güzel zaman günün battığı saatler olsa gerek. Güneş adaların arkasında yavaş yavaş batarken senin de için gider, bir an da aklından 'tatil ne güzel şey' ya da 'iyi ki buraya geldim' gibi cümleler geçer. Öyle büyüler seni. Türkiye'de güneşi batırabileceğin en güzel noktalardan biri Şeytan Sofrası Tepesi. Peki Şeytan Sofrası adı nereden gelir? Bu tepede lakabı Panolepe adında kendini halktan soyutlamış biri tek başına yaşarmış. Ayvalık zamanında kıtlık baş gösterdiği dönemde sorumlu olarak Panolepe gösterilmiş. Dönemin din adamları tarafından da linç kampanyası başlamış ve halk galeyana getirilerek tepeye doğru yürünmeye başlanmış. Önceden haberi alan Panolepe ise zaten aç olan halka çok güzel bir sofra hazırlamış. Öfkeli aç kalabalık sofrayı görünce kavgayı bırakmış, oturmuş sofraya. Rivayet böyle diyor. Peki yine bu tepede bulunan ayak izinin hikayesi nedir ? Ay ışığı tanrıçası Selene şeytanı cennetten kovuyor. Şeytan da kaçarken bir ayağını buraya diğerini Midilli Adası'na basıyor. Midilli'den sonra Yunan karasında başka bir ayak izi var mıdır bilinmez ama hikayesi böyle...

Ayvalık

Ayvalık

Kuzey Ege’nin kalbi olarak bilinen Ayvalık, zeytin başkenti olmasının yanı sıra girintili çıkıntılı koyları, meşhur Cunda Adası, Şeytan Sofrası, Sarımsaklı plajı, sabunuyla, komşu olduğu Midilli (Lesvos) Adası manzarasıyla da meşhurdur. Peki buraya geldin nerelere uğramalı? Şeytanın Kahvesi, Cafe Caramel,  Kvcii son derece şık ve Ayvalık ruhunu hissedebileceğin özellikte mekanlardan. Koruk suyu ve kahvelerin keyfini bu mekanlarda sürebilirsiniz. Deniz Yıldızı, Teos ve Koboros'da yemek için gidilebilecek güzel alternatiflerin başında geliyor benim için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patriça Koyu

Patriça Koyu

Cunda'nın en güzel koyu Patriça kesinlikle. Halk plajının bulunmadığı, sadece bilenin giderek denize girdiği mükemmel bir koy gerçekten. Buralara aracınızı parkedip, denize kaçabilirsiniz. Yok ben tesis isterim derseniz 3-4 tane özel beach var. Bunlardan en iyisi ise bence Mola Beach. Mutfağı lezzetli, denizi gayet ideal. Önerilir...

Yolculuk Molaları

Yolculuk Molaları

3000 km yolculuğun en güzel kısımlarından biri molalardı sanırım. Hava çok sıcak olduğunda aracı sağ çekip bagajdan katlanabilir masayı çıkardık, üzerine yaptığımız market alışverişinin kahramanlarını koyduk ve hem denize girdik hem yedik içtik keyfimize baktık. Bazen iki belde arasında gideceğimiz mesafeden daha uzun molalar verdik ama değdi. Ege'de mola tesislerde değil, koy kenarlarında verilir. Unutmayın.

Çeşme Alaçatı

Çeşme Alaçatı

Burayı rotaya eklemesem bir şeyler eksik oldu galiba ya diyebilirdim muhtemelen. Ege kokan dar sokakları, kendine has butik mekanları, Alaçatı Port'u ve Ayayorgi Koyu ile her zaman kendine hayran bırakan bir belde. 2 gün geçirdiğim Alaçatı'da yeme içme konusunda öneriler şöyle, Buzuki, Babushka, Bumba, Fahri'nin Yeri ve Refigin Bahçesi. Kahve mekanı tavsiyelerinde ise, Köşe Kahve ve Kuş Kafesi başı çeken mekanlardan birisi. Kahvaltı konusunda ise Asfalya Sakız Reçeli'ni tek geçiyorum.

Alaçatı'da Nerelere Gitmeli ?

Alaçatı'da Nerelere Gitmeli ?

'Bir ilçeyi esnafı güzelleştirir'in en önemli örneklerinden bence Alaçatı. Esnafının güzellikleri sokaklara yansımış resmen. Her köşe ayrı fotoğraf malzemesi veriyor. Her yerde fotoğrafım olsun hissine kapılabilirsin. Bu yüzden gezilecek yerlerin başında Alaçatı sokakları geliyor benim için. Bunun dışında Alaçatı Port'u ziyaret edebilir ve sörf yapan sporcuların rüzgarla imtihanına şahit olabilirsin.

Ildırı

Ildırı

Alaçatı'ya 17 km uzaklıkta olan mükemmel bir sit alanı. Zaten yolundan giderken durumu anlıyorsun. 'Vay be, bu yolun sonu güzel bir yere çıkıyor olsa gerek' diyorsun kendi kendine. Ildırı tesisleşmenin yasak olduğu bir bölge. Bu yüzden de ilk günkü haliyle kalmış. Ege konulu filmlere dizilere sık sık ev sahipliği yapan köy halkı burada kamera ve turist görmeye öyle alışkın ki, evlerinin bahçelerini cafe, evlerini ise pansiyon gibi kiralar olmuş. Eryhtrai Antik Kenti olarak da geçen Ildırı'da 3-4 tane cafe var. Buralarda istersenzi köyün meşhur içecekleri Nar ve Koruk suyu içebilir, lokma tatlısı yiyebilirsiniz. Ayrıca, Çeşme'de günü batırabileceğiniz en güzel noktaların başında geliyor bence. Burayı bir gün batımına organize edin derim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Delikli Koy

Delikli Koy

Çeşme'de genelde denize Ayayorgi, Ilıca, Paşalimanı ve Çiftlikköy civarında girilir. Benden size bir tavsiye daha Çiftlikköy'den Ovacık Köyü yönünde biraz daha ilerlediğinizde mükemmel denizi ve tesisi bulunmayan harika bir güzelliğe uğrayabilir, denizini deneyimleyebilirsiniz. Buranın adı Delikli koy efendim. Kamp atmayı seviyorsanız çadır için de son derece uygun bir bölge. Benden söylemesi.

Bodrum Merkez

Bodrum Merkez

Bodrum görülecek yerleri bir kaç güne sığmayacak kadar büyük ve büyülü bir coğrafyada yer alıyor. Bodrum'da geçirdiğim iki günden size merkez, Gümüşlük ve Yalıkavak'ı anlatacağım. Bodrum ne kadar denizi ve yazlık mekanlarıyla ün salmış olsa da, aslında tarihi anlamda da farklı bir destinasyon. Sualtı Arkeoloji Müzesi, Zeki Müren Müzes, ve Bodrum Kalesi gezilecek yerlerin başında geliyor. Denize girmek istemediğiniz bir gün veya deniz havasında gitmediğiniz bir Bodrum seyahatinizde buralar aklınızda olsun derim.

Gümüşlük

Gümüşlük

Tarzı başkadır Gümüşlük'ün. Ada manzaralarında, güzellik yarışması gibi sıra sıra dizilmiş masaların yanından yürürken keyif verir sana Gümüşlük. Enerjisi başkadır buranın. Gün batımını en iyi izleyebileceğin yerlerin de başında gelir. Peki Gümüşlük'e geldin best of mekanlar neresi? Limon bir kere baş tacımız. Ayrıca Nar Çiçeği, Mimoza ve Mandarin'de başı çeken gözde mekanlar arasında.

Yalıkavak

Yalıkavak

Bodrum'un en şık mekanlarını burada bulabilirsiniz. Hani Bodrum sosyetesi diye bir muhabbet var ya heh burası için söylenmiş olabilir. Gündüzleri beachlerde akşamları ise buluşma noktası Palmarina! Akşamları çok şık mekanlarda vakit geçirebilirsiniz burada. Mekan önerilerinde ise, bir çok güzel mekan var ama bunlar notlarınız arasında olsun derim. Çardaklı, Kekik, Ali Baba ve Marina Saraylı. Konaklama için ise tavsiye Yalıkavak'a tepeden bakarak uyanmak için  4 Reasons.

Akyaka Maden Koyu

Akyaka Maden Koyu

Bu uzun rotada beni en çok dinlendiren yerdi Maden Koyu. Akyaka'ya geldiyseniz benim konakladığım ama yinede dışarıdan deniz için misafir kabul eden Baga'yı öneririm sizlere. Müthiş bir koy gerçekten. Özellikle sabahları geldiğinizde durumu daha iyi anlarsınız. Akyaka'ya geldiğinizde Azmak müthiş keyifli bir yer kabul! Ama yüzeceğiniz ikinci adres burası olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akyaka'da Kitesurf Deneyin

Akyaka'da Kitesurf Deneyin

Akyaka'ya geldiyseniz kitesurf yapabileceğiniz en iyi noktada olduğunuzu bilin lütfen. Ve bence bu fırsatı kaçırmamaya özen gösterin. Akyaka'ya gittiğinizde bu fotoğraftaki renk cümbüşünü zaten göreceksiniz. Akyaka'ya bir kaç günlüğüne geldiyseniz bu cesur yürekleri fotoğraflayabilirsiniz. Ama 3-4 günlük bir Akyaka tatiliniz varsa kitesurf deneyimlemeniz için yeterli vakit var demektir. Min. 10 saat alacağınız eğitimlerle rüzgara karşı müthiş bir mücadele içerisine girebilirsiniz. Temel kurs eğitim fiyatları 100 Euro'dan başlıyor.

Azmak Nehri

Azmak Nehri

Yaşlı genç herkesin en büyük keyif aldığı aktivitelerden birisii Azmak tekne turları. 12 kişilik teknelerde 25 dakika atılan turun fiyatı kişi başı 10 TL. Atatürk imzalı dövmesi olanlar ise ücretsiz. Derinliği 45 cm ile 10,5 metre arasında değişen nehirde tekne ile süzülürken cam gibi bir suya ve nehrin balıklarına denk gelebilirsiniz. Havanın sıcak, suyun ise buz olduğu dönemlerde Azmak'a atlayıp serinleyebilir veya nehir kenarındaki mekanlarda inanılmaz bir kahvaltı yapabilirsiniz. Ege rotanızda mutlaka olması gereken bir kıymet Akyaka.

Köyceğiz Yuvarlakçay

Köyceğiz Yuvarlakçay

Bu kareyi muhtemelen bir çoğumuz biliyordur. Muğla Köyceğiz'den Fethiye yönüne giderken Ortaca Köyü'nden içeriye doğru 8 km yol giderek Yeşil Vadi Yuvarlak Çay tabelasını takip ettiğinizde ulaşabileceğiniz gizli bir cennet. Burayı kahvaltı için öneririm sizlere ama vakti tutturamazsanız en azından kahve için bir uğrayın. İsterseniz salıncakta sallanabilir, isterseniz salıncaktan çaya zıplayabilir ve 13 derece olan suyun içinde 'off buz' tepkisi verebilirsiniz. :)

Kargıcak Koyu

Kargıcak Koyu

O gördüğünüz denizin 200 metre ve turkuaz rengi bir sahili var. İztuzu'nun biraz daha güneyinde yer alan müthiş bir koy gerçekten Kargıcak. Araçla gidebileceğiniz, işletmesi olmayan mavi ve yeşilin birleştiği bir noktada keyif yapabileceğiniz gizli cennetlerden birisi. Koyları ayrıca keşfetmeyi seviyorum derseniz, kısa da olsa bir vakit ayırın derim. Pişman olmazsınız, benden söylemesi.

İztuzu Plajı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi

Fethiye'de Faralya yolu üzerinde bulunan müthiş bir güzelliktir Kelebekler Vadisi. İçerisinde barındırdığı 80'den fazla kelebek türü ve bembeyaz kumsalı ile her zaman bölgenin kıymetlisi olmuştur. Kelebekler Vadisi'ne giriş için 2 seçeneğiniz var. Biri Ölüdeniz'den kalkan tekneler. Diğeri ise bu fotoğrafın çekildiği bölgeden aşağıya doğru 1 saatlik zorlu bir iniş. Benim size önerim kesinlikle tekne! Ne olur ne olmaz. Buraya günübirlik gelebilir, gecenizi Ölüdeniz'de geçirebilirsiniz. Peki Ölüdeniz'de nerede kalabilirim diye sorarsanız, Montana Pine aklınızda olsun.

Babadağ

Babadağ

Fethiye o kadar güzel ki, aşağısı bize yetmiyor diyerek başladı yıllar önce yamaç paraşütü. 1800 metre yükseklikteki Babadağ'dan özellikle gün batımına yakın yüzlerce kişinin yamaç paraşütü yaptığına şahit olabilirsiniz. Ha yok ben atlayamam ama o organizasyonu da görmek isterim diyenler için bir de zirve cafe adında bir mekan var tepede. Atlamasanız bile, Babadağ'a çıkarak gökyüzünde süzülenlere şahitlik yapabilirsiniz. Yamaç paraşütü düşünürseniz ise, fiyatlar kişi başı 250 TL civarında. Yukarıya kadar çıktım bir hatıra fotoğrafım veya videom olsun derseniz, üzerine 100 TL daha veriyorsunuz. Gerçekten müthiş bir deneyim..

Tekne ile Koy Koy

Tekne ile Koy Koy

Bazen 1800 metre yukarıda, bazen deniz seviyesinde keyif alırsın. Fethiye öyle büyülü işte. Ben de o kafada atladım tekneye. Ölüdeniz civarında isterseniz  bir market alışverişi yapabilir ve bir tekneye atlayarak 5 6 saat süreliğine 350 TL ödeyerek kendi rotanızı belirleyebilirsiniz. Büyük teknelerde şinanay havalarıyla gezmek yerine,  Ölüdeniz'e 4 5 kişi gittiyseniz kesinlikle tekne kiralamanızı öneririm. Kaptan sensin, istediğin koyda istediğin kadar takıl.  Peki rotanızda nereler olabilir? Kelebekler Vadisi, Akvaryum Koyu, Soğuksu Koyu, Nicholas Koyu gidebileceğiniz en güzel rotalardan bazıları.

Ege Kahvaltısı

Ege Kahvaltısı

Adatepe'den Kelebekler Vadisi'ne kadar 3000 km civarında yol katederek yaptığım Ege turunda müthiş insanlarla tanıştım, bazen tepeden bir manzaraya baktım, bazen suyun dibinde gezdim, bazen koy kenarında mütevazi bir sofrada, bazen güzel bir restoranda inanılmaz bir deneyim yaşadım. Ama en güzeli de 9 gün boyunca sabahları yaptığım bol reçel çeşitli Ege kahvaltılarıydı..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
478
270
46
41
41
40
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın